מנכ"ל GE: "רכישת אלסינט ב-180 מיליון ד' שווה יותר מ-3 מיליארד ד'"

ג'פרי אימלט בראיון עם דן סינור, מחבר סטארט-אפ ניישן: "ההשקעות שלנו בישראל - מהטובות שעשינו אי פעם". אימלט מסמן את התחומים שמעניינים את GE כיום בישראל
יעל גרונטמן | (3)

"ההשקעות שלנו בישראל הן מהטובות שעשינו אי פעם אני גאה ש-GE נמצאת בישראל", כך אמר אמש ג'פרי אימלט, המנכ"ל של ג'נרל אלקטריק העולמית, שפתח את היום השני של ועידת Israel Dealmakers Summit של בית ההשקעות לנדמארק ונצ'ורס בניו יורק. בשיחה עם דן סינור, מחבר הספר "סטארט-אפ ניישן", תיאר אימלט את הקשר האישי שלו לישראל, את היתרון המוחץ שיש לטכנולוגיה הישראלית בעולם ואת גאוותו בפעילות הענפה שלו בארץ.

"אני כאן כחבר ומעריץ. אבל כשאצא מחלל הוועידה כל דבר ישראלי ייבחן בהשוואה לסין, הודו וכל מקום שיש בו טכנולוגיה בעולם. אתם חייבים להתמקד ביתרונות היחסיים שלכם ולהמשיך לפרוץ את כל הגבולות. יש פה טכנולוגיה נהדרת ויזמים מעולים תמשיכו להתמקד ביתרונות היחסיים שלכם בתחומי החדשנות. שם נמצאת התשובה תמיד".

"אני 31 שנים חלק מ-GE ויש לי זכרונות נהדרים משם. בשנת 1996 שקלנו לרכוש חברה בתחום ההדמיה הרפואית והצוות שלי הגיש לי מספר אלטרנטיבות: היו שם חברות כמו טושיבה, שהחזיקה 20% מהשוק וחברות בקנה מידה דומה וחברה קטנה, פחות מוכרת, שנתח השוק שלה עמד על פחות מ-5%. לחברה הזו קראו "אלסינט".

"שאלתי את הצוות למי יש את הפתרון הטוב ביותר? התשובה היה אלסינט. למי יש את הצוות האיכותי ביותר? התשובה היתה אלסינט? ולמעשה בכל פרמטר שבחנו אלסינט הובילה. ללא היסוס רכשנו את החברה בסכום גבוה מאוד בימים ההם של 180 מיליון דולר ואנו גאים בזה מאוד. אותם 180 מיליון דולר שווים לנו יותר מ-3 מיליארד דולר... כל דבר שאלסינט עשו רצינו לרכוש. ההשקעות שלנו בישראל לאורך השנים הן מהטובות שעשינו אי פעם אני גאה ש-GE נמצאת בישראל."

דן סינור: "בישראל יש את הריכוז הגבוה ביותר של סטארט אפים בעולם. איך אתה רואה את החדשנות הישראלית?"

אימלט: "בישראל יש תחושה מתמדת שאתה תמיד יכול לעשות את זה טוב יותר מאחרים. הגישה הזו מובילה לתוצאות מרשימות. אני מאמין שלרקע הצבאי יש ערך רב בבניית גישה זו. אדם צעיר שהשתחרר מהצבא רוכש הרבה ביטחון עצמי ונראה שבישראל, לכולם, יש ביטחון עצמי מאוד גבוה. כשיש לך בטחון עצמי אתה לא מפחד ללכת עם הרעיונות שלך צעד אחד קדימה ולנסות להצליח. זו אחת הסיבות לריכוז כה גבוה של סטארט אפים. אנשים פה מעיזים, פורצים מסגרות ולכן גם מגיעים למחוזות מופלאים".

סינור: מהם התחומים בהם ישראל מובילה לדעתך?

אימלט: "GE היא חברת ענק, עם שווי של 250 מיליארד דולר. עם הגודל שלנו אנו כל הזמן בוחנים טכנולוגיות חדשות. בישראל, התחום של הרפואה, והציוד הרפואי המתקדם בפרט, מהמתקדמים בעולם. תחום נוסף שישראל מראה בו יתרון עצום זה אנרגיה מתחדשת. כמו לדוגמה אותנו, אנו מייצרים חלק ניכר ממנועי הסילון בעולם. חיסכון פעוט של 1% בצריכת הדרך מיתרגם מיידית לחיסכון של 3 מיליארד דולר בשנה לחברות התעופה. כל מה שקשור ליעילות אנרגטית מאוד מפותח בישראל ואנו פוקחים עיניים לתחום זה בארץ. כמו כן, אי אפשר להתעלם מתחום הסייבר, במיוחד היבטים של אבטחה. בזה, ישראל ללא ספק מהווה מקום מאוד מעניין מבחינתנו".

סינור: מה לגבי התרבות הישראלית? איך אתם מתמודדים עם זה?

אימלט: "יש פער תרבותי וזה דבר בריא. ישראלים כל הזמן מערערים על הסמכות ולקח לי זמן ללמוד כיצד להפיק את המירב מהאנשים שלי. אין ספק שלמהנדסים הישראלים יש עצמאות מחשבתית שלא רואים בכל מקום. הישראלים מאוד ישירים וכנים אני מאוד אוהב ומעריך את זה. לא מעט אנו נתקלים בסיטואציות שאנו מאוד רוצים שמהנדס זה או אחר יעבוד איתנו והוא מצידו, בשונה מכל מה שאנו מכירים, מעדיף להיות המלך של ממלכתו הקטנה ולא בורג במכונה ענקית ומשומנת".

"מעבר לכך, הישראלים לא מקבלים לא כתשובה ולכן יעשו הכל כדי שרעיונותיהם יצליחו. אני מעריך את זה. הצבא בישראל נותן לאנשים פה הרבה מאוד ביטחון. אנו מחפשים את זה כל העת. אנו חברת ענק שבונה תחנות כח באינדונזיה, פרויקטי מים במקומות נידחים בעולם. אנו מחפשים אנשים עם עוצמה וביטחון ולכן בוגרי צבא חשובים לנו. בשנה האחרונה גייסנו אלף בוגרי צבא אמריקאים. אנו מעבירים אותם הכשרה בבתי ספר מיוחדים ונהנים מפירות היכולות שלהם".

לסיום, התייחס אימלט למציאות בישראל. "בחיפה זה המקום היחידי בעולם שבאמת מעניין אותי היכן ממוקם המקלט...אמר אימלט בחיוך. "המרכז בחיפה הוא מהטובים שיש לנו בעולם. הסיבה ש-GE שורדת כה הרבה שנים זה בגלל שאנו יודעים כיצד להגיע לאנשים הטובים ביותר, לרעיונות הטובים ביותר ולחבר אותם לשוק ענק. אנו אוהבים לשדך את החדשנות הישראלית עם השוק ההודי ולארוז את זה כחבילה אחת בארה"ב. זה עובד".

"אני גאה מאוד בישראל. גאה מאוד בצוות שלנו בישראל ואנו לא מפסיקים לבחון טכנולוגיות ישראליות מעניינות לשיתופי פעולה".

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    לא יודע על הוא מדבר-אני רואה פה תימניאדה בלתי נגמרת! (ל"ת)
    שמוליק אטו 08/03/2013 11:49
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    אנונימי 07/03/2013 14:58
    הגב לתגובה זו
    מנהל שמשרה אווירה לא שיוויונית, צרת אופקים, מה שגורם לרבים לנטוש, ולאחרים - לעבוד באי שביעות רצון. מסקנה? יכלו לקבל תוצאו טובות בהרבה מהחברה הספציפית של רפואה גרעינית.
  • כנ"ל בחיפה (ל"ת)
    כנ"ל בחיפה 07/03/2013 15:51
    הגב לתגובה זו