PwC: חברות התקשורת יצטרכו לעבור למדיה אישית-חברתית

ההתכנסות הדיגיטאלית תביא את הצרכן לקבוע מה לראות, מתי ואיך ואת חברות התקשורת להתפתח בהתאם
אפרת אדיר |

בעולם של התכנסויות באמצעי התקשורת, כאשר חברות התקשורת בישראל, כמו HOT ובזק מפעילות שירותי טריפל פליי, הכוללים: טלפוניה, אינטרנט וטלוויזיה ומתחרות ביניהן על עולם התוכן, השירותים ונוחות הגישה, נוצר מצב בו צרכן התקשורת שם ידו על העליונה ומכתיב את הכללים.

דו"ח שערכה פירמת רואי החשבון הבינלאומית, PwC (המיוצגת בישראל על ידי קסלמן וקסלמן), הבוחן את עלייתם של אמצעי התקשורת, העוסקים בסגנון חיים מנקודת מבט בינלאומית, בעידן ההתכנסות הדיגיטאלית, ממפה את האתגרים וההזדמנויות שמביאה עימה ההתכנסות הדיגיטאלית לתעשיות הוידיאו, התוכן, השיווק, הפרסום ומיפוי הקהלים.

מהנתונים עולה, כי כיום זקוקים הצרכנים לגישה חדשה, שתסייע להפיק את המירב תחת מגבלות זמנם ותשומת ליבם. זאת, על מנת ליצור סביבת מדיה חברתית ואישית עשירה, גישה המכונה מדיית סגנון חיים (Lifestyle Media).

לדברי פיל סטוקס, שותף ב-PwC בריטניה: "בעולם של התכנסות, שבו צרכני המדיה הינם ייחודיים, תובעניים ועסוקים יותר, נדרשות חברות בתחום המדיה לכישורים חדשים וטכניקות מדידה חדשות על מנת להעריך נכונה את הצלחתן ללכוד את תשומת ליבם של הצרכנים, בהתאם לחלוקה לפלטפורמות ההפצה השונות".

על מנת ליצור מדיית סגנון חיים, חייבות החברות ליצור ולפתח "שוק מדיה", כאשר הכוונה לפלטפורמה המחברת בין ספקי מדיה ושוחרי מדיה באמצעות תשתית ארגונית וטכנית. שווקים אלו יהפכו להיות אמצעי מרכזי עבור צרכנים לנווט בין מגוון התכנים: סרטי וידיאו מקצועיים, תכני וידאו שנוצרו על ידי קהילות או פרטים, שירותים ועסקאות.

כיום, בעידן בו שוק המדיה מהווה את הפלטפורמה המרכזית לעשיית הון מ-Lifestyle Media, הראשונים שיפעלו ליצירת שווקי מדיה ייהנו מיתרונות משמעותיים, לעומת אלו שיצטרפו בשלבים מאוחרים יותר של התהליך.

שווקי המדיה יהיו בעלי כדאיות כלכלית עבור החברות רק אם הן ישכילו להשיג יעילות תפעולית באמצעות פיתוח יכולות מדידה של התנהגות הצרכנים. בנוסף, התכנסות אמצעי התקשורת מצריכה שיתוף פעולה מוגבר בין גופים שונים בשרשרת הערך על מנת ליצור ולהניע מוצרים ושירותים חדשים לצרכנים.

לפיכך, נדרשת מבעלי הזכויות על התוכן חקירת התנהגויות צרכנים ואמידת המוכנות שלהם לקראת התכנסות המדיה בעתיד, על מנת להבין ולשרת נכונה את מדיית סגנון החיים. חברות הפרסום, שותפות אף הן בתהליך ועליהן לנקוט באסטרטגיה של הובלה, ביצירת חוויות צפייה חדשות שיעניקו הזדמנויות פרסום מעבר לזרקור המסורתי של 30 שניות ובעבודה משותפת עם בעלי התוכן על מנת ליצור משמעות חדשת לתוכן קיים ולפתח רעיונות שיווקיים שימשכו צופים לתוכניות חדשות.

גם החברות העוסקות בחקר קהלים צריכות להגדיר מדדים חדשים להתמודדות עם דפוסי הצריכה של קהל הצופים בעידן ההתכנסות הדיגיטאלית. יש למדוד רשתות חברתיות ולא רק תוכניות, במטרה להרחיב את המיקוד אל מעבר לצריכת מדיה.

ממצאי הדו"ח כוללים ניתוחים ונקודות מבט של מנהלים בכירים ב-NBC יוניברסל, VNU, Yahoo!, Ogilvy, Rentrak, TV Guide, SK Telecom, ואחרים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה