צביקה שווימר אלקטרה צריכה
צילום: יח"צ
ראיון

"נבלוט בתחום הסולארי, ונכנס למדד ת"א 35 תוך שנים ספורות"

צביקה שווימר, מנכ"ל אלקטרה צריכה: "אנחנו צפויים לרשום צמיחה משמעותית גם בתחום הסולארי, וגם בתחומי הפעילות הנוספים כמו מוצרי הצריכה החשמליים. ואנחנו מתכננים להיכנס גם לתחום כרטיסי האשראי וכרטיסי המועדון"
סתיו קורן | (3)

לחברת אלקטרה צריכה -1.38%  שבשליטת אלקו -2.4%  (48%), תחומי פעילות רבים: ייבוא, ייצור ושיווק של מוצרי צריכה חשמליים, הפעלת רשתות שיווק קמעוניות למכירת מוצרים חשמליים, פעילות קמעונות מזון של יינות ביתן, ולאחרונה חתמה על הסכם עם רשת חנויות הנוחות 7Eleven העולמית לפתיחת עשרות חנויות ברחבי ישראל.

החברה דיווחה על עלייה של 110% בהכנסות הרבעון השלישי של 2021, לעומת הרבעון המקביל לרמה של 1.56 מיליארד שקל, לצד עלייה של 47% ברווח הנקי ל-36 מיליון שקל. השיפור בתוצאות נובע מאיחוד התוצאות של הרכישות - יינות ביתן, אופיס דיוטי (המחזיקה חנויות חשמל פטורות ממס בנתב"ג) וסער יזמות. 

שאלנו את צביקה שווימר, מנכ"ל החברה שכיהן בעברו כמנכ"ל דלתא  וללין האם הפיזור המוגבר והלא בהכרח סינרגטי של החברה מיטיב עמה: "הפלטפורמה שבנינו משלבת מנועי צמיחה גם בתחום מערכות האקלים בארץ ובעולם וגם בתחום המזון כל זה מהווה בסיס טוב להמשך הפיתוח של אלקטרה צריכה, אנחנו מאמינים ומכוונים למדד תל אביב 35 תוך כמה שנים". אומר שוימר.

"בשורה התחתונה, יש לנו למעלה מ-40 מיליון עסקאות בשנה, ואיך שלא נסתכל על זה בכל הפעילויות שלנו אנחנו בצד של הלקוח, אנחנו מתכננים גם להתחיל לפעול בתחום כרטיסי האשראי, מועדון לקוחות, תווי קניה, ארנק דיגיטלי וגם מימון צרכני – ואין ספק שבזכות הפיזור שלנו, ששיפר משמעותית את הרווחיות שלנו אנחנו יכולים להרשות לעצמנו להיכנס גם לתחום הזה". יינות ביתן הקפיצה את הדוחות שלכם, האם אתם מתכננים לרכוש חברות נוספות בקרוב? "יש לנו הרבה מנועי צמיחה אורגניים קיימים שאנחנו צריכים לטפח, אבל אין ספק שכאשר נרגיש מוכנים ויהיו הזדמנויות מעניינות,  נוכל לבחון רכישות נוספות בעתיד, וזאת לאור המצב הפיננסי המעולה של החברה".

לא מזמן הודעתם שאתם מתכננים להיכנס לשוק הציוד הסולארי – ספר לי על תחום הפעילות, ואיזה רווחים הוא צפוי להניב לחברה? "אנחנו מאמינים שנהפוך לשחקן משמעותי בתחום הציוד הסולארי. יש לנו הסכמים עם שחקני פאנלים מובילים בעולם, כמו  סולאראדג' ". במסגרת שיתוף הפעולה עם הישראלית הגדולה בוול סטריט, אלקטרה תשווק את מוצרי סולאראדג' למערכות ביתיות בישראל, באמצעות חברת הבת שלה אלקטרה סולאר - החברה צופה מהעסקה למחזור של 400 מיליון שקל תוך 3 שנים. 

"השילוב של משבר החשמל באירופה, יחד עם עליית מחירים והטרנד הירוק דוחפים את המוצרים שלנו קדימה, משום שהם יעילים אנרגטית. אנחנו מעריכים ששנה הבאה נמכור מוצרים בסדר גודל של למעלה ממאה מיליון שקל, גם בתחום הקונסטרוקציה הסולארית, וגם בתחום הממירים הסולאריים. וכבר ברבעונים הבאים, אנחנו נעקוף את התחזית הפנימיות שהצבנו לעצמו בתחום הצריכה של מערכות חימום לשוק האירופאי" אמר שווימר.

האם תרשמו צמיחה גם בתחומי הפעילות האחרים של החברה? "אנחנו צפויים לראות גידול משמעותי גם בתחום מוצרי הצריכה החשמליים, מערכות החימום, מפעל המחזור, וגם צמיחה נאה בתחום המזגנים, וזאת על רקע ההתחזקות שלנו בכל מה שקשור למוצרים החדשים שאנחנו משיקים. בנוסף, ככל שנראה שיש התחלה בקידום בענף הבניה אנחנו נראה גם גידול בענף המזגנים.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

"אנחנו מובילים מבחינה עולמית מבחינת ייצור מערכות חימום והקמנו מפעל מחזור, מקררים ומזגנים. בסופו של דבר יש לו יתרונות אדירים בתחום הלוגיסטיקה, בתחום הפיננסים, בתחום השיווק והנדל"ן. ההזדמנות שהייתה לנו בתחום המזון ובסבן אילבן יוצרות לנו את האיזון הנכון שהחברה צריכה, ואנחנו מייצרים גם מכפילי כוח נוספים – במסגרת המועדון ובמסגרת כרטיסי האשראי אנחנו יכולים לייצר תוספות משמעותית ללקוחות".

מה היעד לשלוש השנים הבאות? "היום אנחנו חברה שנעמדת במכירות שנתיות של 6 מיליארד שקל, עם המון מנועי צמיחה אורגניים. אלקו לעומתנו היא חברת אחזקות.  אנחנו שואפים להיות קבוצה משמעותית, גדולה ומשיאה ערך גדול ללקוחות שלה באשר הם. 

מאז שנכנסתי לתפקיד ב-2018, הצלחנו לבדל את עצמנו ולייצר ערכים נוספים בחטיבות הליבה של הארגון, הכולל גם הון אנושי מאוד טוב - לצד מנועי צמיחה בינלאומיים ומקומיים, כאשר הייתה הזדמנות לייצר פעילות נוספת מאוד משמעותית לחברה, ניצלנו את ההזדמנות גם ביחס לסבן אילבן וגם ליינות ביתן - מה שייצר לנו תחומים נוספים שנוכל לשאוף אליהם, אנחנו נמצאים במקום עם הרבה יתרונות לגבי ההמשך, אני מאוד אופטימי לגבי הפעילות שלנו בשנים הבאות. בשלוש שנים הבאות נראה גידולים מאוד משמעותיים בכל אחת מהחטיבות הבאות". 

מניית החברה נסחרת לפי שער של 157 שקל למניה, המשקף שווי שוק של 3.5 מיליארד שקל. בשנה האחרונה המניה רשמה תשואה של 74%. כמו כן, החברה רכשה באחרונה את השליטה בחברת סער, זכיינית מותג אופנת הטיולים "קולומביה", בתמורה ל-85 מיליון שקל. ובנוסף, במהלך השנה מכרה 50% מהמתחם שלה בראשון לציון לקרן ריאליטי לפי שווי של 275 מיליון שקל.   

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    אליהו 15/11/2021 11:06
    הגב לתגובה זו
    יש איזה 30 חברות לפניך שמחכות לכניסה למעו"ף, לאן עפת
  • 2.
    אחלה צביקה (ל"ת)
    יתוש 15/11/2021 09:29
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    תהיות 15/11/2021 09:10
    הגב לתגובה זו
    הרבה רשתות ועסקים לא שרדו תחת בעלות החברה שקמ ,אייס אוטו דיפו ,גולן טלקום ועוד החברה 40 שנה ידעה לעשות כסף ממזגנים ולא מבקבוקי שתיה מעניין מה יקרה הפעם ?