יחימוביץ' קוראת לגושן להתערב: "חלוקת הדיבידנד בפרטנר מערערת את חוסנה של החברה"

פרטנר הודיעה לאחרונה על חלוקת דיבידנד חריג של 1.4 מיליארד שקל. ח"כ שלי יחימוביץ' מבקשת מיו"ר הרשות לניירות ערך פרופ' זוהר גושן להתערב. "חובתם של הדירקטורים לפעול אך ורק לטובת החברה, ולא לטובתו של בעל השליטה"
יונתן גורודישר |

ח"כ שלי יחימוביץ' ממשיכה במלחמתה כנגד חלוקת הדיבידנד החריג בפרטנר. היום (ד') דורשת יחימוביץ' מיו"ר הרשות לניירות ערך להתערב בנושא, זאת מחשש של פגיעה בחברה ובעובדים, כמו גם בשל חשש מניגוד עניינים בוטה בין טובתה של החברה לבין טובתו של בעל השליטה החדש בחברה, אילן בן דב.

במכתב ששלחה היום ליו"ר הרשות לניירות ערך, פרופ' זוהר גושן, מבקשת יחימוביץ' לבחון את החלטת דירקטוריון החברה לחלוקת דיבידנד של 1.4 מיליארד שקל. "סכום זה מצטרף ל-300 מליון שקלים דיבידנד שכבר נמשכו לפני חודש מקופת החברה, סה"כ 1.7 מיליארד שקלים", ציינה יחימוביץ'. "אין זה סוד כי החלוקה האגרסיבית נועדה לאפשר לבעל השליטה ויו"ר הדירקטוריון אילן בן-דב לממן את רכישת החברה, אשר נעשתה במינוף", הוסיפה.

"שוב עולה התמונה הבעייתית של בעלי שליטה המשתלטים על חברה בכסף לא להם, בלי הון עצמי, ופונים מיד לחלוקת דיבידנד בשיעור החורג באופן קיצוני גם מהחלוקה המותרת במסגרת הרווחים של החברה", טוענת. לדבריה, מהלך זה יכול לפגוע בנושים הקיימים והעתידיים, כמו גם בציבור העובדים בחברה, וכל זאת על מנת לממן את רכישת השליטה בחברה על ידי בן דב.

"חלוקה זו החורגת מהרווחים 'מגלחת' למעשה את כרית הביטחון של הנושים הקיימים והעתידיים, וביניהם ציבור העובדים, ומערערת את חוסנה של החברה... החלוקה תייצר ערך עצום ויוצא דופן לאדם אחד, עם אינטרס מיוחד אחד, אינטרס אישי, והוא בעל השליטה אילן בן-דב", כותבת יחימוביץ'. "מעשה זה מלווה בפיטורים מיותרים של עובדים, אשר בתחשיב מחמיר עלות שכרם לא מגיעה אפילו לכדי אחוז אחד מסך הדיבידנד",מציינת חברת הכנסת.

למעשה, יחימוביץ' מבקשת מגושן לדרוש מפרטנר לגלות באופן מיידי כיצד התקבלה ההחלטה על הדיבידנד החריג, האם הדבר נעשה לבקשתו של בעל השליטה והאם מצב זה אינו יוצר "ניגוד עניינים בוטה בין טובת החברה ובין טובתו של בעל השליטה".

"סביר הוא כי חלוקה מיוחדת זו צריכה לעמוד במבחנים של טובת החברה ולא טובתו של בעל השליטה", כותבת יחימוביץ' לגושן. "אמנם גם יתר בעלי המניות יקבלו את הדיבידנד, אך אין בכך בכדי להכשיר את הפעולה בניגוד עניינים... חובתם של הדירקטורים לפעול אך ורק לטובת החברה, ולא לטובתו של בעל השליטה", מסכמת יחימוביץ'.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה