הפניקס רשמה צניחה של 79% ברווח: ירידות השערים בשוקי ההון והתיסוף החד בשקל, ברקע

הרווח הנקי ברבעון הראשון של 2008 הסתכם בכ - 32 מיליון שקל, בעוד חלה ירידה של 58 מיליון ש' בדמי הניהול ומגזר ביטוח חיים וחיסכון עבר להפסד
אריאל אטיאס |

קבוצת הפניקס מדווחת היום על צניחה חדה ברווחי הרבעון הראשון בעקבות החולשה וירידות השערים שנרשמו בשוקי ההון וכמו כן התיסוף החזק בשערו של השקל.

החברה סיימה את הרבעון הראשון של שנת 2008 עם רווח נקי של 32.2 מיליון שקל, לעומת 152.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הירידה ברווח נובעת בעיקר מהחולשה ומירידות השערים בשוקי ההון בארץ ובעולם, ביחד עם תיסוף המטבע, אשר גרמו לתשואות שליליות ולהפסדים מהשקעות בכל התחומים.

ההפסד ממגזר ביטוח חיים וחיסכון לטווח ארוך הסתכם ב- 11.7 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2008, לעומת רווח של 113.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ההפסד נובע מהפסדים מהשקעות שגרמו, בין היתר, להפחתה ניכרת בהכנסות מדמי הניהול בפוליסות המשתתפות ברווחים ("קרן י'").

חלה גם ירידה חדה בדמי הניהול קבועים הנגבים. סך של 36 מיליון שקל נגבה הרבעון לעומת 94 מיליון שקל דמי ניהול קבועים ומשתנים ברבעון המקביל אשתקד. עם זאת, חל שיפור בפרמטרים הביטוחיים – עלייה בשיעור של 6.1% במחזור הפרמיות ברבעון, אשר הסתכם ב- 638.7 מיליון שקל, וירידה של כ-9% בפדיונות.

במגזר הביטוח הכללי ירדו הרווחים מרמה של 65 מיליון שקל ברבעון המקביל, לרמה של 0.5 מיליון שקל ברבעון הנוכחי. הירידה נבעה מירידה מהכנסות מהשקעות, המשפיעה בעיקר על ענפי רכב חובה וחבויות, מרמה של 54 מיליון שקל לרמה של 4 מיליון שקל, ומגידול בתביעות נטו, בעיקר תביעות כתוצאה מנזקי הקרה. הרווח החיתומי בביטוח כללי הסתכם ב-31 מיליון שקל לעומת רווח של 19 מיליון שקל ברבעון המקביל, והיקף הפרמיות שהורווחו עלה בשיעור של 1.5%.

במגזר ביטוח בריאות הרוויחה החברה סכום של כ-6 מיליון שקל לעומת 21 מיליון שקל ברבעון המקביל. הירידה ברווח מבטאת את ההפסד מהשקעות, בעיקר בענף הסיעוד והמחלות הקשות, בסך 9 מיליון שקל, לעומת רווח מהשקעות בסך 10 מיליון שקל ברבעון המקביל.

בתחומים אחרים, הכוללים פעילות בתחום החיסכון לטווח קצר באמצעות אקסלנס בע"מ וההחזקות בחברות אחרות ובסוכנויות ביטוח, הרוויחה הקבוצה 33 מיליון שקל, בדומה לרבעון המקביל.

לדברי יהלי שפי, מנכ"ל הפניקס, "ברבעון הראשון של השנה התמודדנו עם הירידות ועם מגמת ההאטה הכללית של שוקי ההון בעולם. יחד עם זאת, אנו ממשיכים בתכניות הצמיחה. השלמנו ברבעון הראשון שתי רכישות משמעותיות – סוכנות ההסדרים הפנסיוניים "שקל" וחברת הסליקה וניהול האשראי "גמא". אנו מאמינים, כי למרות הירידות ברווחיות ברבעון זה, השמירה על האיזון בתמהיל ההכנסות של הפניקס וההקפדה על החיתום הסלקטיבי יוכיחו את עצמן ברבעונים הקרובים."

היקף המאזן של הקבוצה הסתכם ב-33 מיליארד שקל לעומת 31 מיליארד שקל ברבעון המקביל. היקף הנכסים עבור חוזים תלויי תשואה עלה מ-15.1 מיליארד שקל ל-15.7 מיליארד שקל ברבעון הנוכחי, וההון העצמי של הקבוצה, לרבות זכויות המיעוט, עלה מ-2 מיליארד שקל ל-2.2 מיליארד שקל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה