המסחר העולמי ימשיך להכתיב את המסחר המקומי במטבעות

הפועלים: נראה כי בתקופה הקרובה צפוי תיקון לאחר הירידה החדה בשבועות האחרונים. מנגד, הביצועים המרשימים של כלכלת ישראל בנוסף לעלייה הגבוהה במדד אפריל צפויים לספק תמיכה לשקל
דרור איטח |

שבוע ללא אירועים מיוחדים עבר על המסחר שקל - דולר. בדומה לתקופה האחרונה, גם בשבוע החולף הושפע המסחר המקומי מהמסחר העולמי. בסיכום שבועי התחזק מעט הדולר בשיעור של 0.3% ושערו היציג נקבע על רמת 4.459 שקל.

ביחידת המחקר של בנק הפועלים מעריכים כי בטווח הקצר השקל ייסחר במגמה מעורבת, כשהוא מושפע משני גורמים מנוגדים. מחד, נראה כי בתקופה הקרובה צפוי תיקון בשער אירו/דולר, לאחר הירידה החדה בשבועות האחרונים. בעקבות זאת צפוי לחץ כלפי מעלה גם על שער דולר/שקל.

מאידך, הביצועים המרשימים של כלכלת ישראל בנוסף לעלייה הגבוהה במדד אפריל, חיזקו את הציפיות להעלאת הריבית השקלית, שצפויה לספק לשקל תמיכה.

באשר לטווח הארוך, מעריכים בבנק כי האפשרות של פיחות בשקל מוגבלת, לאור הציפיות להמשך זרם ההשקעות הזרות לישראל. הסיכון המרכזי לפיחות הוא החשש מפני הסלמה ביטחונית, זאת על רקע הרמות הנמוכות בהן נסחר הדולר כעת. בנוסף ההערכות הן, כי בטווח של שנה קדימה, ההתחזקות של האירו מול הדולר קרובה למיצוי. לכן, ממליצים בבנק להחזיק רכיב מט"ח בתיק ההשקעות בשיעור של 15% -10%.

ביחידת מחקר שוק ההון של בנק לאומי מעריכים, כי על רקע נתוני המאקרו החזקים של הכלכלה הישראלית והיציבות הפיננסית והפוליטית של המשק המקומי, ההשפעה העיקרית על המסחר המקומי צפויה להמשיך ולנבוע ממגמות המסחר בחו"ל. בבנק מציינים כי בעוד שזרם ההשקעות הפיננסיות בשוק ההון המקומי עשוי להיחלש במהלך השנה על רקע האטה אפשרית בזרם ההשקעות לשווקים מתעוררים בעולם, זרם ההשקעות הישירות צפוי להמשיך ולהקנות תמיכה נוספת לשקל.

בבנק מעריכים, כי לנוכח הסנטימנט העולמי כנגד הדולר והיציבות המדינית-כלכלית המקומית, השקל צפוי להמשיך לשמור על חוזקה יחסית כנגד הדולר בטווח הקצר.

בחדר המסחר של פורקסיה מעריכים כי הקורלציה שוק מקומי -בינלאומי תמשיך להאפיל על האירועים המקומיים, וכי חוסר הוודאות לגבי המדיניות המוניטרית בארה"ב, צפויה להביא לתנודתיות בשוק המטבע הבינלאומי, ובמישרין בשוק המקומי. בפורקסיה צופים כי פוטנציאל הייסוף מוגבל בטווח הקצר לסביבת 4.42 שקל לדולר. כאשר הם מציינים כי אי שבירתה תאותת על מהלך פיחות נקודתי חזרה לעבר סביבת 4.50 שקלים.

בחדר המסחר מציינים כי במהלך חודש מאי אשתקד, נסחרו שערי המטבעות הבינלאומיים באותה נקודת קיצון, שלאחריה באה מגמה פרו-דולרית מתקנת.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה