הבורסה בת"א: זה רק נראה כמימושים

מה שנראה בשבוע שעבר כשבוע קצר שנוצל למימושי רווחים, המשיך השבוע באותה המגמה כשהיא מגובה במחזורי מסחר גבוהים. נראה כי פעילי השוק המקומי ממתינים לתוצאות ההתנתקות ועד אז מעדיפים להקטין את הרכיב המנייתי
דרור איטח |

שבוע אדום נוסף עבר על הבורסה לניירות ערך בתל אביבית. בסיומו צנחו המדדים העיקריים לרמותיהם מחודש אפריל 2004. מה שנראה בשבוע שעבר כשבוע קצר שנוצל למימושי רווחים, המשיך השבוע באותה המגמה כשהיא מגובה במחזורי מחסר גבוהים שהסתכמו ב-1.4 מיליארד שקל בממוצע ליום. נראה כי פעילי השוק המקומי ממתינים לתוצאות ההתנתקות ועד אז מעדיפים להקטין את הרכיב המנייתי בתיק ההשקעות.

יום ג' האחרון היה היום היחיד בו נרשמו עליות בבורסה התל אביבית, עליות אלו החזיקו מעמד כיום וחצי בלבד, למחרת, אמנם פתחה הבורסה בעליות אך אלו החזיקו מעמד שעות ספורות בלבד, תוך שהיא חוזרת שוב לטריטוריה האדומה. גם הערכתם החיובית על הכלכלה הישראלית של כלכלני בנק ההשקעות האמריקני, מריל לינץ לא עודדה את המשקיעים. לדבריהם, הביצועים הפיסקאליים של המשק נותרים חזקים ומאזן החוץ יציב.

מדד תל אביב 25 צנח בסיכום שבועי בכ-3.53% וחתם ברמת 649.4 נקודות, מדד תל אביב 100 השיל כ-3% לרמת 662.57 נקודות. בעקבות העליות בארה"ב רשם מדד התל טק 15 את הירידה הנמוכה ביותר בקרב המדדים, בסיכום שבועי השיל כ-0.72%. מדד הבנקים נפל ב-4.17%, מדד תל אביב 75 ירד בכ-1.98%, ומדד יתר 30 הנמיך בכ-2.53%.

ריבית

ביום ב' הקרוב צפוי להודיע נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, על גובה הריבית הבסיסית במשק לחודש יולי הקרוב. כלכלנים בשוק נזהרו השבוע הערכותיהם לגבי גובה הריבית. הסברה הרווחת בקרבם היא שאין לסיבה להעלאת ריבית מהירה, למרות התחזקות הדולר ועליית מחירי הנפט שצפוים להביא לעליית מחירים, לא מדובר ביצירת תהליך אינפלציוני מתמשך.

השוק הסולידי

שבוע מסחר עם סנטימנט שלילי עבר השבוע על האפיק הסולידי המושפע ברובו כמו גם שוק המניות מהתחזותו של הדולר בעולם וההתנתקות ההולכת וקרבה. באפיק השקלי נרשמו כאמור ירידות שערים של 0.4% ולאחר תקופה ארוכה של ירידה בתשואות אל מתחת לרמה של 6%, שבו השבוע התשואות לעלות כאשר השחר הארוך ביותר נסחר בתשואה של 6.25% ופער התשואות אל מול האג"ח האמריקאי ל 10 שנים עלה לרמה של 2.3%.

בקרב צמודי המדד נרשמה מגמה מעורבת כאשר הנהנים העיקריים הם אגרות החוב לטווחים הקצרים שרשמו עליות שערים של 0.13%, על רקע ציפיות האינפלציה שנותרו כאמור על רמה של כ-2%, אולם התחזקותו של הדולר לא ספק תטביע את חותמו על המדדים הקרובים.

כאמור, עיקר עליות השערים מיוחסות לאגרות החוב הצמודות מט"ח שנהנו מהתחזקותו של הדולר, שרשם עליה של כ-5.6% בשלושת וחצי החודשים האחרונים, ועלו בסיכום שבוע המסחר בשיעור של 0.85%.

המק"מים נותרו השבוע כמעט וללא שינוי תוך נטייה קלה לירידות והתשואה במק"מ לשנה עלתה לרמה של 4.1% לעומת תשואה של 3.93% בשבוע שעבר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה