באפט
צילום: טוויטר

הדיווחים נחשפים: מה עשו באפט, אקמן, ביל גייטס וקרנות הגידור ברבעון הראשון?

במסגרת הדיווח הרבעוני באמצעות טפסי F13 חושפים המשקיעים הגדולים את השינויים שביצעו בתיקי ההשקעות ברבעון הקודם; באפט נכנס להשקעה מסתורית ולא רוצה לגלות עדיין מהי' בינתיים הוא ממשיך לנטוש את הסקטור הפיננסי; מה עשו קרן הגידור טייגר, ביל אקמן וביל גייטס ומשקיע הערך טרי סמית' שמנהל 22 מיליארד דולר? 

גיא טל |

כמדי רבעון מפרסמים המשקיעים הגדולים כגון קרנות גידור או חברות אחזקה גדולות את השינוי באחזקותיהם במסגרת החובה למלא את טופס F13 ולהגיש לרשות לנייירות ערך (SEC), וכך גם הרבעון. לא מעט מחזיקים גדולים דווחו ב-15 במאי את השינויים שביצעו במהלך הרבעון הראשון, וכמה מהם מעניינים למדי. מעניין יותר יהיה לראות איך פעלו המשקיעים הגדולים במהלך הרבעון השני הסוער שעברנו.


וורן באפט:  פחות בנקים יותר בירה

ברקשייר האת'וואי


היקף נכסים: 258.7 מיליארד דולר. 

סקטורים מרכזיים: פיננסים (35%), טכנולוגיה (26%).

שלוש אחזקות גדולות: אפל (25.6%), אמריקן אקספרס (15.8%), קוקה קולה (11.1%). 

וורן באפט באחד הרבעונים האחרונים כמנכ"ל ברקשייר לא שינה את שלוש האחזקות הגדולות שלו - אפל, אמריקן אקספרס וקוקה קולה, אבל מצמצם את אחזקותיו בבנקים הגדולים. בין השאר הוא מכר 7% מהאחזקה הרביעית בגודלה בפורטופליו - בנק אוף אמריקה, צמצם ב-4% את האחזקה בבנק קפיטל וואן, וחיסל לחלוטין את אחזקתו בסיטיגרופ, ובבנק הדיגיטלי הדרום אמריקאי NU. יחד עם זאת סקטור הפיננסים הוא עדיין הגדול ביותר בפורטפוליו של באפט. 

באפט הגדיל כמה אחזקות קטנות שלו, הבולטות שבהן מותג הבירות קונסטליישן עם עליה של 113% באחזקות. אולם גם לאחר ההגדלה הזו האחזקה מהווה פחות מ-1% מהנכסים הסחירים. באפט ממשיך להגדיל את האחזקה בדומינוס פיצה, הייקו, סיריוס, אוקסידנטל ווריסיין, אבל לא בכמות משמעותית.

ברקשייר האת'וואי ביקשה מהרשות לשמור כעת בסוד אחזקה חדשה של החברה. ככל הנראה החברה רוצה להמשיך להגדיל את אחזקותיה באותה חברה חדשה בפורטופליו, ולא רצה ששמה יתפרסם כדי שתוכל להמשיך לצבור מבלי להשפיע על מחיר החברה. 

אחזקה מעניינת: חברת Pool מוכרת אספקה וציוד לבריכות שחיה ונסחרת בשווי של 11.8 מיליארד דולר. במהלך הרבעון הראשון ברקשייר הגדילה את אחזקתה ב-144%, אחוז השינוי הגדול ביותר ברבעון, וכעת היא מחזיקה מניות בשווי 466 מיליון דולר, 0.18% מנכסי החברה.  


כריס הון - מאמין במנועים ובמחשבים

קרן הגידור TCI Fund Management

קיראו עוד ב"גלובל"

היקף נכסים: 43.4 מיליארד דולר

סקטורים מרכזיים: שירותים (28%), תעשייה (23.9%)

שלוש אחזקות עיקריות: GE Aerospace (22%), מיקרוסופט (15%), מודי'ס (14.1%)

TCI היא קרן השקעות גדולה. למרות היקף הנכסים הענק היא מאד ממוקדת ומשקיעה ישירות בסך הכל ב-10 מניות. ברוב ההשקעות היא הקטינה אחזקות במהלך הרבעון, בעיקר בגוגל. היא לא היחידה, שכן הרבה חברות הקטינו אחזקות בגוגל במהלך הרבעון הראשון, מה שבא לידי ביטוי גם במחיר המניה.. בשתי האחזקות הגדולות שלה, לעומת זאת, היא דווקא הגדילה אחזקות. GE Aerospace היא אחת החברות שפוצלו מחברת ג'נרל אלקטריק, והיא מייצרת מנועי מטוסים וחלקי מנועים. הקרן מחזיקה כמעט 10 מיליארד דולר, והגדילה את אחזקתה במהלך הרבעון ב-3%. האחזקה השניה, מיקרוסופט, היא בהיקף של 6.5 מיליארד דולר לאחר הגדלה של כ-24%. 

אחזקה מעניינת: אחת מעשר האחזקות של החברה, ואחת היחידות שהקרן לא הפחיתה בה אחזקות (וגם לא הגדילה) היא חברה הולנדית בשם Ferrovial שנסחרת בשווי של 37.5 מיליארד דולר ופועלת בתחום תשתיות התחבורה כמו פסי רכבת, שדות תעופה וכדו'. 


ביל גייטס - לא פעיל במיוחד

ביל ומילנדה גייטס פאונדיישן

היקף נכסים: 41.8 מיליארד דולר. 

סקטורים מרכזיים: תעשייה (30.8%), טכנולוגיה (25.6%), פיננסים (21.9%). 

שלוש אחזקות גדולות: מיקרוסופט (25.6%), ברקשייר האת'וואי (21.9%), ווסט מנג'מנט (17.8%). 

 גייטס הודיע כי יתרום את כל רכושו, אך בינתיים הקרן שבניהולו עדיין מחזיקה 41.8 מיליארד דולר.. גייטס לא היה פעיל במיוחד ברבעון, והפעולה המשמעותית היחידה שלו הייתה הורדה של 12.6% מהאחזקה השניה בגודלה - ברקשייר האתוו'אי. 

אחזקה קטנה ומעניינת: הפעולה השניה והיחידה הנוספת שביצעה הקרן היא כניסה להשקעה חדשה בהיקף קטן יחסית לגודל הקרן של 100 מיליון דולר בחברת WST - West Pharmaceutical Services. חברה לייצור זריקות ומצורים רפואיים בשווי 15 מיליארד דולר. 



Viking Global Investors - הפוך מבאפט?


היקף נכסים: 31.5 מיליארד דולר

סקטורים מרכזיים: פיננסים (27%), בריאות (17.4%).

שלוש האחזקות הגדולות: USB (4.7%), צא'רלס שוואב (4.4%), בנק אוף אמריקה (4.3%).

עוד קרן השקעות גדולה שפרסמה F13. נראה שהקרן פועלת הפוך מהכיוון של וורן באפט, שכן היא הגדילה את שלוש האחזקות הגדולות ביותר שלה, כולם מוסדות פיננסים, כולל בנק אוף אמריקה, כל אחת בעשרות אחוזים. לרוע המזל של המשקיעים היא גם הגדילה במהלך הרבעון הראשון ב-12.5% את האחזקה הרביעית בגודלה - יונייטדהלת' - שאיבדה מעל 50% בשבועות האחרונים. 

למרות הגדלת האחזקות בבנקים והמוסדות הפיננסים היא גם הקטינה אחזקות בויזה (ב-40%) ובג'יי פי מורגן (ב-70%). 

החברה כנראה גם מאמינה בתחום השבבים, והגדילה אחזקות באנבידיה (222%), טיוואן סמיקונדקטור (19.6%) וברודקום. עוד אחזקות חדשות של החברה: מטא, קפיטל וואן, מקדונלד ודויטשה בנק. באופן כללי הקרן מאד פעילה עם הרבה מאד קניות ומכירות. 

אחזקה קטנה ומעניינת: אחזקה חדשה נוספת של החברה היא בחברת Sea, חברת איקומרס בשווי של כמעט מאה מיליארד דולר הפעילה באסיה דרום אמריקה ועוד. גם קרן הגידור טייגר מחזיקה בחברה. 


צ'ייס קולמן - עדיין מאמין בטכנולוגיה 

טייגר גלובל מנג'מנט

היקף נכסים: 26.6 מיליארד דולר

סקטורים מרכזיים: טכנלוגיה (48.6%), טכנולוגיה (19.5%)

שלוש אחזקות גדולות: מטא (16.2%), מיקרוסופט (8.9%), Sea (7.9%)

קרן גידור מהגדולות בעולם, שהגדילה את אחזקותיה בכמה מחברות הטכנולוגיה, ביניהן מיקרוסופט, אמזון, אנבידיה, טיוואן סמיקונדקטור, ברודקום ורדיט. בנוסף היא נכנסה להשקעה חדשה באפלובין, XYZ של ג'ק דורסי ועוד. שתי הפחתות משמעותיות הן יציאה כמעט מוחלטת מאובר, והפחתה של כ-50% בחברת ההשקעות אפולו גלובל מנג'מנט. 

אחזקה מעניינת: החברה הגדילה את אחזקותיה בחברת VEEV ב-540% והגיעה לאחזקה בשווי 560 מיליון דולר. החברה הזו נסחרת בשווי של קרוב ל-40 מיליארד דולר ומספקת תוכנה מבוססת ענן. 



טרי סמית' - תרופות לבעלי חיים

פאנדסמית'

היקף נכסים: 22 מיליארד דולר

סקטורים מרכזיים: בריאות (25%), טכנולוגיה (20.5%). 

שלוש אחזקות גדולות: מטא (10.2%), מיקרוסופט (9.2%), Stryker (8.6%)

משקיע הערך הבריטי מנהל בקרן שלו כבר 22 מיליארד דולר, ובמהלך הרבעון הראשון הוא הפחית אחזקות בכל 15 הנכסים הגדולים של הקרן, ובראשם 15% בחברת מטא שמהווה כעת 10% מנכסיו. הוא גם הפחיד 13% מהאחזקה במייקרוספט, השניה בגודלה, ו-10% מהאחזקה בויזה, האחזקה החמישית בגודלה. 

אחזקה מעניינת: סמית' נכנס להשקעה משמעותית בכמה שמות פחות מוכרים. בראשם ZTS המפתחת תרופות לבעלי חיים שזכתה להשקעה של כ-400 מיליון דולר. החברה נסחרת בשווי של 71 מיליארד דולר. 




ביל אקמן מחליף השקעה ישירה באופציות

פרשינג סקוואר קפיטל מנג'מנט

היקף נכסים: 11.9 מיליארד דולר

סקטורים מרכזיים: טכנולוגיה (32.5%), שירותים (31%), פיננסים 29.7%).


המשקיע היהודי שעשה לאחרונה כותרות גם בעניינים פוליטיים ומגן בעוז על מדינת ישראל באמצעות חשבון הX שלו היה פעיל למדי ברבעון האחרון. גם הקרן שלו מאד ממוקדת עם 10 אחזקות ישירות בלבד. הוא הפחית מאחזקותיו בחברת המסעדות צ'יפוטלה, ובחברת המלונות הילטון, והגדיל את אחזקותיו בברוקפילד ובהרץ ונכנס להשקעה באובר שהפכה להיות הנכס הגדול של קרן הגידור עם השקעה של 2.2 מיליארד דולר. חדי העין יבחינו שנייק לא נמצאת פה, ולמעשה הוא לא מחזיק יותר בחברה באופן ישיר שכן הוא מכר את כל המניות בנייק. יחד עם זאת אקמן הבהיר שהוא החליף השקעה ישירה בהשקעה באמצעות אופציות עם אותו ערך רעיוני בדיוק לאחזקה הישירה שהייתה לו בחברה. 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה