פועלים: לשבת על הגדר לאומי: צפי לתשואות עודפות
יחידת המחקר באגף לני"ע ונכסים פיננסים של בנק הפועלים סבורה, כי בהסתכלות עתידית, שוק המניות עדיין נמצא בתקופת חוסר ודאות בטווח הקצר, עם פוטנציאל חיובי בטווח הארוך יותר.
כלכלני היחידה מספרים על הנתונים היוצרים את חוסר וודאות זה:
האחד - רמות המחירים הגבוהות מגבירות החשש מפני מימוש רווחים וקושי של המדדים לעבור את הרף הפסיכולוגי של 700 נקודות.
השני - לפי שעה התוכנית המתגבשת לרפורמה במס מתקבלת בחיוב, אם כי עדין לא ברור מה תהיה ההשפעה של העלאת מס רווחי ההון על המשקיעים, אם בכלל.
בנוסף לכך - בשבועות הקרובים יתנהגו המניות בהתאם לתוצאות הכספיות שיפרסמו החברות. ההערכות הן כי המגמה שנרשמה בדוחות שפורסמו, קרי צמיחה נמשכת אך איטית מבשנתיים האחרונות, תימשך, ועל כן התגובות לפרסום התוצאות צפויות להיות מעורבות.
כמו כן נתוני המאקרו מגבירים החשש כי התאוששות המשק בשנתיים האחרונות מתמתנת בחודשים האחרונים והעלאת הריבית בארה"ב לא צפויה לפי שעה לגרור העלאת ריבית בישראל בחודשיים הקרובים, וזאת למרות הצפי למדד גבוה באפריל, שעל פי הערכת המחלקה הכלכלית של בנק הפועלים יציג עליה של 0.9%.
לכל אלו מצטרף גם חוסר הודאות הנמשך סביב יישום תוכנית ההתנתקות והשלכותיה הן בזירה המדינית-ביטחונית, והן בזירה הפוליטית.
כלכלני הבנק מעריכים, כי השפעות אלו תובלנה למגמה מעורבת ברמת תנודתיות גבוהה, כל עוד רמת חוסר הוודאות המגולמת בו תישאר גבוהה.
בטווח הארוך, הם מעריכים, התגברות הפרמטרים החיוביים, ובעיקר שיפור ברווחי החברות, ויישום תהליך ההתנתקות יחזירו את המגמה החיובית המתונה לשוק.
אי לכך, בשלב זה ממשיכים להמליץ בבנק "לשבת על הגדר" באפיק המנייתי, תוך הצטיידות סלקטיבית במניות אשר צפויות לרשום שיפור בתוצאותיהן. במקביל, הם מציעים, לרכוש הגנות בשני הכוונים, לאור מחירן הנמוך.
וכלכלני בנק לאומי אופטימיים מעט יותר (וגם פחות מהוססים): הם מפנים את תשומת הלב לכך שבתחילת מאי ניכרת מגמה חיובית תוך עליה בהיקפי המסחר. המדדים בארץ שבלטו לחיוב גם כשהמדדים בחו"ל בלטו לשלילה ועשויים ליהנות החודש גם משיפור אווירת המסחר בחו"ל.
בבנק מעריכים שהשוק המקומי ימשיך לרשום תשואות עודפות על המדדים המובילים בעולם, זאת, הם מסבירים, בעיקר על רקע תנועות ההון לישראל.
* אין בסקירה זו משום המלצה לפעולה כלשהי והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.