הדולר נחלש ב-0.4% ונשק פעם נוספת לרמת ה-4 שקלים

פורקס יארד "מבחינה טכנית, פריצת הטווח של 4.05 כלפי מעלה בהחלט אפשרית ועשויה להגיע כבר בימים הקרובים"
דותן לוי |

יום המסחר במט"ח ננעל במגמה מעורבת של שני המטבעות העיקריים כנגד השקל. הדולר נחלש ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 4.013 שקל, ומנגד, האירו התחזק ב-0.32% ושערו נקבע על 5.734 שקל.

מחדר העסקאות של פורקס יארד נמסר, כי השטר הישראלי נהנה מנתוני מאקרו מעודדים כבר תקופה ארוכה, לכך יש להוסיף את אישור תקציב המדינה לשנת 2008 שעבר אמש ללא חריגות משמעותיות . מבחינה טכנית הדולר מדשדש ברצועת מחירים צרה מזה כשבועיים כשהוא נע בטווח שבין 4 ל- 4.05, פריצת הטווח לכיוון מעלה בהחלט אפשרית ועשויה להגיע כבר בימים הקרובים.

באופן כללי, יום תנודתי עבר אתמול על שוק המט"ח. במהלך הבוקר, לאחר התייצבות הבורסות באירופה וחזרתו של הביקוש למטבעות נושאי תשואה גבוהה, נחלש הדולר מול המטבעות בעלי ריבית גבוהה. נראה היה שהמהלכים היום הם תיקון לתנועות של יום שלישי. אבל, מה שעולה חייב לרדת, וככה אכן היה. בנוסף, גם הנתונים שהתפרסמו אמש לא סיפקו הרבה מקום לאופטימיות מצד הסוחרים. אמנם, בשעות הצהריים פורסם מדד המחירים לצרכן אשר היה גבוה מהצפי, אולם, נתון התחלות הבניה אשר פורסם באותה שעה ירד לשפל של 14 שנים, ירידה של 10.2% ביחס לחודש הקודם. השאלה היא מה יעשה עכשיו ברננקי, שאמר ביום שני האחרון, כי מצב שוק המגורים יהווה גורם מכריע בהחלטת הריבית. גם ספר הבז' שפורסם בערב לא סיפק אופטימיות. בדו"ח נכתב, כי הכלכלה אמנם המשיכה לצמוח בתחילת אוקטובר, אך קצב הצמיחה הואט מאז אוגוסט, חודש לאחר פרוץ משבר האשראי. עוד עלה מהפרסום כי שוק הנדל"ן צפוי להמשיך ולסבול מחולשה בחודשים הקרובים, מה שישפיע לרעה גם על פעילות הייצור. כמו כן, נרשמה האטה בצריכה הפרטית.

ביפן, היין נחלש אתמול כנגד מרבית המטבעות העיקריים על רקע עליות מתונות בבורסות אסיה. סוחרי הריביות הפועלים עפ"י מרווחי ריביות עדיין מוכרים את המטבע היפני תמורת השגת תשואות גבוהות יותר אל מול מטבעות אקזוטיים. "יש להניח כי קצב מכירות היין יתפוס תאוצה עם פגישת ה G7 המתקיימת מחר", כך נמסר ע"י דילר בכיר ממורגן סטנלי שבטוקיו .

היום, ביומן הנתונים הכלכליים בארה"ב יתפרסם סקר הבנק של פילדלפייה. קיימים מספר סקרים אזוריים בארה"ב. הסקרים מתפרסמים ע"י הבנק המרכזי באזור או ע"י מכון מנהלי הרכש המקומי והם מתמקדים בעיקר בפעילות המגזר היצרני. חשיבותם של סקרים אלו נגזרת מראשוניותם (מועד הפרסום) ומחשיבות האזור הנסקר. סקר הבנק של פילדלפייה (The Philadelphia Fed's survey) הוא הראשון להתפרסם, כבר בשבוע השלישי ל החודש הנסקר ומכאן חשיבותו. התחזית עומדת על 7.2 אל מול חודש קודם שהיה 10.9.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה