לקראת פתיחה בוול סטריט: טראמפ ופוטין במוקד, עונת הדו"חות בשיא

הפגישה בין נשיא ארה"ב ונשיא רוסיה צפויה לעמוד במוקד השבוע. עונת הדו"חות מתחילה לצבור תאוצה
נועם בראל |

שבוע המסחר בוול סטריט צפוי להפתח מחר, כשבמוקד, פגישתם הצפויה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ונשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, בהלסינקי. ברקע, עונת הדו"חות מתחממת, כאשר השבוע צפויות לדווח עשרות חברות ולהשפיע על השווקים לא פחות ממפגש הפסגה בין הנשיאים. בנוסף, יו"ר הפד, ג'רום פאוול ינאם בשלישי ורביעי ועדת הבנקאות בסנאט וועדת השירותים הפיננסיים.

בין החברות הבולטות שצפויות לפרסם השבוע את תוצאותיהן הכספיות לחציון הראשון של השנה, ניתן למצוא את בנק אוף אמריקה, שתפרסם את תוצאותיה לפני פתיחת המסחר מחר (ב'), נטפליקס שתפרסם בסיום המסחר מחר וגולדמן זאקס שתפרסם בשלישי, יחד עם מלאנוקס. ביום רביעי תפרסמנה IBM ו-eBay, וביום חמישי יהיו אלה מיקרוסופט ו-SAP שיצטרפו לחבורת המדווחות. השבוע ייחתם עם הדו"ח של ג'נרל אלקטריק ביום שישי.

הפגישה המסקרנת בין דונלד טראמפ ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין תתקיים לאחר שרק לפני מספר ימים פתח טראמפ בהתקפה חריפה על עסקאות האנרגיה בין גרמניה ורוסיה במהלך פסגת נאט"ו בבריסל, ואמר כי "גרמניה היא בת ערובה של  רוסיה ונשלטת לחלוטין על ידה", כשבנוסף, צפויים השניים לדבר על מספר נושאים העומדים על הפרק ביחסים בין שתי המדינות (לכתבה המלאה)

דודי רזניק, לאומי שוקי הון: "סביבת האינפלציה בארה"ב, הן על פי מדד המחירים לצרכן והן על פי מדד המחירים ליצרן מצויה בעלייה אם כי חלק מהעניין הינו טכני עקב יציאת מדדים נמוכים משנה שעברה. עם זאת עדיין נראה כי הפד יעלה את הריבית השנה עוד פעמיים בחודשים ספטמבר ודצמבר.

"הצפי למלחמת סחר ממשיך ועולה מדרגה השבוע עם ההכרזה לקראת הטלת מכסים נוספת של ארה"ב על סין בסך של כ 200 מיליארד דולר. אחת מן האפשרויות להתפתחות אם המלחמה אמנם תתפתח, תוך הגעה לשיעורי מס גבוהים – וזה לא המצב לעת עתה – והטלת מגבלות סחר לא מכסיות, היא הגעה לעלייה האינפלציה לצד האטה בצמיחה (סטגפלציה), מצב שנרשם בשנות ה 70 של המאה הקודמת על רקע העלייה החדה במחירי הנפט כתוצאה מהגבלת הייצור על ידי מדינות אופ"ק.

"מדובר בתרחיש, ולא בהערכה מרכזית כרגע, הגרוע ביותר לשווקים פיננסיים. יו"ר הפד נדרש השבוע בראיון לסוגייה זו ואמר כי מצב זה עלול להיות מאוד מאתגר לפד בשיקולי הריבית שלו."

אורי גרינפלד, בית ההשקעות פסגות: "בניגוד לסבב הראשוני בו ארה"ב כיוונה לפגיעה מאוד ספציפית, הסבב הנוכחי נרחב הרבה יותר ומטרתו היא פגיעה רוחבית בסין כאמצעי ענישה למכסים שהיא עצמה הטילה על ארה"ב. למי שכבר איבד כיוון, מלחמת הסחר הזו התחילה לצבור תאוצה כאשר ארה"ב הכריזה על מכס של 25% על יבוא בהיקף של 50 מיליארד דולר מסין. המיקוד היה פגיעה מכוונת במוצרים וטכנולוגיות משמעותיים לתכנית הדגל של הממשלה הסינית – "Made In China 2025" – שאמורה להזניק את סין להיות מובילה עולמית בענפי הטכנולוגיה העילית.

"בהודעתה של ארה"ב נכתב כי רשימת המוצרים שהורכבה לקחה בחשבון שני גורמים מרכזיים – פגיעה מקסימלית בסין תוך פגיעה מינימלית בצרכן האמריקאי. ואכן, למרות שמדובר במהלך שהצרכן האמריקאי יתחיל להרגיש בכיס, עדיין מדובר בהשפעה שתהיה כנראה יחסית קטנה. בנוסף, אם לוקחים בחשבון שחלק גדול מההשפעה צפוי להתקזז עם היחלשותו של היואן מול הדולר בתקופה האחרונה (פיחות של 6.9% בשלושת החודשים האחרונים), מדובר בשלב זה לפחות על השפעה שולית.

"החשיבות האמיתית בהכרזתו של טראמפ היא שכעת, הסינים יאלצו לחשוף את הקלפים שלהם. הסיבה לכך היא שהם כבר לא יכולים להגיב בהטלת מכסים מקבילה משלהם, כיוון שהם לא מייבאים מספיק מארה"ב. כדי שהמלחמה הזו תמשיך להתדרדר, הסינים אמורים להתחיל להגיב בכלים אחרים".

אירועים בולטים השבוע: יום שני - מפגש פסגה בין טראמפ לפוטין (לא פורסמה שעה) יום שלישי - נגיד הבנק המרכזי של אנגליה, מארק קראני נואם (11:00 שעון ישראל) יום שלישי - יו"ר הפד' ג'רום פאוול נואם בפני ועדת הבנקאות בסנאט (17:00 שעון ישראל) יום רביעי - יו"ר הפד' ג'רום פאוול נואם בפני ועדת השירותים הפיננסיים (17:00 שעון ישראל)

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה