יש תמ"א 38 בר"ג: הושג הסכם שקובע את צפיפות הבנייה - כנסו לקריטריונים
הסכמה על סוגיית התמ"א 38 ברמת גן לאחר שבחודש דצמבר 2013 ביטל בית המשפט את תוכנית הצפיפות ברמת גן, במסגרת תוכננו תוכניות תמ"א 38 רבות בעיר תוך מתן זכויות בנייה מפליגות, הגיעו הוועדה המקומית לתכנון ובנייה רמת גן וחברי מועצת העיר עו"ד רועי ברזילי וכרמל שאמה הכהן, לפשרה בנוגע לזכויות הבנייה המותרות לבנייה במסגרת התמ"א 38. יצוין כי פשרה זו תהיה בתוקף עד לאישור תוכנית מתאר כוללת בנושא.
נזכיר שהתוכנית שבוטלה איפשרה להגדיל את מספר יחידות הדיור בפרויקטים באופן משמעותי ובלבד שהשטח העיקרי הממוצע של יחידות הדיור יעמוד על 60 מ"ר (כולל מחסן וממ"ד). קבלת הערר למעשה מבטלת כל תוכנית שאושרה, בהתאם לתנאים אלו, החל מה-16 בדצמבר 2012. לפי הערכות בשוק מדובר בכ-190 פרויקטים שכדאיותם הכלכלית הפכה למוטלת בספק, דבר אשר
על פי ההסכם שנועד לתווך בין הזמן בו בוטלה התכנית הקודמת ובין אישורה של תכנית חדשה, מקדמי הצפיפות והיחס בין היחידות המפונות לבין היחידות החדשות יפחת בשיעור ניכר, העיר תחולק לאזורים בהם תוספת הבנייה המוצעת תהיה תואמת את האזור ותתחשב במצאי השטחים הפתוחים, התשתיות ומבני הציבור.
"ר"ג הייתה מוקד להתעשרות מהירה של יזמי בנייה, ספקולנטים ומאכרים" חבר המועצה, רועי ברזילי, אמר: "הסכם הפשרה שהושג מעיד כי עד היום העיר רמת גן התנהלה בקונספציה תכנונית שגויה לחלוטין שלא לומר פושעת. הסכם הפשרה, מוכיח את שהיה ברור לי זה זמן רב, וזאת כי ניתן לקדם פרויקטים לביצוע תמ"א 38 גם כאשר מקדמי הצפיפות נמוכים בהרבה וכולם נותרו מרוצים. עד היום, העיר רמת גן הייתה מוקד להתעשרות מהירה של יזמי בנייה, ספקולנטים ומאכרים על חשבון איכות חייהם של רבים מתושבי העיר. כעת, ניתן לדבר במונחים של ודאות תכנונית ושקיפות".
- רמת גן מתחדשת - אבל איך יוצאים ממנה בבוקר?
- סיפורו של בניין ברחוב שפירא ברמת גן; ובכמה עלו המחירים בשכונת הראשונים?
עו"ד אברהם ללום , שותף במשרד עמית פולק מטלון ויועץ משפטי של אגוד חברות תמ"א 38 בלשכת המסחר, התייחס לנושא ואמר: "בסך הכול מדובר בבשורה טובה לתושבי רמת גן, שמח שקיימת הסכמה באג'נדה של חברי מועצת העיר שנבחרו לאחרונה. יחד עם זאת, אני בספק אם הסכם הפשרה יימנע המשך התנגדויות של הארגונים הירוקים למיניהם, לכן לא בהכרח תהיה לכך השפעה על פעילות היזמים בעיר." להלן עיקר הקריטריונים לקביעת הצפיפות: 1. במגרשים שגודלם עד 600 מ"ר נטו (אחרי הפרשה לצורכי ציבור) ובהם 3 יחידות דיור או יותר, ניתן יהיה לאשר צפיפות ביחס של 1:3.5 ממספר היחידות שנהרסות, גם אם יחס זה גדול מהמותר על פי התב"עות והתוספות המותרות מכוח תמ"א 38 לשיטת העוררים.
2. במגרשים שגודלם עולה על 600 מ"ר נטו ובהם 3 יחידות דיור או יותר, ניתן יהיה לאשר צפיפות ביחס של 1:3.5 ממספר היחידות שנהרסות, או באופן שהצפיפות לא תעלה על יחס של 42 יחידות לדונם (באופן יחסי לגודל המגרש) לפי הגבוה. אולם בכל מקרה שבו מספר יחידות הדיור המוצע בנסיבות העניין, עולה על 42 יחידות לדונם, למען הסר ספק, תיוותר בידי הוועדה האפשרות להגביל את מספר יחידות הדיור בהתאם לשיקול דעתה. 3. במגרשים בהם יעשה איחוד חלקות ושטח החלקה המאוחד עולה על 900 מ"ר, יהיה זה בשיקול דעתה של הוועדה לאשר תוספת יחידות דיור השווה ל-10%, ממספר הדירות המותרות על פי הסכם זה בכל אחד מהחלקות הנפרדות. 4. יובהר, כי במגרשים ובהם בניין קיים ובו 3, 4 או 5 יחידות דיור להריסה, יביאו בחשבון כאילו היו בבניין 6 יחידות דיור להריסה לצורך חישוב היחס ליחידות החדשות כאמור בסעיפים 1 או 2.
5. במגרשים שגודלם עד 600 מ"ר, בהם 2 יחידות דיור להריסה או פחות, ניתן יהיה לאשר את מספר יחידות הדיור המותר על פי התב"עות התקפות. למען הסר ספק, לא תתווספנה זכויות מכוח התמ"א ולא תינתן האפשרות לאשר תוכניות נקודתיות. הסעיף לא יחול על תוכניות נקודתיות בהם יבוצע פרויקט המשלב דיור להשכרה כפי שיאושר בוועדה.
- כאן גרים בזול: איך תחסכו בהוצאות השכירות שלכם? יצאנו לבדוק
- הטבות המס בפריפריה - חיסכון אמיתי או שהשוק כבר מתמחר את זה?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
6. במגרשים שגודלם עולה על 600 מ"ר, ובהם 2 יחידות דיור להריסה או פחות, ניתן יהיה לאשר יותר מ-18 יחידות דיור ובלבד והצפיפות לא תעלה על יחס של 36 יחידות דיור לדונם (באופן יחסי לגודל המגרש. על הסעיף לא יחול על תוכניות נקודתיות בהם יבוצע פרויקט המשלב דיור להשכרה כפי שיאושר בוועדה.
7. היחס האמור לא יחול על השכונות: רמת עמידר ורמת השקמה, הוועדה המקומית תפעיל את שיקול דעתה באזורים אלו עד הפקדת תוכנית מתאר חדשה שתתבסס על פרוגראמה עדכנית.
8. בשכונות רמת חן, שכונת הלל, רמת אפעל, קריית קריניצי, תל גנים, תל בנימין, לא תאושר בנייה והריסה במסגרת תמ"א 38. 9. למרות האמור לעיל, בשכונות הממוקמות מצפון לציר אבא הלל, למעט שכונת שיכון ותיקים, יותר יחס צפיפות 1:3.
10. בצירים מרכזיים: בן גוריון, ז'בוטינסקי, אבל הלל (בצד המוזיאון), אלוף שדה, הרוא"ה, ארלוזורוב, תיבחן אפשרות של יחס צפיפות גבוה מ-1:3.5 ובלבד שהיחס לא יעלה על 1:4 ממספר יחידות הדיור הקיימות המיועדות להריסה.
- 7.צביקה 14/05/2014 07:30הגב לתגובה זולפי סעיף 2 בהסכם אם בנוית 6 יחידות אז במגרש של 1 דונם ניתן יהיה להקים 42 יחידות חדשות. זהו יחס צפיפות של פי 7, האם לכך התכוונו בהסכם?
- 6.הי 13/05/2014 09:06הגב לתגובה זופתח תקווה, כפר סבא, ראשון לציון, כולם בונים שכונות דשות ואטרקטיביות ורק רמת גן נשארת מיושנת וזקנה עם בניינים בני 40 שנה
- 5.שמעון 12/05/2014 22:27הגב לתגובה זואתם צריכים לשנות פזה בראש שהתמא וההתחדשות העירונית היא מצילה חיים כי רוב הבתים ברמת גו הם מלפני 1948 אין בהם ממדים ומקלטים ובזמן מלחמת המפרץ לא היה לתושבים היכן להסתתר ואתם מדברים על פקקי תנועה של עוד 5 או 10 דקות פה מדובר גם על בניית בתים חדשים וגם על הצלת חיי אדם
- 4.צביקה דורון יועץנדלן 12/05/2014 20:47הגב לתגובה זולמשל ארלוזורוב, איך ייצאו כל המכוניות בבוקר לתל אביב?
- 3.דרור 12/05/2014 14:33הגב לתגובה זוהעיריה צריכה לעצור את הפרויקטים. לבצע תכנון של הרחובות ( רוחב וגישה ) ורק אחר כך לאשר מיזמים שלא יחרגו . ברחוב אבא הלל 67 פינת רוקח , העיריה אישרה פיל , שאם יבנה יפגע במעט אפשרות התנועה החוצה על הציר. צומת רוקח אבא הלל הינו בעייתי , אי אפשר לצאת מחניה בבניין זה ( עתידי ) 20 מטר מהצומת . מעל 60 דירות עם יציאת חניה 20 מטר מהצומת. מי שחתם על תוכנית זו לא מבין מה יגרם לתושבים. צריך לאחד חלקות באסף ואבא הלל, אי אפשר יהיה לבנות אחרת ולשמור על איכות חיים מינימלית. מישהו בעיריה שיעצור את הברדק הזה .
- רמת גני 12/05/2014 15:09הגב לתגובה זובכפיפות למתאם פעולות מועצת העיר-גיר מול העירייה ואז ישמע קולך :)
- 2.א 12/05/2014 14:11הגב לתגובה זוועדיין התמונה המוצגת כאן היא הרבה יותר ורודה מאשר במציאות (לתושבים). זכרו: "רעידת אדמה" = "האיום האירני". זה הכול בלוף וספין. יזמים עושים בר"ג קופות מטורפות ע"ח תושבי העיר שנשארים לעמוד בפקקים. ר"ג אינה החצר האחורית המופקרת של ת"א ! ! ! תכנון עירוני - דחוף ! ! !
- אתה מטומטם ברמות 14/05/2014 07:01הגב לתגובה זובמסגרת תמ"א 38 העירייה מפקיעה ברוב המגרשים שטח לטובת הרחבת כביש או מדרכה ... על הקבלן לתת לבעלי הדירות לקבל דירה חדשה לפחות בגודל של דירתם הישנה ... לכן בחלק נכבד מהבנינים בעיר לא כלכלי לבצע תמ"א 38
- 1.נשמע כמו פתרון סביר וצודק (ל"ת)צדיק 12/05/2014 13:59הגב לתגובה זו