דנס 100: פמס שוב מובילה את מדד הביצועים המשוקלל

החברה שומרת זו השנה השלישית על מקומה הראשון בדרוג. בחינת התוצאות של המדד לשנים 2002-2004 מעלה כי 25 חברות (50%) שמרו על מעמדן ונכללו בצמרת המדד גם השנה
דרור איטח |

מדד הביצועים המשוקלל מדרג, במסגרת דנס 100, זו השנה השלישית, את החברות הישראליות שמניותיהן נסחרות בבורסה לניירות ערך בתל אביב, על פי מכלול התוצאות הפיננסיות של החברות. הדרוג מציג את 50 החברות המובילות מתוך כ-400 חברות ציבוריות תפעוליות שנבחנו (ללא בנקים, חברות ביטוח וחברות אחזקה).

המדד מורכב מ-10 יחסים פיננסיים, אותם ניתן לסווג לחמש קבוצות משנה שכל אחת מהן מייצגת ביצועים הקשורים בתחום מוגדר בניהול ותפעול החברה: יחסי נזילות, יחסי מבנה הון, יחסי ריווחיות, יחסי יעילות תפעולית, יחסי שווי שוק ? מכפילים. כלכלני דירוגי דנס 100 מציינים כי בשל מורכבותו של המדד וריבוי הפרמטרים הנבחנים בו, קשה לחברה להיות מדורגת בצמרת לאורך זמן, עם זאת, בחינת התוצאות של המדד לשנים 2002-2004 מעלה כי 25 חברות (50%) שמרו על מעמדן ונכללו בצמרת המדד גם השנה.

את מדד הביצועים המשוקלל של דן אנד ברדסטריט לשנת 2005 מובילה פ.מ.ס מיגון, השומרת זו השנה השלישית על מקומה הראשון בדרוג. כלכלני דירוג דנס 100 של דן אנד ברדסטריט מציינים כי פ.מ.ס הציגה גם נתונים מצויינים ברבעון הראשון של 2005, זינוק של 50% במחזור המכירות ורווח נקי של 32 מיליון שקל.

במקום השני, מדורגת חברת צ'ק פוינט , שדורגה אשתקד במקום השלישי. במקום השלישי, מדורגת חברת אלספק הנדסה, העוסקת ביצור מוצרים לשיפור איכות חסכון ומדידה של חשמל. החברה נכנסה למקום השלישי, לאחר שבשנה שעברה לא דורגה כלל, בשל היותה קטנה מסף הכניסה לדרוג - הכנסות של 10 מיליון דולר. השנה מחזור המכירות שלה עומד על 12.1 מיליון דולר. החברה נכנסה לדרוג הודות לנתונים מצויינים, שהמשיכו גם ברבעון הראשון של 2005, כאשר הרווח הנקי הוכפל לעומת רבעון מקביל אשתקד.

במקום הרביעי מדורגת אלדין, שדורגה אשתקד במקום ה-28. ובמקום החמישי מדורגת איי.סי.אס- ACS, העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מערכות בקרת הינע ממוחשבות. גם ACS לא הופיעה בשנה שעברה בדרוג.

עוד כניסות בולטות למדד הביצועים המשוקלל, חברת מיטרוניקס, במקום ? 7 העוסקת בפיתוח ייצור ושיווק רובוטים לניקוי בריכות שחייה פרטיות וציבוריות, חברת תדיר-גן (מוצרים מדוייקים) שנכנסה למקום ה-11 וחברת קמטק שלא דורגה אשתקד ונכנסה למקום ה-14.

חברת טבע, המובילה באופן מסורתי את מדד העוצמה שעורכת חברת דן אנד ברדסטריט, מופיעה במדד הביצועים המשוקלל רק במקום ה-27 לעומת המקום ה-9 אשתקד. עם זאת, כלכלני דן אנד ברדסטריט מסבירים כי הירידה בביצועי החברה נרשמו כתוצאה מהוצאות חד פעמיות עקב רכישת חברת סיקור שפגעו ברווחיות בשנת 2004.

מנכ"ל חברת דן אנד ברדסטריט, ראובן קובנט, ציין כי מדד הביצועים המשוקלל, הנערך זו השנה השלישית, במסגרת דרוגי דנס 100, נותן תמונה אמיתית על מכלול הפעילות והביצועים של החברות המדורגות בו, מכיוון שהוא סוקר את מגוון הפרמטרים המקיף ביותר ועל כן, מהווה כלי עזר אמיתי לניבוי תשואת מניותיהן.

לדבריו, סקירה כלכלית שבוצעה בחברה למציאת מתאם בין תוצאות הדירוג לבין תשואתה העודפת של מניית החברה ביחס למדד המניות הכללי, מעלה כי לגבי התקופה הנבדקת היה מתאם גבוה בין מיקום דירוג החברות בצמרת מדד הביצועים המשוקלל לבין התשואה העודפת שרשמו מניות החברות הללו ביחס למדד המניות הכללי).

עוד מציינים כלכלני דנס 100, כי מניתוח הדרוג עולה, כי אין התאמה בין גודלה והכנסותיה של החברה לבין ה"ביצועים" שלה, ועל כן בין 15 המקומות הראשונים של מדד הביצועים המשוקלל ישנן 7 חברות "קטנות" שהכנסותיהן מתחת ל-20 מיליוני דולר, אך למרות זאת הן מופיעות בצמרת המדד. בין החברות ניתן למצוא כאמור את חברת אלספק הנדסה עם הכנסות של 12.1 מיליון דולר, את חברת איי.סי.אס, עם הכנסות של 14.4 מיליון דולר, חברת מאינד סי.טי.אי במקום ה-8 עם הכנסות של 17.8 מיליון דולר, רימוני תעשיות במקום ה-9 עם הכנסות של 17 מיליון דולר, אל.איי.אמ.אס, במקום ה-12 עם הכנסות של 10 מיליון דולר.

חברות מגזר הי טק (אלקטרוניקה ומחשבים) מהוות 50% מהחברות המדורגות.

כלכלני דן אנד ברדסטריט מציינים כי בחינת הענפים שנכנסו למדד הביצועים המשוקלל מעלה כי חברות מגזר ההיי-טק (חשמל ואלקטרוניקה ומחשבים) מהוות 50% מהחברות שנכנסו לדרוג. ענפים נוספים בדרוג, הן חברות הכימיה, עם 5 חברות (בניהן, טבע, סנו, טמבור מכתשים ועוד...), לעומת 10 חברות בדרוג אשתקד. סקטור הטקסטיל והאופנה, עם 4 חברות (בניהן פוקס, קסטרו ובריל). מסקטור השירותים נכנסו 4 חברות לדרוג (איתוראן, פרטנר, סלקום וצים) מסקטור המזון נכנסו 2 חברות לדרוג (אסם, וסנפרוסט) כמו ענף המסחר (טלסיס וסאני) וכמו ענפי הנדל"ן והעץ והנייר. עוד בדרוג, 2 חברות מתחום חיפושי נפט וגז, אבנר חיפושי נפט ודלק קידוחים, שלא הופיעו בדרוג אשתקד אך התברגו לדרוג במקומות ה- 38 וה-40, בהתאמה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה