בהתאם לצפי: מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.4% בחודש ספטמבר
מדד המחירים לצרכן ממשיך לרדת. לאחר שירד ב-0.2% בחודש אוגוסט, המשיך לרדת המדד גם בחודש ספטמבר 0.4%. בתוואי שנתי המדד מציג ירידה שנתית של 0.5% במחירים. נציין כי על פי חלק מהפרסומים, הצפי היה לירידה מתונה יותר במחירים בסך של 0.3%.
הירידות המשמעותיות ביותר במחיר נרשמו בתחום הבידור והתרבות שירדו מעט מעל ל-5%. הדלק והשמנים, בהתאם לתהליך מתמשך מזה כמה חודשים המשיכו לרדת גם החודש בסך של 4.3%.
העליות המשמעותיות היו בתחום הירקות, מחיר העגבניה טס בכ-58%, המלפפונים עלו בכ-53%. הפירות דווקא ירדו החודש בסך של 4.7%. בתוך כך מחירי הירקות הטריים עלו ב-21% בחודש האחרון.
הדיור הפתיע לחיוב בשל שעונתית היה אמור לרדת אך דווקא עלה. המדד ללא סעיף הדיור ירד ב-0.6%.
מתחילת השנה ירד המדד הכללי ב-0.6 אחוז, המדד ללא דיור ירד ב-1.4 אחוזים, המדד ללא ירקות ופירות ירד באחוז אחד; לעומתם המדד ללא אנרגיה עלה ב-0.3 אחוז.
עידן אזולאי מנהל השקעות אפסילון הגיב כך למדד: "בהמשך למגמה שהתהוותה ברבעונים האחרונים המשק ממשיך לחוות שיעורי אינפלציה נמוכים ביותר. ניתן לייחס חלק מהירידה גם לירידה בביקושים המקומיים לפיכך המדיניות המוניטרית הנוכחית תמשיך להיות מרחיבה מאוד גם בעתיד."
- בנק אוף אמריקה: "צפויה צמיחה חזקה בישראל ביחס לעולם; האינפלציה תהיה 2.9%"
- נתיבי הסחר הימיים נסדקים - מה יהיה עם חברות הספנות?
אילן ארצי, מנהל השקעות, בית ההשקעות הלמן-אלדובי: "היה צפוי שמדד ספטמבר יהיה נמוך כפי שהוא לאור הורדות המחירים שראינו בחודש האחרון- המשך ירידת מחיר הדלק, הורדת המס על משקאות חריפים, הוזלת מחיר החשמל וביטול אגרת הטלוויזיה. להערכתנו, למדד ספטמבר לא תהייה השפעה מהותית על צעדי בנק ישראל מאחר וגם הפעם מדובר בגורמים חד- פעמיים שלא צפויים להשפיע על רמת האינפלציה לאורך זמן ואנו לא צופים שינוי בריבית בהחלטה הקרובה."
גיא יהודה, כלכלן בכיר במערך מחקר ואסטרטגיה בפסגות, למדד חודש ספטמבר: "המדד הנמוך יחסית לחודש ספטמבר... גם בבנק ישראל רואים את הירידה הנוכחית בסביבת האינפלציה כזמנית ולא מעבר לכך. אנו שותפים להערכה זו. לאור זאת ומכיוון שהריבית כבר כיום נמוכה מאוד וכל פעולה נוספת היא בבחינת מדיניות לא קונבנציונלית, הרף להפחתת ריבית נוספת גבוה מאוד. תידרש הרעה משמעותית בפעילות הכלכלית בכדי שבבנק ישראל יפעילו צעדים מרחיבים נוספים, כרגע אנחנו ממש לא שם. הריבית להערכתנו תיוותר על כנה בחודשים הקרובים והסבירות להפחתת ריבית נוספת נראית כרגע נמוכה מאוד."
מנכ"ל טופ אלפא בועז צליח: "המשק ממשיך להפגין סימני חולשה וצמצום. החולשה בסחר העולמי משפיעה באופן עקבי על הייצוא מתחילת השנה וטרם ראינו את השפעות הורדת המע"מ וביטול אגרת הטלוויזיה על המדד. בנוסף, ניתן להניח כי במידה ונחווה המשך אי יציבות מדינית ביטחונית בטווח הזמן הקצר נראה פגיעה בצריכה הפרטית, אשר מהווה כרגע את אחד המנועים המרכזיים לצמיחה במשק, ובפעילות העסקית במשק ולא מן הנמנע שגם בחודשים הקרובים שיעור השינוי במדד יהיה שלילי".
- 4.אנונימי 16/10/2015 07:48הגב לתגובה זומי שעוד מאמין למדד , או שהוא עוור, חירש , וסתם טמבל. הפסיקו לעשות צחוק מעצמכם.
- 3.גדי 16/10/2015 00:20הגב לתגובה זואיך יתכן שהמדד ירד כשהכל מסביב מתייקר. ירקות, פירות, דירות וכ'
- 2.ששש 15/10/2015 20:16הגב לתגובה זוהנדל"ן בת"א עלה ב-500-700% ובכלל הארץ ב-150% וקובעי המדיניות לא מעוניינים בעליית הריבית עקב האינפלציה בעליית הנדל"ן כדי לא למשוך משקיעים מהעולם שישקיעו בשקל חזק מה שיוריד את שאר המטבעות לעומת השקל אך ביום שהריבית תעלה בשאר העולם בנק ישראל יצטרף למהלך אז לפי דעתי כל התמחור של מדד המחירים לצרכן זה רמאות והונאה שאין כמותה .קבירת הציבור ן
- 1.סטגפלציה 15/10/2015 20:08הגב לתגובה זוושכירויות.רק אותם בקושי מודדים.