אקזיט לאורן הולצמן: מכר מניות ב-385 מיליון דולר
אחרי שפרסמה דוחות מצויינים, החברה האם של איל מקיאג׳ עלתה בכ-60%; ובהמשך לזינוק, מייסד החברה ובעל המניות הגדול ביותר מימש 9.5% ממניות החברה בשווי כולל של 385 מיליון דולר; השבחת ערך פנומנלית להולצמן שקנה את העסק בכ-10 מיליון שקל והביא אותו לשווי של מיליארדי דולרים
אחרי שפרסמה דוחות מצויינים, בעל המניות הגדול באודיטי Oddity Tech -12.87% אורן הולצמן מממש 5.5 מיליון מניות בשווי כולל של 385 מיליון דולר. הולצמן מימש 9.5% ממניות החברה, וברשותו נותרה החזקה של 23% במניות החברה, בשווי 924 מיליון דולר. המימוש מגיע אחרי מימושים קודמים, כך שבסך הכל מימש הולצמן מניות בסך של כ-700 מיליון דולר, כך שבסך הכל, המימושים ושווי האחזקות הנותרות של הולצמן מסתכמו בכ-1.5 מיליארד דולר.
אודיטי פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של השנה ב-30 באפריל. הרווח הנקי למניה עמד על 0.69 דולר למניה, עליה של 13% לעומת 0.61 דולר למניה ברבעון המקביל. מגזר מכירות הקוסמטיקה באינטרנט הוא זה שהפתיע במיוחד: הצפי היה לרווח של 0.13 דולר למניה ממגזר זה, אלא שהחברה דיווחה על 0.20 דולר למניה. בעקבות הדוחות, המניה זינקה ב-60%, ויחד עם המניה זינק שוויו של הולצמן.
חברת אודיטי טק היא חברת טכנולוגיה צרכנית ישראלית-אמריקאית הפועלת בתחום הביוטי וה-Wellness הדיגיטלי. החברה נרכשה מהסדר חוב על ידי אורן הולצמן, המכהן כמנכ”ל, ושירן הולצמן-אראל, מנהלת המוצר הראשית. מטה החברה ממוקם בניו יורק, מרכז המחקר והפיתוח בתל אביב, ולצדה פועלות מעבדות ביוטכנולוגיה בבוסטון. אודיטי פועלת במודל של Direct to Consumer (DTC), ומציעה חוויית קנייה מותאמת אישית המבוססת על שימוש בבינה מלאכותית, למידת מכונה וניתוח נתונים. טכנולוגיה זו מאפשרת לחברה להתאים מוצרים באופן אישי לצרכנים לפי פרופיל ייחודי המבוסס על שאלונים, תמונות ומידע נוסף שמוזן לפלטפורמה שלה.
סיפור הסינדרלה של איל מקיאג׳
אורן הולצמן קנה את איל מקיאג' ב-11 מיליון שקל כחלק מהסדר הנושים שקבע השופט
איתן אורנשטיין בחודש שעבר. ההסדר כלל תספורת של שני שלישים מהיקף החובות, בעיקר לבנקים הנושים.
בתחילת הדרך, הולצמן עבד במחלקת מיזוגים ורכישות של חברת הייעוץ הבינלאומית ארנסט אנד יאנג, והיה מעורב במיזוגים כמו רכישת פסגות, רכישת משרד הפרסום באומן בר על ידי פובליציס ועוד. אלא שבשלב מסוים החליט ללכת לדרך עצמאית ולהתמקד בהשקעות בתחום הקמעונאות. את הרכישה החדשה מימן באמצעות חברה חדשה שהקים, ואליה עברה פעילות איל מקיאג' נקייה מחובות. הבעלים הקודמים, גלית ורטהיימר ובעלה חנוך רידר, נותרו שותפים ב-25% בלבד.
מאיפה הכסף? הולצמן הוא בן למשפחה מבוססת מאוד. אביו הוא מהשותפים ב"שילה סחר," אחת החברות הגדולות ליבוא בשר ודגים, ובה התמחה הולצמן. אחותו היא רו"ח בארנסט אנד יאנג. הולצמן מתכנן לרכוש עסקים נוספים בתחום. כדי להבין את נחישותו,
אפשר לצפות בו בשיעור במכללה לאיפור של איל מקיאג' במרכז תל-אביב, יושב עם 22 מתלמדות, לומד את סודות המסקרה ואת רזי המייק-אפ כאחת התלמידות.
איל מקיאג' הוקמה ב-1996 על ידי שתי חברות, הדוגמניות שלי גפני וגלית ורטהיים, שתיהן מאפרות שקיבלו
היתר להשתמש בסימן הרשום של איל מקיאג' האמריקנית. את הרשת המקורית הקימו בשנות ה-70 בארה"ב אילנה וסם הרכבי, בני זוג ישראלים שפתחו חנות למוצרי איפור וטיפוח במנהטן.
- רובינהוד מזנקת ב-9% - מה קורה בחברת המסחר המקוון?
- מיקרוסופט מפטרת 3% מכוח האדם בסבב שצפוי להיות הגדול מזה שנתיים
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
אודיטי הונפקה בנאסד״ק ביולי 2023, לפי שיווי של 1.97 מיליארד דולר. השיווי הראשון שניתן לחברה ערב ההנפקה עמד על 1.7 מיליארד דולר, אלא שהחברה עדכנה אותו לפני ההנפקה. מאז שהונפקה, אודיטי עלתה ב-98%, בעיקר הודות לעליות החדות שבאו בעקבות הדוחות המעולים.
שווי השוק של אודיטי כיום עומד על 3.9 מיליארד דולר - כ-13.8 מיליארד שקל. את החברה רכש הולצמן, כאמור, בהשקעה של 11 מיליון שקל. הולצמן עשה תשואה פנומנלית של 13,800% על ההשקעה. מחברה כושלת עם חובות עצומים לאחת מהישראליות היותר גדולות בוול סטריט.
- 3.מנהל כספים 13/05/2025 10:22הגב לתגובה זוגם אם אתה מגיע ממשפחה מבוססת להרים עסק כזה זה לא דבר פשוט!
- 2.בא 13/05/2025 10:12הגב לתגובה זומיליארדים...המטרה היא לשפר את העולם ולא להגיע למרתף...הגיהנום ...אי אפשר לאכול יותר מדג אחד לארוחת צהוריים...וכרגיל הכול הפוך..עהעולם הבא יותר מציאותי משלנו.
- 1.כל הכבוד!!! עלה והצלח (ל"ת)יוני 13/05/2025 10:04הגב לתגובה זו