ההפסד מזיוף תוכנה זינק ב-2005 ל-84 מיליון דולר

כך על פי נתוני ארגון ה-BSA בו חברות יצרניות התוכנה הגדולות בעולם, על שוק התוכנה הישראלי. ב-2004 עמד היקף הנזק לחברות התוכנה על 66 מיליון דולר בלבד
שי פאוזנר |

היקף הנזק הכספי ליצרניות התוכנה הפועלות בישראל, כתוצאה משימוש בתוכנות פיראטיות (מועתקות באופן לא חוקי), צמח מ-66 מיליון דולר בשנת 2004, לנזק של 84 מיליון דולר בשנת 2005.

נתונים אלו עולים מתוצאות מחקר בינלאומי שמפרסם היום BSA, הארגון הבינלאומי של יצרניות תוכנה, בו חברות יצרניות התוכנה המובילות בעולם. במקביל, שיעור הפיראטיות ירד באחוז בודד לעומת השנה שעברה - 32% פיראטיות בשנת 2005, לעומת 33 אחוזי פיראטיות בשנת 2004. המחקר שפורסם היום בוצע בידי חברת המחקר הבינלאומית IDC.

במונחים בינלאומיים, היקף הפיראטיות העולמי, עליו מדווח ה-BSA, נשאר בשנת 2005 ברמה זהה לזו שבשנה שעברה, והסתכם ב-35 אחוז. הנזק הכספי ליצרניות התוכנה עלה מהיקף של כ-32.7 מיליארד דולר בשנת 2004, לנזק כספי בהיקף של כ-34.3 מיליארד דולר בשנה החולפת.

"ארגון ה-BSA מודאג מהנתונים המופיעים בדו"ח האחרון, שהתפרסם היום. הארגון מעריך את המאמצים הנעשים בשנים האחרונות בישראל בתחומי החקיקה והאכיפה, ובכלל זה את פעילותה של היחידה לקניין רוחני במשטרת ישראל. עם זאת, המצב בישראל – בו כשליש מהתוכנות הן תוכנות פיראטיות והיקף הנזק הכספי ליצרניות התוכנה גדל באופן משמעותי, עדיין רחוק מלהיות משביע רצון, וה-BSA מצפה להגברת האכיפה מצד רשויות החוק", נמסר מארגון ה-BSA בישראל.

"דו"ח ה-BSA המתפרסם היום מלמד אמנם על ירידה לאורך השנים האחרונות ברמת הפיראטיות הקיימת, אולם חשוב לציין כי שיעור הפיראטיות בישראל עדיין גבוה לעומת זה הנמדד במדינות מתקדמות מבחינה טכנולוגית, כגון ארה"ב, אנגליה, יפן ומדינות סקנדינביה. לפי הנתונים שלנו, המצב בישראל חמור במיוחד בקרב חברות וארגונים קטנים, וכן בקרב עסקים הפועלים מבתים פרטיים, בהם רמת השימוש הפיראטי היא גבוהה ביותר", הוסיף ומסר הארגון.

"השמת דגש גובר והולך בנושא ההגנה על הקניין הרוחני, וכן חינוך ומודעות לנושא זה, ממשיכים להביא לשיפור במצב העולמי של פיראטיות התוכנה", אומר רוברט הולימן, נשיא ומנכ"ל ארגון BSA. "יחד עם זאת, אנחנו רואים כיצד ממשיכה צמיחתן וחדירתן של רשתות תקשורת רחבות פס ברחבי העולם, ובמקביל ממשיכה התרחבות שוק טכנולוגיות המידע. צירופם של שני אלה, ביחד עם זרם מתמשך של משתמשי מחשב חדשים, וכן זמינות גוברת והולכת של תוכנות פיראטיות, מביאים לכך שלצורך הפחתה בשיעור התוכנות הפיראטיות, יש צורך להמשיך ללא לאות במאבק זה".

"הפחתה בשיעור התוכנות הפיראטיות דורשת מאבק רצוף והשקעות מתמידות בנושא זה, אולם השקעות אלו יכולות להביא יתרונות עצומים, הן לתעשיית התוכנה והן לכלכלות המקומיות", אומר ג'ון גאנץ, מנהל תחום המחקר בחברת המחקר IDC.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה