עיריית ת"א מסבסדת שכ"ד לסטודנטים: מה תצטרכו לעשות כדי לעמוד בקריטריונים?
במסיבת עיתונאים שהתקיימה היום (א') בבית הצעירים בתל אביב, הציג רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב, את תוכנית מלגות הדיור לסטודנטים בשיתוף אוניברסיטת תל אביב, אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב והמכללה האקדמית תל אביב יפו.
הפרויקט יכלול בשנת הלימודים הקרובה כ- 45 סטודנטים שישכרו דירה בשכונות נווה שאנן (איזור התחנה המרכזית), שכונת התקווה וכמה שכונות ביפו, ויזכו במלגות בגובה 8,000 עד 9,600 שקלים בשנה.
כדי למנוע מצב בו הסובסידיה זולגת לבעל הדירה באמצעות העלאת מחיר השכירות, תותנה המלגה בסעיף המגביל את עליית מחיר השכירות עד 5% בשנה השנייה. באוניברסיטת תל אביב תפעל מנהלת דיור שתנהל מו מ עם בעלי הדירות ותכין מאגר דירות ממנו בוחר הסטודנט. המטרה: ניהול מו מ מעמדת כח, מניעת חוזים דרקוניים, בקרה על מצב הדירות.
סך כל תקציב הפרויקט - 12 מיליון שקלים לשלוש שנים. העירייה תקצה בכל שנה לפרויקט 2 מיליון שקלים באמצעות קרן תל אביב לפיתוח. אוניברסיטת תל אביב ואגודת הסטודנטים של האוניברסיטה יקצו יחד מיליון וחצי שקלים והמכללה האקדמית תל אביב יפו - חצי מיליון שקלים. כמו כן, מחוז מרכז בפרויקט החונכות "פר"ח" התגייס לפרויקט וייחלק מלגות מעורבות חברתית בסך כולל של 2.5 מיליון שקלים, לסטודנטים המשתתפים בפרויקט הדיור שיתרמו מזמנם לטובת הקהילה בשכונה בה יגורו.
"הייתי רוצה לראות את הסטודנטים מעורים במרקם העירוני של תל אביב", אמר חולדאי. "בחרנו בשכונות הקשות, אך אנחנו הולכים להשקיע סכומים רבים בתשתיות ואני מאמין שסטודנטים יירצו לגור בהן. בעוד שבועיים נצא במכרז לדירות ברות השגה בשפירא וביד אליהו."
רן לבנה, יו ר אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל-אביב אמר: "התכנית הזו היא ההיפך הגמור מהתנהלות הממשלה בשבועות האחרונים. פרוייקט הדיור שמוצג היום הוא ההיפך מ'שליפה מהמותן' או תכנית אד-הוק. בתום מלאכת מחשבת של תשעה חודשים, אנו מבינים כי אמנם אין ביכולתנו לפתור את כל בעיות הדיור בתל-אביב-יפו אך אנו מסוגלים לסייע אפקטיבית למאות סטודנטים. זו הפעם הראשונה שגוף ציבורי מקבל לידיו את הזכות לפקח על מחירי דיור. אנו יזמנו את הפתרון ונהיה גם מי שמוציא אותו לפועל, כך שניתן יהיה להבטיח שקרן הסיוע תהווה פתרון אמיתי לדיור בר השגה לסטודנטים בעיר תל אביב-יפו".
להלן הקריטריונים לזכאות: 1. סטודנט לתואר ראשון או שני, לומד בהיקף של לפחות 70% מתוכנית לימודים שנתית 2. לומד במוסד אקדמי המשתתף באופן שווה לעירייה במימון המלגות 3. מציג חוזה שכירות בשכונות שהוגדרו 4. חוזה השכירות יקבע התניה על עליית מחיר השכירות בשנה השנייה על פי מדד שיוגדר מראש בתאום עם המוסדות להשכלה גבוהה 5. עד 3 סטודנטים בדירה 6. הסטודנט רשאי לקבל את התמיכה לשלוש שנים לכל היותר 7. 40 שעות מעורבות חברתית בקהילה, כוללות בין היתר: פעילות למען הקהילה המקומית, הקמת פעילות למען צעירים בשכונות, יזמות חברתית ותמיכה בתגבור לימודים לילדים.
- 4.מפיקי סרטים לקח" ל 08/08/2011 14:20הגב לתגובה זולמה צריך לסבסד למשתמטת ליף פתרונות דיור? כדי שיהיה לה עוד כסף לבזבז בהשמצת ישראל בתפוצות עבור דוח גולדסטון?
- 3.אמיר 08/08/2011 01:11הגב לתגובה זולמה שתושבי העיר לא ישלמו גם עבור דיור של קבוצות אחרות (חד הוריות, נכים, נהגי מוניות...)???
- 2.מינה 07/08/2011 20:14הגב לתגובה זומעורבת חברתית באיזה קהילה? של העבדים הזרים שלא מכבדים את מנהגי המקום?שסטודנטים כול כך אוהבים לאהוב . בלי להתחשב עד כמה נפגעים התושבים הישראלים.שיהיה לכם בהצלחה
- 1.סטודנט ירושלמי 07/08/2011 15:31הגב לתגובה זומחירי השכירות במרכז בו הסטודנטים קיבלו סובסידיות, ואחר כך בכל שכונות העיר העליות גלשו גם אליהן. ידעו שסובסידיות בסופו של דבר מעלות מחירים!!!