הדולר צנח ב-1.8%: "הדולר ייגע בתחתית במהלך החודש הקרוב וישוב לזנק"
הדולר ממשיך לאבד גובה מול השקל היום, וגם מול האירו והליש"ט, המשך ישיר להתרחשויות בימים האחרונים. בשיחה עם Bizportal אומר איתן אדמוני, מנהל חדר המסחר בבנק ירושלים, כי "אני עדיין מאמין במה שאני אומר כבר הרבה זמן שהדולר ישוב ויתחזק לעבר 4.20-4.30 שקל לדולר בחודש-חודשיים הקרובים, למרות שבטווח הקרוב יותר הוא יכול ליפול גם ל-3.80 שקלים.
"בקיץ, בדרך כלל הבורסות במגמה של ירידות, כולם בחופשות ויש מעט מאוד משקיעים וכשהבורסות יתחילו ליפול זה ייתן רוח גבית חזקה מאוד לדולר. לאחר מכן, בטווח הארוך יותר אני חושב שהדולר יחלש".
בנוגע להתערבות בנק ישראל אומר אדמוני כי "בנק ישראל יפתיע את השוק בנקודות השפל. הוא ימצא את הנקודות שהשוק לא נזיל כמו יום שישי בבוקר. הוא לא ייתן לדולר להמשיך לרדת, זו הערכתי בכל אופן. אני חושב שהתחתית תגיע במהלך החודש הקרוב, עם הכניסה של הקיץ".
בנק ישראל קבע לפני זמן קצר את השער היציג החדש בירידה של 1.8% לרמה של 3.8870 שקלים ומנגד האירו התחזק ב-0.98% ל-5.53 שקלים. בעולם נחלש כעת הדולר ב-1.3% מול הליש"ט לרמה של 1.64 דולר לליש"ט, האירו מתחזק ב-0.5% לרמה של 1.422 דולר לאירו והיין היפני נסחר ביציבות סביב 95.15 יין לדולר.
בחברת איזי-פורקס מציינים היום כי "חולשת הדולר בעולם אינה פוסחת על המסחר המקומי בדולר וישנו סיכוי סביר שבמידה ורמת התמיכה המשמעותית של הדולר ב-3.9000 תפרוץ מטה בנק ישראל ישקול להתערב בצורה אגרסיבית יותר בשוק המט"ח. כזכור בנק ישראל קונה בממוצע כ-100 מליון דולר ביום בכדי לתמוך במטבע האמריקאי".
האנליסט רביב חאיק מגאון בית השקעות אומר בסקירה שפרסם כי "שבירת רמת התמיכה 3.92 שקל לדולר, תהפוך כאמור את המגמה הראשית מעלייה למגמת ירידה. על פי כל הפרמטרים הטכניים, מדובר בהזדמנות להגדלת פוזיציית הלונג על הדולר".
ראשית, אומר חאיק, "הדולר מצוי על קו המגמה שהחל עוד ביולי 2008 ועד היום. רמת התמיכה 3.92 שקל הינה קו תמיכה אופקי עם 6 נקודות תמיכה מאז מאי 2007. בנוסף, הדולר מצוי על הקצה התחתון של רצועת בולינגר ואם זה לא מספיק, הרי שרמת העוצמה RSI של הדולר מצויה על 34.1 , כלומר איתות קניה".
"ברוב המוחץ של המקרים בהם עמד ה-RSI סביב 30 נקודות היה מדובר בנקודת שפל שלאחריה בא זינוק. כך אני צופה שגם הפעם יקרה. היעד הארוך טווח של הדולר בחודשים הקרובים נותר על 4.32-4.35 שקל לדולר וההווה את סוף המהלך של הדולר".
חן ששון ממיטב אומר בסקירה שפרסם כי "להערכתנו, השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה ללא מגמה ברורה, כאשר הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את הקיטון בעודף בחשבון השוטף, הפער המינורי בין ריביות השקל והדולר ורכישות הדולרים מידי יום על ידי בנק ישראל. לעומת זאת, העלייה בתיאבון לסיכון עלולה לפגוע, בטווח הקצר לפחות, בעוצמתו של הדולר. בטווח הארוך לעומת זאת, התאוששות הכלכלה האמריקאית לצד שינויים הנובעים מלקחי המשבר יתמכו בשטר הירוק".
בשבוע המסחר הקרוב ממתינים המשקיעים לתוצאות התמ"ג באירופה וכן להחלטות הריבית בגוש האירו ובריטניה. הצפי הוא כי הריביות תשארנה על כנן אך ההודעות המצורפות להחלטות ירמזו לקראת הפעולות הבאות של המעצמות להתמודדות עם המשבר.