
דיור להשכרה: אובדן של 1.5 מיליארד שקל למדינה
יהודה מורגנשטרן סיפק תשובות לגבי הכשלון במכרזי שכירות לטווח ארוך - ואמר בין היתר כי המדינה ספגה הפסד כבד בשל איבוד הפוטנציאל שיש בתכנית זו. עוד אמר כי זה נובע בעיקר מסביבת ריבית די גבוהה ובשל כשלים בתכנון. וגם - מה אמר על השאלה הגדולה, האם הוא עומד
להיות יו"ר רשות מקרקעי ישראל?
מורגנשטרן, חשף בכנס הנדל"ן כי המדינה הפסידה 1.5 מיליארד שקל בגלל כישלונות במכרזים לשכירות מוסדית, והדגיש את הצורך הקים ביצירת תמריצים למודל שכירות ארוכת טווח.
מנכ"ל משרד השיכון והבינוי אמר
כי: "שליש מאזרחי המדינה גרים בשכירות, אך פחות מאחוז מהדירות הן של שכירות מוסדית" אמר והוסיף: "התוכנית הממשלתית החדשה תציע פתרונות לחיזוק השכירות לטווח ארוך ולהתמודדות עם העלויות הגבוהות בענף הדיור להשכרה, צריך לשאול היכן השכירות המוסדית עובדת ואיפה לא, ולהתמקד
גם בקרקעות פרטיות שיכולות לשמש לשכירות לצמיתות"
מורגנשטרן נשאל בתחילת הריאיון שערך בכנס שעסק בנדל"ן בישראל של לשכת שמאי המקרקעין על עתידו והאם הוא בדרך להיות יו"ר רמ"י - הוא השיב כי הוא מרוכז במשימתו כמנכ"ל משרד השיכון, עובד ביחד עם שאר השותפים ועם מנכ"ל רמ"י וכרגע אין מה להתייחס לנושא. וגם לגבי העובדים בענף הבנייה הוא התייחס ואמר כי המדינה הגדילה משמעותית את כמות העובדים הזרים בענף הבנייה, אך העלויות הנוספות על העסקת העובדים מכבידות על הענף. הוא קרא לממשלה לספק ודאות בנוגע לשובם של העובדים הפלסטינים.
פיצויי הפקעה: תהליך מסובך ולא הוגן
נחמה בוגין, יו"ר לשכת שמאי המקרקעין, מתחה ביקורת נוקבת על האופן שבו המדינה מתנהלת בנוגע לפיצויי הפקעה. לדבריה, אזרחים שאדמותיהם מופקעות לצורכי ציבור אינם זוכים לפיצוי הולם בשל
תהליכים מסובכים ומיסוי כבד.
- ביקורת פתע: בכירי משרד השיכון הגיעו למוקדי השירות
- יצמצם את גביית דמי החסות? אושר התיקון לחוק רישום הקבלים
"המערכת הנוכחית מאלצת את בעלי הקרקעות להתמודד עם תביעות סבוכות, לשלם מס על הפיצוי שמגיע להם, ולבסוף הם נותרים ללא תמורה ראויה," ציינה. עוד היא הדגישה כי המצב הקיים הוא 'שערורייה' שחייבת להשתנות, כדי להבטיח שאזרחים יקבלו פיצוי צודק והוגן על נכסיהם.
הבירוקרטיה מעכבת את הכלכלה ופוגעת באזרחים
ח"כ יעקב אשר, יו"ר ועדת הפנים של הכנסת, מתח ביקורת על הבירוקרטיה הכבדה במדינה, אותה הוא רואה כאחד החסמים המרכזיים להתפתחות הכלכלית ולרווחת האזרחים. "פקידי ממשלה שאינם בעלי ניסיון מעשי בשוק או בשטח המקומי, מקבלים החלטות שמנותקות מהמציאות," אמר אשר. לדבריו, העיכובים באישור תוכניות ובנייה נובעים מתהליכים רגולטוריים ארוכים וחסרי היגיון, ועל כן יש לקדם פתרונות כמו "אישור בשתיקה" – מנגנון שבו היעדר תשובה של גוף ממשלתי בפרק זמן מסוים ייחשב כאישור אוטומטי.
אשר גם הדגיש את הצורך במתן סמכויות לרשות רישוי ארצית שתוכל להחליף ועדות מחוזיות ומקומיות במקרה של עיכובים משמעותיים. "לא ייתכן שתוכניות לבנייה מתעכבות במשך שנים בגלל רגולציה מיותרת או חוסר רצון מצד הרשויות המקומיות," אמר. הוא סיכם בקריאה להאצת לוחות הזמנים, בטענה שהמצב הנוכחי פוגע ביכולת המדינה לספק פתרונות דיור לאזרחים ומשפיע ישירות על הכלכלה הישראלית.
- 2.חמי 24/01/2025 16:33הגב לתגובה זוקודם כל הדיור לתווך ארוך הוא לא זול בכלל אז איפה ההפסד למדינה הפקידים במדינה רק יודעים לבכות שלא הצליחו לעשוק יותר.
- 1.ייז 24/01/2025 08:28הגב לתגובה זוהחרדים עושים רק לביתם ומנסים לגנוב מהקופה האזרחית בזמן שמרדמים את הציבור
- תודה לך המסית התורן (ל"ת)שני 29/01/2025 21:21הגב לתגובה זו