שר האוצר בצלאל סמוטריץ
צילום: לע"מ/יוסי זמיר

הסוף לסירבול בטיפול בנזקי רכוש? המדינה משיקה שירותים דיגיטליים

במאמץ לייעל את הטיפול בנזקי רכוש ישירים, הושק שיתוף פעולה ייחודי בין משרד האוצר, רשות המיסים, מערך הדיגיטל הלאומי ופורום חברות הצמיחה

רן קידר | (1)

על רקע מבצע "עם כלביא" והאתגרים הגוברים בעורף האזרחי, הושק שיתוף פעולה ייחודי בין משרד האוצר, רשות המיסים, מערך הדיגיטל הלאומי ופורום חברות הצמיחה, שמטרתו להטמיע טכנולוגיות חדשניות לטיפול מהיר ומקצועי בנזקי רכוש ישירים. במסגרת היוזמה, חברות הייטק ישראליות מהמובילות במשק נרתמו לפיתוח כלים דיגיטליים שישפרו את השירות לאזרחים שנפגעו. 

בין הפתרונות שכבר נמצאים בשלבי פיתוח מתקדמים ישנם אפליקציה ייעודית לשמאים שתאפשר טיפול מהיר ומדויק בתביעות מס רכוש,  מערכת לניהול תושבים באתרי הרס שתשפר את המעקב והסיוע הניתן לנפגעים וכן כלי דיגיטלי למסלול הירוק שיאפשר תביעות מס רכוש פשוטות, יעילות ונגישות יותר.

הפרויקט הוא חלק ממגמה רחבה יותר של חיבור בין המגזר הציבורי והטכנולוגי, במטרה לייצר פתרונות מהירים ויעילים לתקופות חירום. החזון הוא להפוך את ההתמודדות עם תביעות מס רכוש, שחיונית לשיקום מהיר של אזרחים ועסקים, לתהליך דיגיטלי מתקדם, שקוף וידידותי.

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ’: "במלחמה הזו, ההייטק הישראלי מוכיח שהוא לא רק מנוע צמיחה אלא גם עמוד תווך של החוסן הלאומי. החברות גילו אחריות, רוח התנדבות ויכולת ביצוע יוצאת דופן. האיתנות הישראלית נשענת גם על עוצמה טכנולוגית וגם על אנשים שמוכנים להירתם לכל אתגר." 

מנהל רשות המיסים, שי אהרונוביץ’: "המלחמה יצרה הזדמנות לשיתוף פעולה חדש בין הממשלה לחברות ההייטק. פורום חברות הצמיחה הביא את היכולות הטכנולוגיות, ואנחנו סיפקנו את ההיבטים המקצועיים והרגולטוריים. כך נוכל להעניק שירות טוב יותר לאזרחים, במיוחד בעתות משבר. תהליך שמאות הנזקים יהפוך מהיר, פשוט ונגיש יותר."

הממשלה אישרה חבילת סיוע מיידית לנפגעי המלחמה

לפני שבוע בדיוק אישרה הממשלה תקציב סיוע ראשוני לרשויות המקומיות ולתושבים שביתם נפגע ישירות ממלחמת "עם כלביא". הסיוע כלל תשלום מיידי לכל תושב שפונה מביתו, לצד תקציב נוסף שייועד לרשות המקומית למימון פעולות חירום בשטח.על פי ההחלטה, יועבר תקציב בסך של 2,000 שקל עבור כל תושב שביתו ניזוק ואינו ראוי למגורים, סכום שיחולק בין סיוע ישיר לנפגעים לבין מימון פעולות הרשות המקומית.

במשרדי האוצר והפנים מבהירים כי הסיוע הינו בנוסף למענה תקציבי ותזרימי הניתן על-ידי קרן מס רכוש ברשות המסים עבור הוצאות כגון שמירה ואבטחה למבנים שנהרסו, הרס ופינוי מבנים מסוכנים וניקיון הבתים שנפגעו. מקדמות יינתנו לרשויות בהתאם לדרישה. במשרדי האוצר והפנים מבהירים, כי תקציב הסיוע המיידי מתווסף למעטפת התמיכה הקיימת, הכוללת: תקצוב הרשויות המקומיות (הפועלות באופן עצמאי בתקציב נפרד) ופעילות קרן הפיצויים של רשות המיסים לטיפול ישיר בנפגעי נזקי המלחמה. תושבים שרכושם או ביתם נפגע מוזמנים לדווח על הנזק במוקד רשות המיסים או להגיש תביעה מקוונת באתר הרשות. למען הסר ספק, האחריות לפינוי הינה בסמכות הרשות המקומית ואגף מס רכוש ברשות המיסים. 

קיראו עוד ב"בארץ"

בנוסף, בנק ישראל הכריז גם הוא בשבוע שעבר על חבילת סיוע שתיכנס לתוקפה החל מ-1 ביולי ותהיה בתוקף עד ה-31 ביולי. המתווה הציע למשקי בית שנפגעו דחייה של שלושה חודשים בתשלום המשכנתה, ללא ריבית או עמלות וללא מגבלת סכום. בנוסף, ניתן יהיה לקבל דחייה בהחזר הלוואות צרכניות עד לתקרה של 100 אלף שקל, שוב - ללא חיוב נוסף.

בנק ישראל הכריז על מתווה לסיוע עקב עם כלביא

גוף נוסף שעסק בסיוע לנפגעים היה ההסתדרות, שהודיעה גם היא על מענק סיוע מיוחד בסך 7,000 שקלים לכל חבר הסתדרות שנאלץ להתפנות מביתו בשל המתקפה האיראנית על מדינת ישראל. המענק יוענק לחברי הסתדרות בעלי ותק של שנתיים ומעלה, אשר יציגו אישור פינוי רשמי מטעם פיקוד העורף או מהרשות המקומית.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    ישראלי 25/06/2025 17:19
    הגב לתגובה זו
    איפה נשמע שמשתמט משיחי שמעולם לא החזיק רובה מכתיב מהלכים ולוחות זמנים במלחמה נגד טרוריסטים בכפכפים שזורעים מוות בכוחותינו במלחמה חסרת תוחלת מלבד מימוש האינטרסים המושחתים של הצורר .