בהתאם לצפי: בדחיפת הדיור מדד חודש יולי עלה 0.3% - צפו בסעיפים
מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.3% בחודש יולי 2013, בהשוואה לחודש יוני 2013. עליות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפי הירקות והפירות (ב-3.3%), הדיור (ב-1%), התרבות והבידור (ב-0.9%), התחבורה (ב-0.5%) והמזון (ב-0.4%). ירידות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפי ההלבשה וההנעלה (ב-8%) והריהוט והציוד לבית (ב-0.5%).
המדד הנוכחי המשיך להיות מושפע גם מעליית המע"מ ל-18% שנכנסה לתוקף ביוני האחרון. אורי גרינפלד כלכלן המאקרו של פסגות , כתב בתגובה, "גם במדד יולי סעיף הדיור המשיך לדחוף את האינפלציה כלפי מעלה כאשר עלה באחוז. יתרה מכך, גם מחירי הדירות (שאינן חלק מהמדד) חזרו לעלות וזאת בניגוד לכותרות העיתונים בימים האחרונים. יחד עם זאת, מלבד סעיף הדיור ועליות מחירים עונתיות, אין לחצים אינפלציוניים של ממש במשק".
גרינפלד המשיך, "בהסתכלות קדימה, הלחצים האינפלציוניים המקומיים נמוכים לאור השילוב של ההאטה בביקושים המקומיים וגזרות הממשלה במסגרת התקציב החדש. לכן, מלבד סעיף הדיור שצפוי להמשיך ולעלות, לא צפויה אינפלציה מהותית במשק. אנו מעריכים כי האינפלציהב-12 החודשים הקרובים תעמוד על 1.5% בלבד. היעדר האינפלציה, התחזקות השקל מאז החלטת הריבית האחרונה והעיכוב במינוי הנגיד החדש מגבירים להערכתנו את הסיכוי כי הוועדה המוניטרית תודיע כבר בסוף החודש על הפחתת ריבית."
אילן ארצי, מנהל השקעות ראשי בבית ההשקעות הלמן אלדובי בתגובה לעליית המדד הערב, "לאחר עלייה חדה של מדד חודש יוני שהושפע מגורמים אקסוגניים, מדד חודש יולי עלה ב- 0.3% ולא צפוי להיות גורם משמעותי בהחלטת הריבית של בנק ישראל בסוף החודש".
"להערכתנו תידרש ירידה נוספת בריבית בישראל, אבל סביר שההורדה תמתין למינוי הנגיד. מרבית האינדיקאטורים בחודשים האחרונים מצביעים על ירידה צפויה בסביבה האינפלציונית, כולל התחזקות השקל שאמורה למתן את קצב האינפלציה. לכן אנחנו מאמינים כי בשנה הקרובה האינפלציה תהיה נמוכה משמעותית ממרכז היעד של בנק ישראל, ונמוכה מציפיות האינפלציה כיום בשוק ההון אשר לטווח הבינוני עומדות על 2.1%. להערכתנו, המדד הבא צפוי להיות מושפע מעלייה עונתית במחירי הדיור ויתכן שיצטרפו לכך גם מחירי הדלקים והאנרגיה בעקבות העלייה במחיר הנפט".
ארז צדוק, מקרנות אביב בתגובה על פרסום המדד, "בשלו כל התנאים להורדה נוספת של הריבית ברבע אחוז. אם קרנית פלוג לא תוריד את הריבית עכשיו, היא תוכיח לנתניהו שטוב עשה כשלא בחר בה. צפי האינפלציה של מחלקת המחקר של בנק ישראל הוא במרכז היעד, שצפי הצמיחה עומד על 3.8%, מחירי הדירות יורדים בשיעור משמעותי של 3.8% ומחירי הדירות החדשות ב-10.5%, זה הזמן להוריד את הריבית ולסייע בהתאוששות הדולר".
שמואל בן אריה, מנהל מחקר שוק מקומי בפיוניר תכנון פיננסי אמר "המדד עמד בציפיות ובכך לא הכניס את כולנו לחשש גובר ממיתון. למרות זאת צריך לזכור כי ללא העלאת המע"מ כבר בחודש הקודם היינו מתקשים לעמוד ביעד האינפלציה השנתי. ניתן להרגיש כי הביקושים במשק עדיין נמוכים. לאור תוצאות המדד, היעדר לחצים אינפלציוניים והמשך הבעייתיות בשער הדולר-שקל בשוק הממשיך להקשות על היצואנים, נראה כי הכל מוכן להורדת ריבית נוספת. הבעיה היא שהמדינה נמצאת בימים אלו בהמתנה למינוי נגיד חדש ולא בטוח כי לוועדה המוניטרית יהיה את האומץ לקבל החלטה ללא נגיד חדש
רו"ח אהוד רצאבי נשיא להב (לשכת ארגוני העצמאים והעסקים) מציין כי "עליית המדד לא משקפת את מצוקת העסקים הקטנים והבינוניים. בגלל העלייה בנטל המס, התחושה היא שהציבור נכנס לתקופה של קיצוצים, הידוק החגורה וחיסכון ופחות בכיוון של עלייה בצריכה. הדבר מקשה מאוד על העסקים שבקושי מצליחים להחזיק את הראש מעל המים ואף חלקם נמצאים במגמת ירידה. ללא צעדים ממשלתיים תומכי צמיחה, המצב לא ישתפר ואף יחמיר".
- 1.איך שפישר נעלם פתאום המדדים עלו ב1.1% מעניין!!!!!!!!!!! (ל"ת)הכתום 15/08/2013 22:48הגב לתגובה זו