בכירים בעולם: בריאות הכלכלה העולמית - סכנה

כך ממחקר בו נדרשו בכירים בארגונים גדולים בעולם לבחור מתוך 10, את האיום המהותי ביותר לארגונם, זה שעלול לפגוע בהצלחתו ב-2005. בארה"ב מפחדים מאוד מטרור וביפן פחות
שי פאוזנר |

בריאותה של הכלכלה העולמית נתפסת כאיום הגדול ביותר לצמיחה העסקית של חברות ב-2005. כך עולה ממחקר בינלאומי של חברת המחקר, אקסנצ'ר, בקרב 900 מנהלים בכירים בכמה מהארגונים הגדולים ביותר בעולם. המחקר, הנערך מדי שנה, נועד לזהות ולארגן בסדר עדיפויות את הנושאים המדאיגים ביותר אנשי הנהלה בכירים. בנוסף, המחקר בוחן כיצד סדר העדיפויות של הבכירים משתנה עם הזמן, ומזהה את הכוחות העיקריים הפועלים מאחורי נושאים אלה.

במחקר נדרשו המשיבים לבחור מבין עשרה איומים, את האיום המהותי ביותר לארגונם, זה שעלול לפגוע בהצלחתו ב-2005. המספר הגדול ביותר של המשיבים, כ-74% , בחרו ב"בריאות הכלכלה העולמית". איום "התחרות" דורג כשני ע"י 72% מהנשאלים, ואחריו "מוניטין החברה" (64%). "אי-היכולת למשוך ולשמר בארגון את הכשרונות הטובים ביותר" (53%) ו- "מורל נמוך בקרב העובדים" (50%).

בנוסף, מצא המחקר הבדלים ניכרים בין המשתתפים במחקר במדינות שונות. לדוגמה: בעוד שטרור נתפס כאיום רציני ביותר בארה"ב ובספרד, עם 53% ו-50% מהנשאלים בהתאמה, רק 44% מסך כל המשתתפים במחקר ראו בטרור איום משמעותי להצלחתם. ביפן, "אי- היכולת לפתח מוצרים ושירותים חדשים" נתפס כאיום משמעותי ביותר, נבחר על ידי 91% מהמשיבים. זאת, בהשוואה ל-63% מכל משתתפי המחקר שבחרו באיום זה ו- 40% בלבד בארה"ב. הדאגה הגבוהה ביותר למצב הכלכלה העולמית הייתה באיטליה (88%) ובצרפת (84%) בעוד שהנמוכה ביותר הייתה בגרמניה (55%).

"מחקר זה מראה לנו, כי דאגה לבריאות הכלכלה העולמית עדיין מכבידה על המנהלים ב- 2005, אך ברור גם כי מנהלים ממוקדים במתן מענה לגורמים הבסיסיים המניבים תוצאות גבוהות, כגון התמודדות עם תחרות ומשיכה ושימור כשרונות טובים", אמר מרק פוסטר, מנהל מוצרים בכיר באקסנצ'ר, האחראי על מדיניות החברה. "התמודדות מוצלחת עם אתגרים אלה תסייע לחברות להתמודד בזמנים כלכליים קשים ולהצטיין כאשר התנאים ישתפרו".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה