הדולר היציג נחלש קלות: "המשקיעים לא מנסים לחזק את השקל אלא להחליש את הדולר"

כך אומר אמיר כהנוביץ', כלכלן מאקרו בכלל פיננסים, בסקירה שפרסם. השער היציג נקבע בירידה של 0.07% לרמה של 3.779 שקלים והאירו נסוג ב-0.48% לרמה של 5.496 שקלים
קובי ישעיהו |

הדולר שינה כיוון במסחר המקומי מול השקל ועבר לירידה, בניגוד למגמה בעולם בה הוא מתחזק מול המטבעות המרכזיים. בנק ישראל קבע לפני זמן קצר את השער היציג בירידה של 0.07% לרמה של 3.779 שקלים והאירו נסוג ב-0.48% לרמה של 5.496 שקלים.

בעולם מתחזק הדולר ב-0.33% לרמה של 1.454 דולרים לאירו ומול היין היפני ב-0.4% לרמה של 90.65 יין לדולר.

מחר, נזכיר, יתפרסם בארץ מדד המחירים לצרכן לחודש אוגוסט. המדד צפוי לרשום עליה של 0.5%-0.6% ובעקבותיה עשוי נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, להעלות שוב את הריבית ב-0.25% לרמה של 1%, מה שיביא שוב להתרחבות הפער בריבית מול ארה"ב.

אמיר כהנוביץ', כלכלן מאקרו בכלל פיננסים, מציין בסקירה שפרסם היום כי מחודש מרץ, תחילת ההתאוששות בשווקים, המשקיעים כבר לא רוצים לראות דולר, לשמוע דולר, לדבר על דולר והמקרה היחיד בו הם מוכנים לגעת בדולר זה כדי ללוות אותו ולמכור אותו בחסר כדי לקנות מטבעות עם ריבית גבוה יותר (carry trade), זאת מסתבר, הופכת לאסטרטגיה פופולארית מאד בעקבות הריבית הנמוכה ביותר על הדולר מעולם, ולראשונה מאז 1993 גם נמוכה מהריבית על הין היפני.

ו"האסטרטגיה: משקיעים לווים כסף בדולרים, משלמים עליה ריבית אפסית, להמחשה הריבית השנתית על פיקדון לחודש (במונחים שנתיים) היא 0.26%, ומפקידים את הכסף בבנקים במדינות שנותנות ריביות גבוהות, לדוגמא, בברזיל 8.6%, רומניה, 8.8% וארגנטינה 12%. אסטרטגיות אלה, יחד עם גורמי תמיכה ריאליים, גרמו לירידה של 14% בערכו של הדולר מאז מרץ ועד היום מול סל ששת המטבעות המובילים".

"ביום שישי נסחר הדולר ברמתו הנמוכה ביותר מזה שנה ולמרות שהבוקר חזר להתחזק מעט, על רקע הירידות בשווקים (ראית הרחבה). הספקולציות של משקיעים כי הדולר ימשיך להיחלש תומך בהמשך המגמה והספקולנטים ממשיכים מצידם להמר על ירידת הדולר".

שבוע המסחר בשוקי אסיה נסגר היום (ב') בירידות שערים אשר הורידו את המדד האזורי MSCI אסיה פסיפיק מרמת שיא של שנה. על המסחר העיבו בעיקר היחלשות הדולר, נפילה פתאומית במכירות הקמעונאיים בניו זילנד והתגברות המתיחות בין סין לארה"ב.

"הציפיות בנוגע לעוצמת ההתאוששות אולי מתחילות להתמתן", אמר לבלומברג טים שרודר, העוזר לנהל 1 מיליארד דולר בפנגאנה קפיטל במלבורן. "המשקיעים יתרכזו בפענוח שיעור הצמיחה בכלכלה העולמית". מדד MSCI אסיה פסיפיק ירד ב-1.7% .

גם בבורסות אירופה המגמה שלילית והמסחר בניו-יורק צפוי להפתח מאוחר יותר בירידות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה