ככה נראית פאניקה: פדיונות ענק בקרנות הנאמנות - 2.2 מיליארד שקל בשבוע

כך עולה מסיכום גיוסים ופדיונות מתחילת החודש של נכסי תעשיית קרנות הנאמנות שביצע בית ההשקעות מיטב דש. לאן זרם הכסף?
אבי שאולי | (7)
נושאים בכתבה אגח קרנות נאמנות

בבורסה בת"א אולי לא ניכרת השפעה דרמטית של העימות מול עזה, אבל הציבור בפאניקה. איך אנחנו יודעים את זה? תסתכלו על המצב בקרנות הנאמנות - בריחה של ממש. 2.2 מיליארד שקלים, זה היקף הפדיונות בקרנות הנאמנות בשבוע החולף, מדובר בנתון חריג מאוד בשנים האחרונות.

מנתונים שאסף בית ההשקעות מיטב-דש עולה כי הטלטלות בשוקי המניות והאג"ח המקומיות עקב ההסלמה הבטחונית הבריחו משקיעים מהקרנות המסורתיות לקרנות שמתמחות בהשקעה במניות ובאג"ח בחו"ל, ובעיקר ל"חיק החמים" של קרנות הנאמנות הכספיות.

עיקר הפדיונות נרשמו בקרנות אג"ח כללי ואג"ח קונצרני (כ-85% מהיציאה מהקרנות המסורתיות) שפדו 2.1 מיליארד שקל בתוך שבוע ו-2.3 מיליארד שקל מתחילת החודש. לאן הלך הכסף?

מתחילת חודש יולי המסחר התאפיין במגמה שלילית בצל מבצע "צוק איתן" ומאות טילים המשוגרים לעבר ישראל מידי יום. כתוצאה מכך, נרשמו ירידות בכל האפיקים לרבות מדדי המניות, אג"ח קונצרני ומדדי אג"ח ממשלתי, שסופגים מימושים על רקע עליית פרמיית הסיכון של ישראל. עם זאת, צריך להגיד שמדד הדאקס הגרמני צלל בשבוע שעבר ב-3.5% וגם בוול סטריט זה היה שבוע שלילי, כלומר ת"א הושפעה גם מהמסחר מעבר לעם (ואולי בעיקר מהמסחר בחו"ל)

עוברים לחו"ל

ירידות נרשמו במדדי המניות: מדד ת"א 25, מדד ת"א 100 ומדד ת"א 75: 1.2%, 1.5%, ו-2.8% בהתאמה. מתחילת החודש, הקרנות המנייתיות רשמו פדיונות של כ-100 מיליון שקל. מנגד, נרשמו גיוסים של כ-150 מיליון שקל בקרנות מניות חו"ל.

תעשיית הקרנות מנהלת נכון ל-10 ביולי כ-260.1 מיליארד שקל, הקרנות המסורתיות (בנטרול הקרנות הכספיות) מנהלות 199.2 מיליארד שקל והקרנות הכספיות מנהלות כ-60.9 מיליארד שקל.

מה עשו המדדים המובילים מתחילת החודש?

מדד המעו"ף ירד ב-1.2% מתחילת החודש. מדדי התל בונד (מדד תל בונד 20, מדד תל בונד 40 ו-מדד תל בונד 60)חטפו הרבה יותר חזק - ירידות של 2%-3% ויותר, אך בשלושת הימים האחרונים נרשם תיקון חד למעלה והירידות נמחקו.

קיראו עוד ב"אג"ח"

בגרף, מדד התל בונד 60 מתחילת השנה:

צבי סטפק, יו"ר בית ההשקעות מיטב דש, בשיחה עם Bizportal על הפדיונות בקרנות בימי מבצע 'צוק איתן', שאלת הבועה בקונצרני - ותימחור שוק המניות.

תגובות לכתבה(7):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 7.
    tc 20/07/2014 07:44
    הגב לתגובה זו
    בישראל יש אולי בועות קטנטנות במקומות ספציפיים אבל כאשר יש ביקוש והוא עולה על ההיצע המחירים ימשיכו לעלות הגורם הבא הוא שאין היצע קרקעות במרכז ולכן המחירים ימשיכו לעלות אולי בעקבות המלחמה או משבר תהיה ירידה זמנית אבל לאחריה המחירים ימשכו למעלה
  • 6.
    Sassi6 16/07/2014 02:21
    הגב לתגובה זו
    חברים, אני נדהם מתגובותיכם כי אין חדש תחת השמש, אממה מה שכחתם? ...הציבור מוכר אג"ח קונצרני בגלל בנק ישראל שיצא בכותרות ענק על התנפחות המשכנתאות והאג"ח הקונצרני עם אפשרות למפולת בשוק האג"ח הקונצרני לצד ירידות אפשריות בשערי אג"ח ממשלתיות, אז משקיעים זריזים סיפקו ביקושים לכל דורש ומבקש, הם הקדימו תרופה למכה לפני שהבועה תתפוצץ להם בפרצוף, לא?
  • 5.
    מורה לנבוכים 13/07/2014 13:39
    הגב לתגובה זו
    איך שמכרו, היה מי שידע לאסוף ולהרוויח. תמיד היה ותמיד יהיה! ולכל הגורסים כי על הבורסה לרדת בימים אלו, אזי אין שום סיבה. ישראל מדינה חזקה עם כלכלה משגשת שיכולה להתמודד עם ארגון קטן כמו החמאס ללא שום בעיות ואף עושה זאת, על כן אין שום סיבה לפאניקה בבורסה. כי ירידות ופאניקה בבורסה=הוכחה שישראל מדינה חלשה.
  • 4.
    צביקה דורון יועץנדלן 13/07/2014 13:37
    הגב לתגובה זו
    הבורסה בעולם ובארץ תקרוס מקסימום תוך שנתיים והרבה כסף ייכנס לשוק הנדל"ן
  • 3.
    דוד מירושלים 13/07/2014 12:51
    הגב לתגובה זו
    מדינה כל כך חזקה עם צבא אדיר ונשק אטומי לא מסוגלת להשתלט על אירגור טרור קטן, ללא מטוסים, טנקים ועוד.אנחנו בידיהם וכל שנה שנתיים הריטואל חוזר.את כל השאר אני משאיר לראש הממשלה, שר הביטחון, הרמטכל וצוות האלופים. בהצלחה
  • 2.
    אבי 13/07/2014 12:22
    הגב לתגובה זו
    זה לא פלה שקוראים ספינת הדגל למה כי הדגל יודעת רק ליצלול קהמדע רק יודעת לרדת בנסדק עולה ופו ירדת כי זה ארץ חלב ודבש הבורסה רוצה רק דבש מהציבור לא צריך ליסחור פו
  • 1.
    חברים 13/07/2014 11:48
    הגב לתגובה זו
    צריך בדק בבורסה האם זה כזינו הבורסה לא עבדת ביושר רק הרצאת מניות