
"העולם משתנה כל יומיים - צ'ק פוינט צריכה אנשים שיודעים ללמוד מהר"
צ'ק פוינט יוצאת בגיוס עובדים משמעותי, ומי שתפקח עליו - ומי שגם מנהלת את 2,000 עובדי הפיתוח הקיימים של צ'ק פוינט בישראל - היא נטלי קרמר, סמנכ"לית המוצר: "צ'ק פוינט הובילה את מהפכת האינטרנט סקיוריטי, והיא תוביל גם את מהפכת ה-AI סקיוריטי; יש בישראל כישרונות נהדרים"; וגם - מה היא חושבת על משבר הג'וניורים?
צ'ק פוינט Check Point Software Technologies Ltd. 0.11% יוצאת במהלך משמעותי של גיוס 500 עובדי פיתוח בישראל, כך שמצבת כוח האדם בפיתוח תעלה מ-2,000 ל-2,500, גידול של 25%, כשבסך הכל לצ'ק פוינט היום יש כ-3,000 עובדים בארץ. זה מהלך משמעותי עבור צ'ק פוינט שמגיע רק חצי שנה אחרי שהמנכ"ל החדש נדב צפריר נכנס לתפקיד. צפריר רוצה להחזיר את צ'ק פוינט לגדולתה, הוא אפילו אמר בעבר ש"צ'ק פוינט יכולה לסגור את הפער מפאלו אלטו, אם לא הייתי חושב כך לא הייתי כאן". שווי השוק של פאלו אלטו גדול יותר מפי 5 מזה של צ'ק פוינט כך שהדרך עוד ארוכה, אבל צפריר לא מחכה ומכוון לתחום הכי חם בעולם הסייבר - ה-AI.
בתחילת השנה כבר הודיעה צ'ק פוינט כי תקים מרכז מחקר שיתמקד בתחום. מוקדם יותר השבוע היא דיווחה כי תפתח קמפוס חדש בתל אביב בהשקעה של 500 מיליון שקל, מה שכבר רמז על גיוס עובדים קרוב, ועכשיו כאמור מגיעה ההודעה על גיוס 500 העובדים. שווי השוק של צ'ק פוינט עומד על 23.7 מיליארד דולר, מניית החברה עלתה ב-17% מתחילת השנה, וב-47% במהלך 12 החודשים האחרונים. מכפיל הרווח שלה הוא 28.8 והמכפיל העתידי הוא 20.
מי שמנהלת את 2,000 עובדי הפיתוח היום ותהיה אחראית על הגיוס והעובדים החדשים שייקלטו היא נטלי קרמר, סמנכ"לית המוצר של החברה, שנכנסה לתפקיד בתחילת 2023 אחרי 12 שנה ב-AT&T ישראל, כשב-4 האחרונות כיהנה כמנכ"לית הפעילות. שוחחנו עם קרמר בכדי להבין מה משתנה בצ'ק פוינט ובשוק שמצריך את החברה לבצע גיוס כה גדול, איפה היא ממוקמת מבחינת פיתוח מוצרי AI, איך החברה רואה את "משבר הג'וניורים" והאם היא מגייסת גם עובדים חסרי ניסיון, ומה צ'ק פוינט מחפשת במועמדים החדשים?
למה מיועדים העובדים?
"לחזק מוצרים קיימים ולבנות מוצרים חדשים שקשורים ל-AI. כל הפרויקטים הם חדשים, כי לשלב AI בתוך מוצרים קיימים זה חדש".
ממה נובע הדגש על AI?
"זה לא מעכשיו, אנחנו כבר עובדים על פתרונות כאלה עשור, עכשיו המהפכה קורית בקצב מטורף".
באיזה מוצרים תתמקדו?
"בעולמות הנטוורק והגנה בזמן אמת על ארגונים".
על איזה מודלים אתם מתבססים, מודלים פנימיים או חיצוניים?
"גם וגם. כל התשתית שלנו במוצרים מבוססת על פיתרון שפיתחנו בעצמינו".
איפה אתם לעומת המתחרות מבחינת פיתוחים?
"בעמדת הובלה. זה שוק שממשתנה מהר. זיהינו את המגמה לפני שנתיים והתחלנו כבר אז בפיתוחים. הוצאנו כבר מוצרים בתחום ושילבנו AI במוצרים קיימים".
מה יהיה השכר של העובדים החדשים?
"אנחנו הולכים להיות מאוד תחרותיים בשכר. מועמדים מחליטים לפי זה אבל לא רק - גם המשימה, האחריות - אנחנו נהיה תחרותיים בכל אחד מהאספקטים האלה וכמובן שגם בתגמול מבוסס מניות".
- צ'ק פוינט מכפילה את המטה בישראל - תפתח קמפוס חדש בת"א
- נדב צפריר: "בעולם המניעה - צ'ק פוינט היא הטובה בשוק"
איך בכלל מגייסים 500 איש?
"בכמה ערוצים: יש לנו היום 2000 עובדים בפיתוח ונשתמש בהם כסוכנים שלנו. נעשה גם הרבה פעילות ברשתות החברתיות ומפגשים אצלינו. מי שיביא חברים שבסופו של דבר יתקבלו לעבודה יתוגמל, זה יהיה ערוץ גיוס משמעותי. יש כמה משרות זהב ספציפיות שעובד שיצליח להפנות אלינו מועמד שיתקבל אליהן יקבל 10,000 שקל. הרחבנו גם את צוות הגיוס שלנו".
אתם חווים קושי לגייס כחברה ותיקה לעומת הסטארטאפים?
"לצ'ק פוינט יש הרבה מה להציע לעומת סטארטאפים, בעיקר סקייל. בצ'ק פוינט אפשר לכתוב משהו שלא ילך למגירה אלא למאות אלפי לקוחות ומיליוני משתמשים. אנחנו הולכים בדגש גדול על צמיחה. לצ'ק פוינט יש גם כמויות אדירות של דאטה וזה יתרון גדול, במיוחד בשוק של היום. יש כאן הזדמנות אדירה למפתחים".
ההתרחבות הזו זה שינוי שמגיע מנדב?
"זה שינוי רחב שקורה בתעשייה כולה, מהפכת ה-AI זו הזדמנות אדירה. במקביל יש תהליכים שקורים בתוך צ'ק פוינט והשילוב של הגורמים האלה זה מה שמביא את הצורך לגדול. אנחנו מוכוונים מאוד לגדילה. אנחנו מתכננים להיות המובילים של מה שיקרה בעולם ה-AI. עם גיל הובלנו את תחום האינטרנט סקיוריטי ועכשיו נוביל את ה-AI סקיוריטי. אנחנו מקימים גם שני מרכזי מחקר בניו יורק ובתל אביב שיעזרו לנו לחקור איך ייראה העולם של התוקפים בעתיד כדי שנוכל להגן על הלקוחות שלנו טוב יותר.
- באיזו חברה מרוויחים 900 אלף שקל בשנה
- המנכ"ל שפיטר מאות עובדים בזכות AI, מתחרט ומגייס מחדש: הסיפור של קלרנה
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הגיוס הנוכחי הוא רק בארץ?
"500 העובדים יהיו רק בארץ כן, במקביל אנחנו מגייסים גם בחו"ל. יש לנו פוקוס משמעותי על גיוס בישראל, יש כאן יכולות סייבר משמעותיות וצריך לפתח גם את יכולות ה-AI, יש כאן כישרונות נהדרים ואנחנו מתרגשים מכך שהמהפכה הבאה תצא מישראל".
תגייסו גם ג'וניורים?
"באופן כללי אנחנו תמיד מגייסים גם ג'וניורים, אבל במהלך הזה יש לנו גיוס משמעותי של עובדים מנוסים. נמשיך לגייס גם ג'וניורים בעתיד".
איך אתם רואים את המצב בשוק ואת מה שכבר קיבל את השם משבר הג'וניורים?
"זה אירוע מאתגר. אנחנו כחברות גדולות צריכים לקחת אחריות ולגייס אותם כי זה דור העתיד. החוכמה היא לעשות שילוב בין עובדים מנוסים לבין ג'וניורים".
את רואה שינוי בפרופיל המועמדים?
"אנשים מחפשים להשפיע ולראות איך הטכנולוגיה שלהם מיושמת בשוק, חשובה להם משמעות. צ'ק פוינט מגינה על התשתית הקריטית החשובה בעולם, בין אם זה בנקים, אנרגיה, טכנולוגיה. הגנה עליהם היא חשובה ונותנת לעובדים תחושת משמעות".
הגיוסים ימשיכו גם ב-2026?
"אני לא יודעת מה יהיה ב-2026, נראה איך הדברים מתקדמים. 500 העובדים האלה יגויסו עד סוף השנה".
מה האתגר הכי גדול בניהול של 2000 עובדים?
"לנהל 2000 עובדים זו משימה מעניינת במיוחד כשיש מגוון גדול של מוצרים. לי מאוד חושב לתת לעובדים תחושה של יחידה אחת ושיתוף פעולה למטרה גדולה. המוצרים שלנו מחוברים, אנחנו רוצים לתת ללקוח פלטפורמה רחבה ולא סט שונה של מוצרים. צריך כל הזמן לחשוב איך הדברים מחוברים ואיך כל העובדים עובדים ביחד. אני גם מאוד מאמינה בהעצמה של אנשים, שכל אחד יבין למה הוא עושה מה שהוא עושה ולא ירגיש רק בורג במערכת. צריך לדאוג שהאנשים מבינים את המשימה ומקבלים יכולת לקבל החלטות בצורה אוטונומית תוך עבודה בצוות".
מה את מחפשת אצל מועמדים?
"הכי חשוב שידעו ללמוד מהר. הכל משתנה תוך יומיים. אנשים במסדרונות באים כל הזמן עם רעיונות לקיצור תהליכים, אנחנו מחפשים אנשים כאלה שרוצים לשנות ולהשפיע ומצד שני מבינים את העולם העסקי והצורך בהגנה".