גודל טקסט
זום
ניגודיות

שיפור בכלכלה: מדד הסיכון של BDI ממשיך לרשום שיאים

מצב הסיכון העסקי באפריל עומד על 5.85 בלבד. במהלך השנה האחרונה חל שיפור בסיכון העסקי במשק בכ-4%. כ-14% מכלל החברות במשק נמצאות במצב סיכון גבוה במיוחד המאיים על המשך פעילותן כעסק חי
דרור איטח |

בחודש שאחרי החגים רשם המשק הישראלי שיא חיובי נוסף בסיכונו העסקי. מדד BDI המתפרסם מעלה, כי במקביל לצמיחה הכללית של המשק הישראלי בחודשים האחרונים נרשמה הטבה נוספת במדד הסיכון בחודש החולף. ציונו העסקי של המשק ירד ופחות חברות נאלצו לסגור את שעריהן בחודש החולף. כלכלני הקבוצה מציינים, כי ההטבה ניכרה במרבית הפרמטרים הנבחנים במסגרת מדד הסיכון המשולב.

מנתוני המדד עולה, כי מספר החברות והעסקים הנמצאים בסכנת סגירה בחודש מארס קטן בכ-2.8% ממספרם בחודש הקודם. בחודש אפריל 44,800 חברות ועסקים עמדו בסכנת סגירה, זאת בהשוואה לכ-45,120 חברות ועסקים במארס.

כלכלני BDI מציינים כי גם במהלך החודש החולף ירד שיעור החברות הנמצאות במצבי סיכון גבוהים מהממוצע וגבוהים במיוחד, במקביל לגידול בשיעור החברות במצבי סיכון ממוצעים. מבין כלל החברות והעסקים בישראל כ-14% מהן נמצאות במצב סיכון גבוה במיוחד (לעומת 14.1% בחודש הקודם), 14.2% מהן במצב סיכון גבוה מהממוצע (לעומת 14.65% בחודש הקודם), 63.5% במצב סיכון בינונית (לעומת 63%) וכ- 8.30% במצב סיכון זניח וטוב במיוחד, בהשוואה ל-%8.25 בחודש מארס.

בחודש אפריל, רשם המשק הישראלי שיא חיובי במצב סיכונו העסקי, והגיע לרמה של 5.85 בלבד, זאת בהשוואה ל-5.90 בחודש מארס ול-5.98 בחודש פברואר.

ב-BDI מציינים, כי מדד הסיכון המשולב של המשק הישראלי בחמשת החודשים האחרונים סווג ברמת סיכון ממוצעת בלבד, לאחר למעלה משלוש שנים בהן עמד סיכונו העסקי של המשק על רמת סיכון גבוהה מהממוצע.

תהילה ינאי, מנכ"ל משותף בחברת BDI ביזנס דאטה ישראל, מציינת, כי מרבית הפרמטרים המרכזיים הנבדקים במסגרת מדד הסיכון של המשק ומשפיעים עליו, מצביעים כי בחודש אפריל המשיך המשק לרשום הטבה בסיכונו העסקי, במקביל למגמת הצמיחה הכללית, המאפיינת אותו בחודשים האחרונים. במרבית החברות והעסקים בארץ, נרשמה בחודש האחרון פעילות ערה ומוגברת. ינאי מוסיפה, כי ההטבה בחודש אפריל אפיינה את כל מגזרי הפעילות במשק.

לאחר שהצטרף לרשימת הענפים החזקים והבטוחים ביותר בחודש מארס, ענף תעשיית המזון והמשקאות ממשיך לרשום הטבה בסיכונו העסקי גם החודש ועולה למקום השלישי ברשימה. במהלך חודש אפריל עמד מדד הסיכון של הענף על 5.30, זאת בהשוואה ל-5.43 בחודש מארס.

ענף שירותי הובלת סחורות, ציוד ומטענים, ממשיך להוביל את רשימת הענפים החלשים והמסוכנים ביותר גם החודש, זאת למרות הטבה שרשם בסיכונו העסקי. סיכונו העסקי של הענף עמד באפריל על 7.13, בהשוואה ל-7.37 בחודש מארס. כלכלני BDI מציינים עוד, כי ענף זה הוא היחיד מבין הענפים שרשם ציון סיכון של למעלה מ-7. ענף המסעדות ובתי הקפה ממשיך גם הוא לרשום הטבה. החודש עמד סיכונו של הענף על 6.70 בלבד, בהשוואה ל 6.95 במארס.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה