לטענת דויטשה בנק, לאחר 35 שנים, החגיגה באג"ח הסתיימה - וזה ישפיע מאוד על הסביבה הכלכלית

אלמוג עזר | (2)

האנליסטים של דויטשה בנק פרסמו היום שניתן להגדירו כקיצוני בכל הנוגע לעמדה בה הוא נוקט בכל הנוגע לשוק האג"ח. לטענתם, אחרי 35 שנה של עדנה בתשואות שוק האג"ח, המצב השתנה ועל כל המשקיעים בשוק להתרגל למציאות בה התשואות ישובו להיות תשואות חסר במקרה הטוב ותשואות שליליות במקרה הרע.

האנליסטים לא עוצרים שם, לטענתם לשינוי יהיו השפעות אשר יורגשו גם בתום הפוליטי ומקבלי ההחלטות בזירה הכלכלית. ג'ים ריד, ניק בארנס וסוקנטו קנדה מהבנק כתבו כי "אנו חוזים כרגע בשינוי הסדר העולמי. הסדר הקודם עיצב את הפוליטיקה, הכלכלה, המדיניות הכלכלית ושווי הנכסים - מתחילת שנות ה-80 ועד היום".  

ההסבר של השלושה נוגע לכך שבשלושת העשורים האחרונים, הכלכלה הושפעה מתהליכים של גלובליזציה ושינויים דמוגרפיים. התהליכים המוזכרים הסתיימו כעת וכל מה שלמדנו להכיר אמור להשתנות. אחד מהתהליכים המוזכרים כאמור היא החולשה המתקרבת בשוק האג"ח העולמי. 

תשואות האג"ח מסביב לעולם בשלושים וחמש השנים האחרונות :

התחזית של דויטשה טוענת כי אחרי שנים של מדיניות אשראי מקלה בשוק (שבאה לידי ביטוי בעיקר על ידי הדפסת כספים ורכישת אג"ח), המחסנית של הבנקים המרכזיים כמעט ריקה מכדורים. בתהליך מקביל, הלחץ הפוליטי יהיה בעיקר נגד החלטות צנע ומחאה על הקפאון במשכורות. גם במידה והמדינות יבקשו להגדיל את התקציב שלהן, לא יהיה להן מאין. 

הנה התרחיש האופטימי של דויטשה בנק: "אם לנקוט בלשון בוטה, התרחיש המציאותי ביותר שיתאר את המציאות הפיננסית בעידן החדש, הוא כי מחזיקים האג"ח ברבחבי העולם יחוו 'תספורות' באופן עקבי לאורך כמה עשרות שנים. הדוגמא הטובה ביותר היא התקופה שאפיינה את הכלכלה העולמית לאחר מלחמת העולם השנייה - בה החוב הממשלתי זינק לרמות שדומות לרמות כיום. שנים לאחר מכן, החוק החל להישחק לאור צמיחה גבוהה בשווקים שהייתה גבוהה מהריבית". כאמור מדובר על מצב שבו החוב נשחק, אך לא נרשמות פשיטות רגל של מדינות לאור החוב הגבוה. 

 

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אייל 12/09/2016 17:19
    הגב לתגובה זו
    איש איש לנפשו
  • שלום 12/09/2016 22:53
    הגב לתגובה זו
    תראה איזה יופי עיתון יכול לעשות שטיפות מוח לאנשים.