הדולר מדשדש סביב רמות הפתיחה; נסחר ברמה של 4.02 שקל
הדולר פתח את יום המסחר סביב רמות הפתיחה אל מול השקל הישראלי, מוסיף כעת 0.17% לרמה של 4.02 שקל, האירו נסחר גם הוא סביב רמות הפתיחה בעליה של 0.11% לרמה של 5.741 שקל.
מחדר המסחר של פינוטק נמסר, כי אמש המטבע הישראלי רשם התחזקות של 0.4% כנגד הדולר, בשל התגברות ספקולציות המשקיעים כי הפדרל רזרב יבצע קיצוץ נוסף בריבית הבנק המרכזי כבר בסוף החודש הנוכחי, זאת על רקע האטה בצמיחה הכלכלית בארה"ב. אשר מתבטאת בעיקר בירידה בנתוני הנדל"ן לאחרונה. "פעולת הקיצוץ בריבית הפד עשויה להביא להחלשות של הדולר האמריקאי בזירה הגלובלית ומהווה טריגר משמעותי להמשך התחזקות השקל", טוענת לאסי בטהל ,אנליסטית בכירה בבנק הממלכתי של סקוטלנד.
הפרש הריביות בין ישראל לארה"ב הנו שלילי ועומד כעת על 0.75% ,זאת לאחר קיצוץ חד של 0.5% בריבית הפד עד לרמה של 4.75%. יש לשים לב, ככל שהפרש הריביות קטן בין המדינות הנ"ל, הדולר מאבד את האטרקטיביות כנגד השקל. בישראל ריבית הבנק המרכזי עומדת על 4.0% בדומה לריבית בגוש האירו.
הערכות האנליסטים ,כי המדיניות המוניטרית של הבנק המרכזי הישראלי תהיה יציבה ולכן סטנלי פישר ,נגיד הבנק ,יותיר את הריבית ללא שינוי עד סוף שנת 2007.
האנליסטים בפינוטק מוסיפים, אתמול צנח הדולר לשפל של כל הזמנים כנגד סל מטבעות עיקריים ביניהם האירו שהגיע עד לרמות של 1.43 כנגד המטבע האמריקני. הנתונים המאכזבים בארה"ב ממשיכים להעיק על השטר הירוק כאשר אתמול דיווח הבנק השני בגודלו בארה"ב, Bank of America, על ירידה ברווחי הרבעון השלישי של 2007 ב-32%, הרבה מעבר לציפיות השווקים. "משבר האשראי עדיין חי ובועט, אנו עשויים לראות סימנים נוספים לכך בתקופה הקרובה", מוסר אנליסט מטבעות בכיר מלונדון. כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.43 כנגד האירו, סביב הרמות של 115 כנגד היין וסביב הרמות של 2.048 כנגד הסטרלינג.
מאוחר יותר היום, יפגשו בוושיגנטון שרי האוצר של מדינות ה-G7 כאשר בין הנושאים שידונו הם חולשתו של היין היפני שפוגע בעיקר במאזן המסחר בכלכלות כמו אירופה. בנוסף, ידובר על התנודתיות הגבוהה בשוק המטבעות הפוגעת ביציבות הכלכלה העולמית. טרידריים מעריכים שצפוי להיות שוק מעניין ותנודתי לקראת הפגישה עם דגש על המטבע היפני.
זהב: החוזה העתידי על המתכת היקרה עלה אמש קרוב לאחוז, זאת בעיקר על רקע העליה במחירי הנפט והירידה של הדולר בעולם אשר מושכת משקיעים להכנס לפוזיציות לונג על הסחורות והזהב בפרט.
יחד עם זאת, אתמול היו מימושים של רווחים כאשר היתה יציבות בדולר כנגד האירו אך לאחר קפיצה של הזוג אירו/דולר לרמת שיא של כל הזמנים, המשקיעים חזרו לקנות את הזהב שוב ובכך הביאו את המתכת היקרה להסחר מעל רמה של 771 דולר לאונקיה. כעת נסחר החוזה העתידי על הזהב סביב הרמות של 773.50 דולר לאונקיה. נפט: מחיר החוזה העתידי על הנפט המשיך להעלות אמש ונסחר קרוב ל-89 דולר לחבית. התמיכה באה בעיקר מהחלשות דרמטית של הדולר, הדאגות בנעשה בזירה הגאופוליטית ומלאי הדלק ההדוק בארה"ב גורם למשקיעים להמשיך ולקנות את הזהב השחור. הדולר הגיע לשפל של כל הזמנים כנגד העיקריים, בשל נתוני הכלכלה החלשים באמריקה והדוחות אשר מצביעים ביצועים נמוכים ברווחי החברות. כסף חדש אינו מושקע בא"גח ולכן ישנם משקיעים שמחפשים מחסה וקונים את הסחורות ביניהם את הנפט.
הסיכון הולך וגדל כי הצבא הטורקי אכן יפעל כנגד המורדים הכורדים בצפון עירק ,המתיחות מעלה את מחירי הנפט בשל הערכות המשקיעים כי אם פעולה צבאית אכן תתממש, הדבר עשוי להביא לשיבושים באספקת הנפט מהמזרח התיכון.
כמו כן, בינתיים מלאי הנפט בארה"ב נמוכים ב-4% ומלאי הדלק ב-7%, זאת ביחס לאותה תקופה בשנה שעברה. לנוכח המצב שר האנרגיה הניגרי מסר כי הסכים להעלות את התפוקה היומית ב-500 חביות נוספים. יחד עם זאת, מקורות רשמיים באירן מתעקשים על כך שאין צורך להעלות את התפוקה של הנפט וטוענים שהסיבה לכליות מחירי הנפט היא לא המלאים אלא המצב הגאופוליטי. כעת נסחר החוזה העתידי על הנפט סביב הרמות של 88 דולר לחבית.