מנכ"ל 'חדשות 10': "אין התכנות כלכלית לערוץ חדשות, זה יהיה ערוץ בהפסדים"
חברות החדשות של הערוצים המסחריים מתחילות לראות באופק את ערוץ החדשות הייעודי קורם עור וגידים. בעוד כחודשיים צפוי המכרז להתפרסם, ובשל מגבלות רגולטוריות, לא יוכלו החברות להשתתף במכרז, ולמעשה 'ירוויחו' מתחרה נוסף בזירה החדשותית.
במהלך הפאנל 'הקלות הבלתי נסבלת של הגל הפתוח' בפסטיבל שובר מסך במכללת עמק יזרעאל, ניסה מנכ"ל 'חדשות 10' ראודור בנזימן, להמעיט מחשיבות הערוץ ואמר: "לדעתי אין טעם לכזה ערוץ".
תקציבי חברות החדשות של הערוצים 2 ו-10 יעמדו השנה על כ-90-92 מיליון שקלים לכל חברה. מדובר על הפקת מהדורות חדשות מרכזיות, תכניות אקטואליה שמשודרות במהלך היום כגון 'שש עם עודד בן עמי', ותכניות כגון 'לילה כלכלי', 'תכנית חיסכון' ואפילו 'צינור לילה'. תקציב ערוץ חדשות ייעודי, עשוי לעמוד על עשרות רבות של מיליוני שקלים בשנה, ולדברי בניזמן, "ערוץ כזה יפסיד הרבה מאד כסף, למיטב הבנתי אין לו התכנות כלכלית".
גולן יוכפז, העורך הראשי של 'אולפן שישי' בערוץ 2, התייחס אף הוא לסוגיה, אולם היה מסויג יותר: "אחת הסיבות שאולי לא צריך להקים ערוצי חדשות, היא שערוצי הברודקאסט משמשים כערוצי חדשות בפועל". לדעתו של דוד ויצטום מערוץ 1, "בעיקרון כבר יש כמעט ערוצי חדשות, למשל 'חדשות 2 באינטרנט', ו-ynet".
בנזימן מעריך כי ערוץ חדשות ייעודי "לא יכול להתחרות במערכות חדשות מקצועיות שכבר קיימות, ויעסוק יותר בתכנים אזרחיים, למשל בתחום הכלכלה בנוסח 'לילה כלכלי'".
משתתפי הפאנל אותו הנחה רפיק חלבי, הסכימו כי פריצות החדשות במהלך השידורים הרגילים ו'האולפנים הפתוחים' אכן מוצדקים, אולם לא תמיד יודעים במערכות מתי לסיים שידור. יוכפז: "לא נמצא פיתרון לסוגיית האולפן הפתוח. זה נובע מהתחרות בין הערוצים, ובהרבה מאד מקרים היא דיספרופורציונלית".
בניזמן: "השירות שערוצי הברודקאסט נותנים בקטע של פריצות הוא מצוין, גם אם לפעמים הוא נמרח קצת. השירות לברייקינג ניוז הוא מצוין. בעיקרון, הברודקאסטר בהגדרתו, מנסה לפנות למכנה המשותף הרחב ביותר, ולכן הערוצים בחרו למשל את טקס חילופי הרמטכ"לים". בהקשר זה, תקף בנזימן את השידור הציבורי, ואמר: "ערוץ 1 לא מרגיש מחויבות להגדיל את מספר צופיו. הוא צריך להתחיל לעשות זאת".