בארונ'ס: "קשה לזהות את השיא בשוק עולה, אבל יכול להיות שהריצה במחיר הנפט הגיעה לסוף"
מחיר הנפט משתולל. ההיצע לא עונה על הביקוש שהולך וגובר בעוד מאות מיליוני סינים והודים נכנסים למעגל הצריכה וזוללים את הנפט - ומחירו של הזהב השחור זינק ב-40% מתחילת השנה תוך שהוא הכפיל את ערכו בשנה האחרונה. את טבלת הביקושים מובילה ארה"ב עם צריכה של 25 חביות בשנה לאדם, 14 חביות לאדם בשנה ביפן, 2 חביות בלבד לאדם בשנה בסין ופחות מחבית בהודו.
אך במגזין הפיננסי היוקרתי בארונ'ס מאמינים שזה הסוף. בבארונ'ס סבורים כי מחיר הנפט עלול להגיע לרמה של 200 דולר לחבית בעשור הבאה, אולם בינתיים הוא ייפול ל-100 דולר לחבית עד סוף השנה בשל הגדלתה תפוקה מצידה של סעודיה, הירידה בביקוש העולמי כתוצאה מההאטה הכלכלית, וכן בגלל העלאות ריבית ה'פד' הצפויות בהמשך השנה ואשא יובילו להתחזקות הדולר ולהוצאת כספים משוק הנפט בידי קרנות הגידור. גם העלאת מחירי הדלקים בסין בסוף השבוע (בשיעור של 18%) יוזילו את מחיר החבית.
"ישנם דיבורים הולכים וגוברים על 'בועת נפט', אך קשה למצוא עדויות לבועות עד אשר הן מתנפצות", אומרים בבארונ'ס. "התנהגות הנפט מזכירה את זו של מדד הנאסד"ק בריצה בת 8 השנים שלו שהסתיימה בשיא של יותר מ-5,000 נקודות במארס 2000. 8 שנים לאחר מכן הנאסד"ק נמצא במחצית מערך זה".
בבארונ'ס טוענים כי הביקוש הנוכחי לנפט היום בעולם לא תומך במחיר של 135 דולר לחבית. היצע הנפט עומד היום על 86 מיליון חביות ביום והביקוש עומד במקום או לכל היותר עולה בשיעור קטן לאחר שעלה ב-1% בממוצע בשנה במשך השנים האחרונות. האנליסט ניל מקמהון ממכון המחקר סנפורד ברנשטיין מאמין כי עד הרבעון הרביעי של השנה יעמוד הביקוש לנפט ברמה הנמוכה מזו שהייתה ברבעון הרביעי של 2007. זאת, בשעה שהביקוש לנפט מצד מדינות ה-OECD ירד עד כה השנה (מדינות ה-OEDC הכוללות בין היתר את ארה"ב, יפן ומערב אירופה אחראיות ל-57% מהביקוש העולמי לנפט).
כאשר משלבים את כלל הגורמים, בבארונ'ס מגיעים למסקנה שלמרות ש"קשה לזהות את השיא בשוק עולה, יכול להיות שהריצה במחיר הנפט הגיעה לסוף".