קיזוז הפסדים מהכנסה מריבית ומדיווידנד

מאת: עו"ד (חשבונאי) ניר הורנשטיין
קיזוז הפסד מועבר מניירות ערך ישראליים כנגד הכנסה מריבית ומדיווידנד.
עו"ד לילך דניאל |

שאלה: ------- לנישום הצטברו הנתונים להלן, לשנת 2007: א. הפסד מועבר מניירות ערך ישראליים נסחרים משנת 2005 (שלא ניתן היה לקזז) בסך 2,000 ש"ח. ב. רווח שוטף מניירות ערך ישראליים נסחרים בסך 4,000 ש"ח. ג. הפסד שוטף מניירות ערך ישראליים נסחרים בסך 8,000 ש"ח. ד. דיווידנד מחברה בבעלות, בסך 10,000 ש"ח. השאלה: האם הנישום רשאי לבצע את סדר הקיזוז הבא: ההפסד של 2,000 ש"ח לעיל מועבר משנת 2005 מרווח שוטף בשנת 2007, ומיתרת הרווח השוטף יש לקזז הפסדים שוטפים, כאשר כל יתרת ההפסד השוטף שתישאר (בסך 6,000 ש"ח) תקוזז מן הדיווידנד שהתקבל ?

תשובה: -------- החל משנת 2007 הוסרו החסמים מנושא קיזוז הפסדים מניירות ערך, לרבות קיזוז הפסד מועבר מניירות ערך זרים, לעומת ניירות ערך ישראליים. אשר על כן, אכן ניתן לקזז על פי בחירת הנישום את ההפסד, המועבר משנת 2005 מן הרווח השוטף משנת 2007. כמו כן ניתן לנצל את יתרת ההפסדים כקיזוז מרווחים ומדיווידנד מאותה השנה. קיימת מגבלה, אשר על פיה הקיזוז ייעשה מהכנסה, מריבית או מדיווידנד, בשל ניירות ערך אחרים, אך ורק אם המס, החל על הריבית, או על הדיווידנד, שקיבל אותו האדם אינו יותר משיעור 25%. בנסיבות העניין, המס על דיווידנד אינו יותר משיעור 25%, ולכן הקיזוז אכן מותר. המשיב - ממשרד ד"ר אברהם אלתר ושות', עורכי דין.

התשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין המומחים המשיבים או המערכת אחראים לתוצאות השימוש בהן. המידע באדיבות "כל-מס" מבית חשבים ה.פ.ס. מידע מקצועי בע"מ

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה