הבורסה השבוע: מלכת הגאות והשפל - בין שיא לחמסין
מדדי תל אביב חתמו היום (ה') שבוע רביעי רצוף של עליות שערים ושבירת שיאים חדשים. במהלך השבוע נרשמו כאמור עליות שערים חדות בבורסה המקומית כשמדד המעו"ף ומדד תל אביב 100 מזנקים ב-2.26% ו-2.11% בהתאמה.
את יום המסחר הראשון לשבוע פתחו המדדים המובילים בירידות שערים, ההמשך היה חיובי יותר, כשביום שלישי נפוצו שמועות בשוק המקומי, על כוונה להעלות את דירוג האשראי לישראל. שמועות אלו הביאו לזינוקים במניות הישראליות, מדדי תל אביב רשמו ביום זה עליות חדות והביאו את לשבירת שיאים חדשים שגובו במחזורים נכבדים.
בהמשך השבוע התבהרה התמונה, והופרכה השמועה, חברות הדירוג הבינלאומיות הכחישו את השמועה וטענו כי אין בכוונתם בתקופה זו לשנות את דירוג המשק הישראלי, לפחות לא עד לסיום תהליך ההתנתקות. הפרכת השמועה לא הפכה את המגמה בתל אביב אך המדדים העיקריים נסחרו ומאילך ועד לסוף השבוע ללא שינוי מהותי.
מדד ת"א 25 ירד ב-0.31% לרמת 702.8 הנקודות, מדד ת"א 100 השיל 0.14% לרמת 710.87 נקודות, מדד התל טק הצטרף אל השניים וירד ב-0.71%, מדד ת"א 75 הוסיף 0.14% ומדד הבנקים ירד ב-1.03%.
עונת הדיווחים הכספיים בעיצומה. עד כה פרסמו כ-87 חברות את תוצאותיהם הכספיים לרבעון השני של 2005. מהדוחות עולה כי החברות אמנם עמדו בתחזיות פחות או יותר, אך לא נרשמו הפתעות חיובית מרעישות. בין המפרסמות היו שתי חברות הענק הישראליות - טבע ובזק שהינן גם חברות מדד תל אביב 25. טבע הציגה ברבעון השני רווח נקי של 241 מיליון דולר, לצד מכירות של 1.23 מיליארד דולר. בזק רשמה הכנסות רבעוניות של 2.72 מיליארד שקל ורווח הנקי בגובה 164 מיליון שקל.
השוק הסולידי
כמו גם בשוק המניות גם השוק הסולידי נהנה מאופטימיות אם כי ממותנת יותר. עליות השערים אפיינו את מרבית אגרות החוב תוך המשך המגמה בירידת התשואות, וזאת כאמור בניגוד למגמה המאפיינת את אגרות החוב האמריקאיות שם ממשיכים התשואות לטפס מעלה כאשר האגרת ל-10 שנים עומדת על רמה של 4.29% לעומת 4.04% בחודש שעבר.
בסיכום שבוע המסחר נותרו אגרות החוב השקליות כמעט וללא שינוי, למרות היחלשותו של הדולר בכ-1%. אגרות החוב הארוכות סיימו את השבוע בעליות של 0.1% והתשואה בשחר הארוך 2682 ירדה לרמה של 6.1%.
בקרב צמודי המדד נרשמו אף שם עליות שערים בשיעור ממוצע של 0.25%, בעיקר על רקע העליה בציפיות האינפלציה ומחירי הנפט שחצו את רף 62 דולרים לחבית. אגרות החוב להמרה נהנו מעליות השערים בנכסי הבסיס והובילו בעליות של 0.5% לערך.