הורע מוסר התשלומים במשק הישראלי בחודש יוני
בחודש יוני הורע מוסר התשלומים במשק הישראלי, כך עולה מדו"ח קבוצת ביזנס דאטה ישראל. לאחר הטבה שנרשמה במאי, וחוסר יציבות כללי בחודשים האחרונים. המשק הישראלי רשם הרעה של יומיים בסך ימי האשראי בפועל (ימי פיגור + ימי אשראי בהסכמה). בחודש יוני עמד מספר ימי האשראי בפועל על 95 ימים, בהשוואה ל-92 ימים בחודש מאי.
מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה ממשיך "להתנדנד" ועומד שוב על 88 ימי. במהלך חודש יוני, עלה מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה מ-87 ימים ל-88 ימים. עלייה זו באה לאחר ירידה שנרשמה בחודש מאי וממשיכה מגמה של חוסר יציבות מסוים במוסר התשלומים. כלכלני ביזנס דאטה ישראל מזכירים כי מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה, גבוה מאוד ביחס לממוצע העולמי. עוד מציינים כלכלני ביזנס דאטה ישראל, כי ההרעה במוסר התשלומים (מספר ימי האשראי בפועל) נובעת, במידה רבה, מהגידול במספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה.
היציבות שאפיינה את ימי הפיגור בתשלומים, נשברת החודש מספר ימי הפיגור בתשלומים בסוף חודש יוני עומד על 7 ימים, הרעה של יומיים, בהשוואה לחודש הקודם. כלכלני ביזנס דאטה ישראל מציינים, כי למרות שהמשק הישראלי, רשם שיאים חיוביים חדשים בממוצע ימי הפיגור בתשלומים במהלך השנה החולפת, ממוצע ימי הפיגור בתשלומים במשק עומד החודש על 7 ימים - מספר ימי הפיגור בתשלומים הגבוה ביותר מאז תחילת 2005.
לדברי מנכ"ל משותף בקבוצת ביזנס דאטה ישראל, תהילה ינאי, נתוני מדד מוסר התשלומים בחודש יוני, יחד עם אינדיקטורים נוספים הנבחנים באופן שוטף על-ידי ביזנס דאטה ישראל מצביעים על התמתנות מסוימת בקצב ההטבה. יחד עם זאת, מציינת ינאי, כי הרעה זו אינה מבשרת על מפנה שלילי והאטה משמעותית במשק הישראלי. חשוב לזכור כי ממוצע ימי הפיגור בתשלומים עדיין טוב, בהשוואה לממוצע ימי הפיגור בתקופה המקבילה בשנת 2004, העומד על כ-10 ימים.
לעומת זאת, טוענת ינאי, מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה מוסיף להיות גבוה מאוד,גם בהשוואה עולמית, וצמצומו הוא המבחן האמיתי הניצב בפני המשק כיום.