סיטי על הגבלת שכר הבכירים - מי הבנק שצפוי להיפגע יותר?
סיטיגרופ הוציא היום (ד') התייחסות להגבלת שכר הבכירים במערכת הבנקאות בישראל וסימן את הבנק שצפוי לסבול הכי יותר מההגבלה. לפי סיטי, בנק לאומי מושפע יותר מפועלים מהגבלת שכר הבכירים שכן לאומי סוחב חלק נכבד יותר כתוצאה מהפרשות לעובדים. בסיטי כותבים כי דיסקונט צפוי להיפגע הכי פחות שכן רק המנכ"ל והסגן גרפו עלות שכר של יותר מ-2.5 מיליון שקל בשנה.
פועלים 0% לאומי 0%
בסיטי ציינו את הגורם החיובי לצד הגבלת השכר והוא כי החוק צפוי ללחוץ מטה את עלויות השכר ואת חוזי העסקה לדרגי ניהול בכיר, בינוני ונמוך. סיטי ממשיך להחזיק בהמלצת "קנייה" לסקטור הבנקאות, כאשר פועלים הינו הבנק המועדף להשקעה בסקטור.
נזכיר כי בסוף מארס האחרון אושר החוק להגבלת שכר הבכירים בקריאה שנייה ושלישית לאחר ש-56 חברי כנסת הצביעו בעד. (לכתבה המלאה - לחץ כאן). בסיטי מציינים כי ההגבלה הינה "ראשונה מסוגה" בעוד לא ידוע על הגבלת שכר שכזו בשווקים אחרים, אם כי ישנם הגבלות על בונוסים באיחוד האירופי.
- הגבלות בנק ישראל מתחילות להשפיע: המימון מתייקר, הרווחיות נשחקת
- שווקים תנודתיים טובים לבנקים - אבל, לא לאורך זמן
עם זאת, מי שכבר לא יצטרך להתמודד עם ההגבלה הוא מנכ"ל בנק פועלים ציון קינן שהודיע על התפטרותו לאחר 7 שנים כמנכ"ל בנק פועלים - בהן גרף עלות שכר של 65 מיליון שקל - ולאחר 38 שנות עבודה בבנק. אנליסטים בשוק סיפקו בזמנו סיבות להתפטרות כאשר הגבלת השכר בהחלט לא הוסיפה. (לכתבה המלאה - לחץ כאן)
- 1.כנגורו 06/04/2016 23:55הגב לתגובה זוטרם הצלחתי להבין מדוע בנק מסויים "ייפגע" יותר מאחר שהרי מה שקבע את גובה השכר היה כנראה גודל הבנק, כלומר בנק גדול = שכר גדול. איני רואה כל סיבה שכישוריה של מנכלי"ת הבינלאומי או דיסקונט קטנים מאלו של מנכלי"ת לאומי. מצד שני ברור שהקטנת שכר בכירים יעשה רק טוב לבנקים שהרי הדבר מקטין את הוצאותיהם. בנוסף, שכר של 2.5 מיליון ש"ח אינו דבר של מה בכך ואם מאן דהוא ירצה לפרוש, אתם תראו שורה של מועמדים מצויינים!!!