היצוא התעשייתי צמח לאסיה צמח ב-3.5% ברבעון

במכון היצוא מעריכים, כי בשנת 2006 צפוי גידול היצוא התעשייתי (ללא יהלומים) לאסיה של כ-10% ויסתכם בכ-4.4 מיליארד דולר
שי פאוזנר |

היצוא התעשייתי (ללא יהלומים) לאסיה עלה ברבעון הראשון של 2006 בכ-3.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכ-934 מיליון דולר. כך מסר יחיאל אסיה, מנכ"ל מכון היצוא, בהסתמכו על ניתוח היחידה הכלכלית במכון היצוא. במכון היצוא מעריכים, כי בשנת 2006 צפוי גידול היצוא התעשייתי (ללא יהלומים) לאסיה של כ-10% ויסתכם בכ-4.4 מיליארד דולר. זאת בעיקר בשל ההתרחבות בביקושים במדינות יבשת אסיה ופעילות מכון היצוא ששמה דגש לסייע ליצואנים ישראליים לחדור לשוק זה.

אסיה ציין, כי השנה יוזם ומארגן מכון היצוא השתתפותם של כ-80 יצואנים ב-10 תערוכות שונות ביבשת אסיה בתחומים – טכנולוגיה סביבתית; תקשורת; תכשיטים; קוסמטיקה; תעופה; אלקטרוניקה; אבטחה וחקלאות ויציאתן של 12 משלחות עם כ-120 יצואנים נוספים לביקורים עסקיים ברחבי אסיה תוך דגש מיוחד על פעילות בסין והודו בתחומים – תעופה; תקשורת; תכשיטים; סרטים; אלקטרוניקה; סטארט אפ; פרוייקטים; טכנולוגיה סביבתית; חקלאות.

מניתוח מכון היצוא על הסחר עם אסיה מתברר, כי ברבע הראשון של 2006 היצוא להונג קונג גדל בכ-17% לעומת התקופה המקבילה והסתכם בכ-70.5 מיליון דולר. עיקר הייצוא מכשירים למדידה, לבדיקה ולניווט ורכיבים אלקטרוניים. ביצוא לסינגפור חלה ברבע הראשון של 2006 עליה של כ-37% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-98 מיליון דולר. עיקר היצוא רכיבים אלקטרוניים, מכונות וציוד.

היצוא ליפן עלה ברבע הראשון של 2006 בכ-35.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכ-167.5 מיליון דולר. עיקר היצוא מכשור רפואי וכירורגי ומכשירים למדידה, לבדיקה ולניווט.

עוד עולה מניתוח מכון היצוא, כי ביצוא לקוריאה הדרומית חלה עליה של 27% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכ-108 מיליון דולר. עיקר היצוא רכיבים אלקטרוניים ו מכשירים למדידה, לבדיקה ולניווט. במכון היצוא מדגישים, כי היצוא לפיליפינים עלה ברבעון הראשון של 2006 בכ-4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכ-31.5 מיליון דולר. עיקר היצוא ציוד טלקומוניקציה ורכיבים אלקטרוניים.

היצוא לתאילנד עלה ברבעון הראשון של 2006 בכ-12.5% והגיע לכ-31 מיליון דולר.

מניתוח מכון היצוא עולה, כי חלה ירידה של כ-28% ביצוא להודו לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכ-87.5 מליון דולר. עיקר היצוא ציוד טלקומוניקציה, כימיקלים וזיקוקי נפט. ביצוא לטיוואן חלה ירידה ברבע הראשון של השנה בכ- 14% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכ-130 מיליון דולר. עיקר היצוא רכיבים אלקטרוניים, מכשירים למדידה, לבדיקה ולניווט.

ביצוא למלזיה חלה ירידה של כ-44% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-25 מיליון דולר, עיקר היצוא רכיבים אלקטרוניים ציוד טלקומוניקציה.

היצוא לסין ירד ב-3.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכ-151 מיליון דולר. עיקר היצוא רכיבים אלקטרוניים, ציוד טלקומוניקציה.

בשנה האחרונה החלו פועלות באסיה כ-600 חברות ישראליות חדשות. מדובר בגידול של 8% לעומת שנת 2004. כיום פועלות באסיה - 8,105 יצואנים ישראלים (כולל יצואני יהלומים).

יצויין, כי לאחרונה הוקם מרכז העסקים הישראלי בבג'ין ופורום סין שנועד לתת מענה ליצואנים הישראלים לחדור לשוק הסיני. מרכז העסקים הישראלי בסין הוקם ביוזמה משותפת של מכון היצוא ושל משרד התמ"ת .המרכז הינו ראשון מסוגו ופועל במטרה להעניק שירותים שיווקים ואדמיניסטרטיביים ליצואנים הישראלים המבקשים לחדור לשוק זה. המרכז מופעל ע"י חברה סינית (JPI) שלה רשת קשרים נרחבת בסין, ניסיון עבודה מוצלח בסין עם חברות ישראליות והכירות מעמיקה עם התרבויות העסקיות הסיניות והישראליות כאחד.

השנה מתכנן מכון היצוא קיומן של 12 תערוכות באסיה בהשתתפותם של כ-100 יצואנים בתחומים – תכשיטים; קוסמטיקה; תקשורת; אלקטרוניקה; ציוד רפואי; בטיחות אבטחה; תעופה וחלל. וכן הוצאתן של 14 משלחות עם כ-120 יצואנים בתחומים – חקלאות; טכנולוגיה סביבתית; קולנוע; תקשורת; מזון; אלקטרוניקה; ציוד רפואי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה