
לקראת דוחות הבנקים - צפו לרבעון חזק נוסף בגלל הריבית. תשואה להון של עד 17%
הבנקים נהנים מהעלאת הריבית במשק. קראתם את זה בעבר, כאן כבר לפני יותר משנה, וכאן בתחילת השנה, אבל זה מתחזק. אפקט הריבית נכנס בקטנה וגדל בדוחות הכספיים, לוקח זמן להעלות ריבית, זה תהליך. בנק ישראל עושה זאת בהדרגה ובכל מדרגה יש "בונוס" לבנקים, וגם הבנקים עצמם מגלגלים את עליית הריבית בהדרגה לריבית ההלוואות בעיקר כי גם כאן מדובר בתהליך - הלוואות חדשות יינתנו בריבית גבוהה, ההלוואת הקיימות מתחלקות לכאלו שהן בריבית קבועה ואז הבנק ייהנה מהעלייה בריבית רק המחזור-גלגול של ההלוואה או בריבית משתנה ואז ההנאה מידית.
הריבית כבר מתבטאת בדוחות וגם במחירי המניות. בשנה שעברה מניות הבנקים זינקו ב-70%-80%, וגם השנה, כשהבורסות הגדולות ומניות הצמיחה וחברות הענק, נחתכות בעשרות אחוזים, הבנקים מצליחים להשיא תשואה חיובית. כך מזרחי טפחות מזרחי טפחות 1.6% הניב תשואה של 12.6% מתחילת השנה, בנק לאומי לאומי 2.56% 2.5%, בנק הפועלים פועלים 2.62% עם 4.9%, והבנק הבינלאומי בינלאומי 1.27% עם 25%. בנק דיסקונט דיסקונט 2.34% היחיד עם תשואה שלילית קלה של 0.2%, אבל גם זה לא נורא בהשוואה לשאר הבורסה.
אז מי שרכש את המניות בשנה שעברה או בתחילת השנה בהחלט עשה עסקה טובה. אבל מה הלאה? באיביאי סבורים שאין הרבה אפסייד במניות הבנקים. התשואה להון כבר גבוהה. אם אצל בנק הפועלים התשואה להון סבירה ועומדת על 1.04, ובדיסקונט מדובר על 1.09 אז שאר הבנקים נסחרים יותר למעלה - לאומי בתשואה להון של 1.12, מזרחי בכלל גבוה עם 1.56, והבינלאומי עם תשואה להון של 1.57. לשם השוואה, בימים של הקורונה ניתן היה לקנות את מניות הבנקים במחירי מציאה. הבנקים נסחרו בתשואה להון מצחיקה של 0.6 בלבד. אבל היום זה לא המצב.
אבל בפסגות חושבים אחרת וכן מזהים הזדמנות במניות הבנקים. לדברי מיכה גולדברג, סמנכ"ל המחקר בפסגות, הבנקים צפויים לדווח על רבעון חזק נוסף עם תשואה להון גבוהה של 14%: "רווחי הרבעון צפויים ליהנות בעיקר מרווחי מימון גבוהים כתוצאה מהעלייה בשיעור הריבית והמדד החיובי. מנגד, שיעור הפסדי האשראי אמנם צפוי לעלות, אך רק במעט (מאד), ובעיקר מחשש להרעה, ללא הרעה ממשית בפועל".
- "גם ליועצים יש לילות לבנים - ככה זה בשוק ההון"
- הבנקים מרוויחים, הלקוחות פחות: מה הריבית שהבנקים מציעים לכם בפיקדונות?
בפסגות מעריכים שהריבית והמדד יתרמו כ-4% לרווחיות ומציינים כי "איכות האשראי עדיין טובה". על פי הניתוח, "מגמות הליבה ב-3Q צפויות להיות טובות: האשראי צפוי לצמוח בקצב נאה של כ-2.5% מרבעון לרבעון, למרות ההתמתנות בביקושים, מרווחי האשראי צפויים להתרחב ב-22 נקודות בסיס, העמלות צפויות לגדול בכ-8% ברמה שנתית ואיכות האשראי צפויה להישאר איתנה, עם עלייה קלה בלבד בהוצאות בגין הפסדי אשראי ל-20 נקודות בסיס, בעיקר בגלל החשש מהרעה בעתיד והמשך צמיחת התיק. המדד החיובי (כ-1.2%) והעלייה בשיעור הריבית (כ-1.%) צפויים לתרום באופן מהותי לרווחי הרבעון, ולהערכתנו, יתרמו כ-4% לתשואה על ההון ברבעון.
מי יהיה הבנק הכי רווחי, האם הבנקים יחזרו לחלק דיבידנד? לדביר גולדברג, "יחס ההון ליבה בענף צפוי לעמוד על כ-10.7% ברבעון השלישי, כמעט ללא שינוי מהיחס ברבעון השני. זאת, למרות המשך הצמיחה הנאה באשראי. היישום הראשוני של SACCR הצפוי לגרוע כ-12 נקודות בסיס; ויישום ראשוני של הוראות בנק ישראל בנושא החמרת ריתוק ההון למימון נדל"ן ממונף (גריעה של עוד כ-2 נקודות בסיס). ייתכן והצפי להתמתנות צמיחת האשראי בשנה הקרובה ביחד עם היציבות ביחסי ההון, עשויים לאפשר לחלק מהבנקים אף לשקול הגדלת חלוקת דיבידנד.
"להערכתנו, מזרחי צפוי לפרסם את הדוחות הטובים ביותר ברבעון עם רווחיות קרובה ל-17%; אחריו הבינלאומי עם רווחיות של כ-15%, כאשר שאר הבנקים צפויים לדווח על רווחיות של כ-13% -14%. כל הבנקים צפויים לחלק דיבידנד."
- הרשות לני"ע הגישה כתב טענות נגד סמנכ"ל הכספים של עמיר שיווק
- מניית שמיים בשמיים, מזנקת ב-75%; מה מנכ"ל החברה אומר על זה?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הבנקים פועלים ודיסקונט צפויים לדווח על תוצאותיהם ביום רביעי הבא, ה-23 לנובמבר. לאומי צפוי לדווח ב-29 לחודש, יום שלישי שאחרי. מזרחי והבינלאומי טרם פרסמו מועד.
- 5.ביספורטל זה מאד מגעיל לפרסם כף רגל חולנית (ל"ת)ברוך 15/11/2022 16:37הגב לתגובה זו
- 4.לא בנקים 15/11/2022 15:38הגב לתגובה זוהוציאו מהם כסף קנו מטח זהב רק לא להפקיד בחשבון
- 3.חיים 15/11/2022 13:18הגב לתגובה זוזה בנק ישראל, וחוסר המשילות. כי פשוט אין ממשלה!
- 2.עושק הבנקים !ריבית נמוכה למפקידים וריבית גבוה למלווים (ל"ת)עדי 15/11/2022 13:05הגב לתגובה זו
- 1.מתי הדוחות (ל"ת)אלון 15/11/2022 12:43הגב לתגובה זו