טבלה

כסף חם: 15 אקזיטים תוך שנה בסך של 21 מיליארד שקל - צפו בטבלת החלומות

עסקת 'טראסטיר' היא האחרונה ברשימה ארוכה של אקזיטים לוהטים. Bizportal ו-IVC מסכמים, בטבלה - 13 העסקאות הגדולות
נושאים בכתבה אקזיט

המוח הישראלי עובד. עסקת טראסטיר עליה נודע אתמול מצטרפת לשורה ארוכה של אקזיטים בשנה האחרונה (12 חודשים), והמספרים הם גדולים. Bizportal ריכז את המספרים בעזרת IVC (מרכז המחקר הישראלי של ענף ההייטק) מהם עולה כי 15 העסקאות הגדולות בתחום ההייטק בשנה האחרונה הסתכמו לסכום מרשים של למעלה מ-21 מיליארד שקל (כ-5.77 מיליארד דולר).

הדבר האחרון הגדול היה כמובן האקזיט הגדול האחרון במסגרתו נמכרה טראסטיר ל-IBM בסכום של 900 מיליון דולר על פי ההערכות בשוק. אבל רק לפני השבוע ראינו גם את האקזיט של Jumptap שנרכשה ע"י מיליניאל מדיה תמורת 232 מיליון דולר. בהסתכלות על שנת 2012, אז נעשו 69 עסקאות רכישה ומיזוג של חברות הייטק ישראליות בסכום כולל של 9.74 מיליארד דולר. מנגד, סכום ההשקעות שגוייס בכל שנת 2012 עמד על 1.9 מיליארד דולר. יחד עם זאת, במרבית השנים בעשור האחרון, סכומי האקזיט עמדו על כ-5 מיליארד דולר ומטה למעט שנת 2006 שהייתה יוצאת דופן עם סך של 10 מיליארד דולר.

בתגובה ל'באז' האקזיטים הנוכחי התייחס מנכ"ל IVC, קובי שימנה, להתפתחויות בשוק ואמר ל-Bizportal כי "זו (סטארטיר) הרכישה השנייה השנה עד כה של חברה ישראלית בכמיליארד דולר, מה שהיה עד לאחרונה תג מחיר נדיר לחברות היי טק ישראליות. הנתונים מראים שיש היום יותר יזמים ומשקיעים שבונים חברות לשווי כזה ולא רצים אחר האקזיט בשלבים המוקדמים. למי ששאל לפני מספר שנים איפה ה- Nokia הישראלית, התשובה היא שהיא פועלת ונבנית כדוגמת חברות כמו Conduit, MobilEye ואחרות".

תזכורת לחמש העסקאות הגדולות של השנה

ב-11 ביוני אפליקציית המובייל WAZE ע"י ענקית האינטרנט גוגל בסכום של 966 מיליון דולר. אנשים רבים בתחום הרימו גבה נוכח הרכישה שכן גוגל מחזיקה את פלטפורמת המפות הטובה בעולם ואת שירות ניווט הנפוץ בעולם, google maps. ובכל זאת, ענקית האינטרנט העולמית לא יכולה הייתה להתעלם מ-50 מיליון המשתמשים של ווייז ורצתה להטמיע בשירות שלה את הרשת החברתית המרשימה של ווייז המבוססת על מיקום - תחום שבו גוגל עדיין צולעת.

ב-28 בנובמבר 2012 ישי דוידי וקרן פימי סגרו אקזיט ענק במיוחד - מכירתה של חברת ריטליקס לחברת NCR האמריקאית תמורת 800 מיליון דולר. חברת ריטליקס שהפכה בעקבות העסקה לחברה פרטית היא חברת תוכנה אשר מספקת פתרונות ניהול לקמעונאים.

ב-24 באפריל השנה, חברת פרולור ביוטק נמכרה לחברת אופקו הללפי שווי של 480 מיליון דולר בעסקת מניות. שתי החברות נמצאות בבעלותו של איש העסקים פיליפ פרוסט כך שבפועל פרוסט ממזג בין שתי חברות הנמצאות בבעלותו. החל מיום רביעי הבא תחל אופקו להסחר בבורסת ת"א.

ב-23 בינואר השנה הייתה זו חברת סיסקו שרכשה את חברת אינטוסל הישראלית תמורת 475 מיליון דולר. אינטוסל הנה ספקית מוצרים לניתוח רשתות רדיו וסלולר במטרה לבצע אופטימיזציה לביצועים. טכנולוגיית ה-Self Optimizing Network של החברה מוטמעת כבר בקרב חברות סלולר וטלקום מובילות בעולם.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

ב-7 באוגוסט השנה, ברת AOL האמריקנית הודיעה כי היא רוכשת את הסטארט אפ הישראלי Adap.tv המנוהל על ידי אמיר אשכנזי תמורת 405 מיליון דולר. זאת, במסגרת מאמציה להגדיל את פעילותה בתחום הווידאו המקוון. Adap.tv פיתחה מערכת לניהול פרסומות וידאו באינטרנט.

רשימת האקזיטים של השנה האחרונה, לא כולל סטארטיר ו-Jumptap:

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    משקיע 15/08/2013 18:21
    הגב לתגובה זו
    לגזור ולשמור
  • 3.
    חזי 15/08/2013 15:44
    הגב לתגובה זו
    לא חבל? כמה עשרות אנשים טובים ממציאים דברים עובדים 12 שעות ביממה ומפרנסים מאות אלפי אוכלי חינם
  • 2.
    אנון נימי 15/08/2013 15:25
    הגב לתגובה זו
    אז למה המיסים כל הזמן עולים ???
  • 1.
    ובמקביל המוסלמים עסוקים ברציחות !!!!! (ל"ת)
    אור 15/08/2013 15:21
    הגב לתגובה זו