בנקים ארצות הבריתבנקים ארצות הברית

לקראת דוחות הבנקים בארה"ב: צפי לירידה של עד 35% בהכנסות ברבעון

הבנקים צפויים להציג עליה בהכנסות נטו מריבית, אך פגיעה בסגמנטים אחרים כגון עמלות מסחר, הפרשה לחובות מסופקים והוצאות שכר; האם הרע כבר מגולם במחיר המניות?
גיא טל | (1)

השבוע מתחילה עונת הדוחות לרבעון הראשון, כשבאופן מסורתי הבנקים הגדולים בארה"ב הם הראשונים לדווח: ג'יי פי מורגן JP MORGAN , הבנק הגדול בארצות הברית, צפוי לדווח מחר (רביעי), וביום חמישי צפויים לדווח בנק וולס פרגו WELLS FARGO & CO , גולדמן זאקס GOLDMAN SACHS , סיטיגרופ CITIGROUP , ומורגן סטנלי MORGAN STANLEY . ביום שני הבא ידווח בנק אוף אמריקה BANK OF AMERICA . היום פורסם שיעור האינפלציה - שהוא אחד הנתונים הרלוונטיים ביותר לפני החלטת הריבית הצפויה בתחילת חודש מאי, וזה הפתיע מעט כלפי מעלה כאשר נרשמה אינפלציה של 8.5% לעומת צפי ל-8.4%. בכל מקרה, מדובר על מספרים גבוהים מאוד היסטורית.

קווינסי קרוסבי, אנליסט בחברת LPL אומר כי לתוצאות הפיננסיות כמו גם לשיחות הודיעה עם מנהלי הבנקים ישנה הפעם חשיבות מיוחדת שכן הם יהוו סימן מקדים להשפעת האינפלציה הגואה כמו גם לזו של העלאת הריבית והמלחמה באירופה. "אנו רוצים לראות כיצד הם מבינים את תוכניות הפד... הידוק כמותי, ייבוש הנזילות, יחד עם שיעורי ריבית גבוהים יותר משפיעים על הלקוחות שלהם ועל המחלקות העיסקיות.... שיעורי ריבית גבוהים מועילים לבנקים, עד, כך האמונה הרווחת, שהם מגיעים למצב שהם מזיקים לכלכלה". 

הבנקים יתקשו להכות את תוצאות הרבעון המקביל, שכן אז, בתחילת 2021, הם נהנו מזרם הכנסות גבוה ממסחר, עסקאות גדולות, ותקציבים שהופנו לסיוע להחזר הלוואות. על פי קונצנזוס הערכות האנליסטים של חברת הייעוץ Refinitiv ששת הבנקים הגדולים בארצות הברית צפויים להציג ירידה בהכנסות של 35%. לפי תחזיות שאספו ב-FactSet הירידה בהנכסות תגיע ל-24% - עדיין ירידה משמעותית מאד. 

בנוסף מנהלי הבנקים עתידים להישאל בשיחות הועידה המסורתיות לאחר הדוחות האם הם מצפים שכלכלת ארצות הברית תמשיך לצמוח במידה ותימשך המלחמה באוקראינה והבנק המרכזי ימשיך במתווה העלאת הריבית, כמו גם בנוגע ליכולת משקי בית בעלי הכנסה נמוכה לשלם את חובותיהם לנוכח שיעורי הריבית העולים. 

נושא נוסף שמדאיג את המשקיעים, במיוחד בנוגע לבנק ג'יי פי מורגן, הוא האם הם מרשים להוצאות לגדול יתר על המידה. ברבעון האחרון צמחו ההוצאות של הבנק ב-11%, גם כתוצאה מעליית משכורות כמו גם עלייה בהוצאות הטכנולוגיה והרכישות. באופן כללי נרשמות עליות שכר בכל המשק, והמשקיעים ירצו לבחון שזה לא משפיע יותר מדי על הרווחיות התפעולית. 

כמו כן הבנקים חשופים להפסדי מסחר, במיוחד בתחום הסחורות שהפכו לתנודתיים לאחר הפלישה הרוסית. גם העמלות ממסחר ומניהול נכסי צפויות להיפגע. ישנם בנקים שעתידים להציג הפסדים הקשורים להשקעותיהם או למוערבות שלהם ברוסיה, במיוחד בנק סיטיגרופ שכבר הודיע כי יכיר בהפסד של לפחות מחצית מנכסיו ברוסיה שעומדים על 9.8 מיליארד דולר. עליה בהפסדים ירשמו ככל הנראה גם בסעיף ההפרשה לחובות מסופקים שעתיד לטפס כשיותר ויותר חברות נתקלות בקשיים תפעוליים ופיננסים. 

נעלם נוסף שיתברר בדוחות הקרובים הוא קצב הרכישות החוזרות (בייבק) שביצעו הבנקים במהלך הרבעון, והאם הם הואטו לנוכח העובדה שההון העצמי של הבנקים קטן עקב הפסדים בשוק אגרות החוב, כאשר התשואות עלו באופן משמעותי במהלך הרבעון האחרון. 

קיראו עוד ב"גלובל"

בצד החיובי הצפוי בדוחות, העלאת הריבית אמורה לסייע להגדלת הכנסות הבנקים. המשקיעים יבחנו את העליה בסעיף "הכנסה נטו ריבית" או ההבדל בין ההכנסות מהלוואות לבין ההוצאות על הפקדות ותזרימים אחרים. כמו גם עליה בהיקף ההלוואות. 

למרות התחזיות לדוחות חלשים, יתכן שפרסום הדוחות יספק דווקא הקלה מהלחץ שחווים מניות הבנקים לאחרונה, שכן תוצאות שלא יהיו מאד גרועות ישדרו את המסר שהשד איננו נורא כל כך, ושהירידות שהיו כבר משקפות את הפגיעה האפשרית בתוצאות הבנקים. 

ג'ייסון גולדברג, אנליסט בברקליס סבור שהירידה הצפויה בהכנסות היא ירידה לצורך עליה. רמז לדבר הוא מקבל מהודעת חברת הפיננסים PNC שהודיעה על הורדת תחזית לרבעון הראשון אך העלאת תחזית לשנה כולה. 

 

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    איך באפט מושקע כל כך חזק בבנק אוף אמריקה? (ל"ת)
    אא 12/04/2022 19:32
    הגב לתגובה זו