הדולר היציג נקבע בירידה קלה: נחלש ב-0.1% ל-3.857 שקלים, האירו זינק ב-2.1%
הדולר המשיך להתחזק מול השקל בפתיחת המסחר היום, ואליו הצטרף גם האירו שרושם עליה חדה לאחר כמה ימים של ירידות. לאחר מכן עבר הדולר לירידה על רקע צפי לפתיחה שלילית בוול סטריט וחולשה שלו בעולם. ברקע למסחר ממשיך לעמוד גם היום מבצע "עופרת יצוקה". המבצע ברצועת עזה נמשך, וגם הלילה פעלו כוחות צה"ל נגד המחבלים באיזורים שונים בעזה. חיל האוויר המשיך לתקוף גם הלילה עשרות יעדים ברחבי רצועת עזה, ביניהם עשר מנהרות בצפון הרצועה. ברקע מדברים יותר ויותר על הפתרונות המדיניים והצעות שונות להפסקת אש.
הפלשתינים מדווחים עד כה על כ-660 הרוגים ואלפי פצועים. הנהגת החמאס נעלמה מהשטח לגמרי וכ-70% מהתושבים ברצועת עזה מנותקים מרשת החשמל. אמש אמר הנשיא הנבחר של ארה"ב, ברק אובאמה: "אני מודאג מאד בקשר למצב באיזור. אנחנו עוקבים אחר המתרחש באיזור על בסיס יומי, אני מודאג מאד ממותם של אזרחים בעזה ובישראל, לאחר ה-20 בינואר (יום כניסתו לבית הלבן) יהיה לי הרבה מה להגיד בנושא".
הדולר עבר לירידה של 0.1% ל-3.85 שקלים לאחר שהתחזק בבוקר ל-3.88 שקלים. בנק ישראל קבע את השער היציג החדש ברמה של 3.857 שקלים. האירו מתקן בעליה של 2% והיציג נקבע ברמה של 5.26 שקלים. בעולם נסחר הדולר בירידה של 0.6% ברמה של 1.363 דולר לאירו וב-93.3 יין לדולר.
"ההודעה של ג'נרל מוטורס אתמול כי הסיוע שהעניק לה המימשל אמור להספיק להשרדותה וכדי להבריא את החברה. זה כמובן תומך בדולר. בנוסף, יש ציפיות גדולות לקראת כניסתו של אובאמה לבית הלבן, שיפעיל כנראה עוד תוכניות כלכליות שיעשו את שלהן ויאוששו את המשק האמריקני", אמר לבלומברג אקיפומי יושידה, מנהל מסחר במטבעות בטוקיו.
אמש פורסם בארה"ב כי חברי ועדת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב האמריקני ראו בפגישתם באמצע דצמבר עלייה בסיכון מכיוון המיתון והדיפלציה, בעוד שחיפשו כלים חדשים לנסות ולהתמודד עם המצב, כך לפי פרוטוקול הישיבה שפורסם אמש. חברי ועדת השוק הפתוח (ה-FOMC) מצפים כי הכלכלה האמריקנית תתכווץ בחדות במהלך הרבעון הרביעי ובתחילתה של שנת 2009, כש"תתחיל להתאושש בהדרגתיות במהלך המחצית השנייה של השנה".
למרות זאת, חשוב לציין חברי הועדה ראו אי-וודאות מסויימת בתחזית זו, כשהאפשרות כי המשבר ימשך ויעמיק עדיין קיימת. חלק נרחב מהדיון שארך יומיים הוקדש לכלים שיוותרו בידיו של הבנק המרכזי מרגע שימצא עד תום את כלי הריבית שבידיו. חלק מהמשתתפים אמרו כי לדעתם הבנק צריך להגדיר את הרזרבות הנחוצות לבנקים כדרך להראות "נחישות לקחת את הצעדים הדרושים" כדי למנוע דינמיקה דיס-אינפלציונית. הפעילות הנמרצת של הפדרל ריזרב תומכת אף היא בהתאוששות מוקדמת יחסית של כלכלת ארה"ב בהשוואה לאירופה.