arm
צילום: טוויטר
דוחות

ARM נופלת ב-9% - התחזית לרבעון הבא מאכזבת

החברה ציינה כי אחת מעסקאות הרישוי עליה היא עובדת עלולה לא להיסגר כמתוכנן, ולכן היא סיפקה תחזית הכנסות של בין 1-1.1 מיליארד דולר, נמוך מצפי האנליסטים שהיה ל-1.1 מיליארד דולר; הרווח צפוי להסתכם בין 30-38 סנט למניה, האנליסטים ציפו ל-42 סנט למניה

רוי שיינמן |
נושאים בכתבה ARM שבבים

חברת השבבים ARM ARM Holdings -6.18%   צונחת במסחר המוקדם אחרי שאכזבה בתחזית לרבעון הבא. החברה ציינה כי התחזית המאכזבת מגיעה כתוצאה מעסקת רישוי גדולה שהסגירה שלה עלולה להידחות מעבר לצפוי, מה שמדאיג את המשקיעים שחוששים מהאטה בביקושים בסקטור השבבים. ARM צופה לרבעון הבא הכנסות של בין 1-1.1 מיליארד דולר ברבעון, כלומר נקודת אמצע של 1.05 מיליארד דולר, מתחת לצפי האנליסטים של 1.1 מיליארד דולר. הרווח צפוי להסתכם בין 30-38 סנט למניה, בעוד האנליסטים ציפו ל-42 סנט למניה.


רבעון טוב, אבל השוק מסתכל קדימה

ברבעון שחלף ARM דווקא הציגה תוצאות טובות. הכנסותיה ברבעון הסתכמו ב-1.24 מיליארד דולר, מעל לצפי שעמד על 1.23 מיליארד דולר. הרווח למניה עמד על 55 סנט, לעומת צפי של 52 סנט.


בהכנסות מתמלוגים, החברה הציגה שיפור עם זינוק של 18% בהכנסות, שהסתכמו ב-607 מיליון דולר. מדובר באינדיקציה לכך שהטכנולוגיה של ARM, המשמשת ב-99% מהסמארטפונים המובילים בעולם, ממשיכה לשמור על מעמדה המרכזי בשוק. יחד עם זאת, החשיפה הגבוהה של ARM לחברות שמושפעות מצריכה משאירה אותה חשופה מאוד לזעזועים כלכליים גלובליים, במיוחד על רקע מלחמות הסחר האחרונות.


התחזית של ARM מגיעה לאחר שכמה מלקוחותיה הגדולים, בהן אפל ו-AMD, התריעו לאחרונה על עלויות נוספות כתוצאה מהטלת מכסים רחבים מצד ארה"ב והגבלות על יצוא שבבים לסין. מדובר במגמה שמרחפת מעל כל תעשיית השבבים העולמית, ועלולה לפגוע גם ברווחיות החברות שמתבססות על שרשראות אספקה גלובליות.


חברת המחקר Counterpoint ציינה כבר באפריל כי היא צופה ירידה בשוק הסמארטפונים בשל אי הוודאות הכלכלית שנובעת מהמכסים. חברת ברקליס הוסיפה כי "למרות שאנו מאמינים ב-ARM לטווח הארוך, החשיפה הגבוהה שלה לצרכנים עלולה להקשות עליה במיוחד בתקופה של האטה כלכלית".


הקלות זמניות בשוק השבבים? טראמפ משנה כיוון - אבל אולי רק לזמן קצר

התחזית החלשה של ARM מתפרסמת במקביל לדיווחים לפיהם ממשל טראמפ צפוי להקל זמנית את המגבלות על יצוא שבבים מתקדמים, בעיקר כאלו הקשורים לבינה מלאכותית. על פי הפרסומים, הממשל לא יאכוף את "כלל הפצת הבינה המלאכותית" שיזם הנשיא ביידן ושהיה אמור להיכנס לתוקף ב-15 במאי. המהלך נתפס כניסיון לרכך את המתח הגובר מול מדינות כמו ערב הסעודית ואיחוד האמירויות, שהביעו התנגדות להגבלות הללו.


במשרד המסחר האמריקאי הסבירו כי הכלל הקודם היה "מורכב מדי, ביורוקרטי, ומסוכן לחדשנות", והכריזו כי תוקם מסגרת חדשה פשוטה יותר שתשחרר את שוק השבבים האמריקאי. מנכ"ל אנבידיה, ג’נסן הואנג, התייחס השבוע לנושא וטען כי השוק הסיני לבינה מלאכותית צפוי להגיע ל-50 מיליארד דולר בשנתיים הקרובות, והגבלות אמריקאיות רק ידחפו את המדינות לשיתוף פעולה הדוק יותר עם סין.

קיראו עוד ב"גלובל"


אך השמחה עלולה להיות מוקדמת מדי. גורמים בממשל טראמפ מדגישים כי ביטול הכללים הקיימים הוא מהלך זמני בלבד, במקביל לגיבוש מדיניות חדשה שתהיה מחמירה אף יותר, בעיקר מול מדינות שאינן בעלות ברית ישירה של ארה"ב.


הסיפור של ARM

מאז הונפקה מחדש ב-2023 תחת שליטתה של סופטבנק, ARM צמחה לשווי שוק של למעלה מ-130 מיליארד דולר. היא ממשיכה לשמש כשחקן מרכזי בשוק השבבים, במיוחד בכל הנוגע לארכיטקטורת בסיס לסמארטפונים, מרכזי נתונים ואפילו לשבבים לתחום הבינה המלאכותית.


עם זאת, המתח בין הפוטנציאל של ARM לבין הלחצים הכלכליים והרגולטוריים הופך להיות גורם מרכזי במשוואה. המניה אמנם לא חוותה ירידות חדות כמו AMD ואנבידיה השנה, אך התחזית החלשה מעידה כי גם היא אינה חסינה לתנודות השוק.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה