amdamd

מניית AMD מקבלת שדרוג המלצה - התחרות מול אנבידיה גוברת

בתרחיש הבסיסי של HSBC, יצרנית השבבים תחזיק ב-10% משוק מעבדי הבינה המלאכותית ב-2025, מה שיניב לה הכנסות AI בסך 12.3 מיליארד דולר
אדיר בן עמי | (2)

בעוד AMD ADVANCED MICRO DEVICES ידועה בעיקר כיצרנית מעבדים למחשבים ושרתים הנמצאת בתחרות צמודה מול אינטל INTEL CORPORATION , מה שמניע כיום את המניה הם מאמצי החברה להתחרות באנבידיה NVIDIA COR על הנתח בשוק המעבדים הגרפיים ליישומי בינה מלאכותית. על סמך זה, ב-HSBC משדרגים את מניית החברה ל"קנייה" מ"החזק" ומעלים את מחיר היעד ל-225 דולר מ-180 דולר. 

מניית AMD קפצה עד כה השנה ב-10% וזינקה ב-77% ב-12 החודשים האחרונים. עם זאת, בחודש האחרון היא איבדה 15%, ירידה שלפי הערכות הגיעה מציפיות מתונות יותר עבור התחזית לשבב ה-MI300 של החברה שהושק לאחרונה וכן עבור מכשולים בשוק הסיני. ב-HSBC סבורים כי תחזיות המכירות לשבב החדש קוצצו לטווח של בין 4 מיליון ל-5 מיליון דולר מ-6-8 מיליארד דולר קודם לכן. בנוסף, גם התחזיות ל-2025 ירדו לטווח של 9-10 מיליארד דולר, מ-10-12 מיליארד קודם לכן.

התחזית של AMD עצמה לגבי ה-MI300 לשנת 2024 היא למכירות של לפחות 3.5 מיליארד דולר. עם זאת, ב-HSBC צופים כי החברה עשויה להגביר את התחזית שלה למעל 5 מיליארד דולר. האנליסטים סבורים כי השבב החדש של החברה מהווה מתחרה רציני יותר ל-שבבי  H100 ו-H200 של אנבידיה, מאשר למעבד הדור הבא שהוכרז לאחרונה ונראה Blackwell B200.

לפי HSBC, השבבים הבאים של AMD עבור יישומי בינה מלאכותית - MI350, MI375 ו-MI400 - שיושקו במחצית השנייה של 2024, אמורים להוות תחרות רצינית יותר ל-Blackwell. האנליסטים בחברת החזקות פיננסית צופים כי בתרחיש הבסיסי, AMD תחזיק בנתח שוק של 10% משוק מעבדי הבינה המלאכותית ב-2025, מה שאומר שהכנסות ה-AI של החברה צפויות להגיע ל-12.3 מיליארד דולר. הקונצנזוס כעת בוול-סטריט עומד על 9.1 מיליארד דולר. בתרחיש השורי יותר, AMD תחזיק ב-15% משוק ה-AI ותכניס ממעבדי בינה מלאכותית סכום של 18.5 מיליארד דולר.   

הבעיות בשוק הסיני

בכירים בסין הנחו לאחרונה את חברות הטלקום הגדולות במדינה להוציא בהדרגה שבבים של חברות זרות מהמערכות שלהם עד 2027, ביניהן AMD ואינטל. עד כמה סין תצליח להחליף את החומרה של אינטל ו-AMD בחלופות מקומיות עדיין לא ברור, אך איכות השבבים המקומיים השתפרה והביצועים שלהם הפכו ליציבים יותר. נראה כי המהלך הוא חלק מהמאמץ סיני ארוך טווח לקדם את תעשיית השבבים המקומית של המדינה. 

כבר בחודש שעבר דווח בארה"ב כי שבבי אינטל ו-AMD יוסרו בהדרגה מהמחשבים והשרתים של ממשלת סין לטובת חלופות מקומיות.

במהלך 12 החודשים האחרונים, אינטל ייצרה כ-27% מהכנסותיה מהשוק הסיני, יותר מכל שוק בודד אחר, בעוד עבור AMD סין היוותה את השוק השלישי בגודלו עם כ-15% מההכנסות. נתוני ההכנסות הללו מייצגים את המשלוחים לסין לצורך מכירה ללקוחות במדינה והרכבה למחשבים הנמכרים במקומות אחרים, כלומר ייתכן שהם לא מייצגים לגמרי את הצריכה הסינית. 

השאלה הקריטית שנשאלת היא האם החלטות הממשל יתרחבו גם למגזר הפרטי בסין? חברות רבות בשוק הסיני נמצאות בבעלות או תחת השפעה ממשלתית כזו או אחרת, כך שתרחיש כזה הוא בכלל לא מופרך, במיוחד לאור מה שקרה עם אפל  APPLE   למשל - הממשל הסיני הטיל איסור על שימוש באייפון על ידי עובדי ממשלה, איסור שהתרחב גם לעובדים של חברות נוספות בסין שנמצאות תחת בעלות ממשלתית ברמה כזו או אחרת.

 

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    שחף 16/04/2024 18:54
    הגב לתגובה זו
    אין חיה כזו שוק חד צדדי והסינים צריכים להרגיש את זה בכיס.
  • 1.
    הסינים קונים, מייצריים מחשבים ומוכרים בעולם ..לנובו (ל"ת)
    כתב דפקט!! 16/04/2024 18:47
    הגב לתגובה זו