שלב נוסף במלחמת ספקיות המידע: BDI תובעת את D&B

היקף התביעה - 17.59 מיליון שקל. טוענת שמזה זמן היא חושדת כי דן אנד ברדסטריט ישראל גונבת ממנה מידע ונתונים בהיקף פנומנאלי. קובנט: זו תגובה היסטרית
שי פאוזנר |

קבוצת המידע העסקי והשיווקי, BDI הגישה הבוקר תביעה נגד חברת דן אנד ברדסטריט ישראל בביהמ"ש המחוזי בת"א. מכתב התביעה שהגישה החברה באמצעות עורכי הדין, גיא נוף ושמוליק קסוטו, ממשרד קסוטו-נוף עולה - כי מזה זמן חושדת BDI שדן אנד ברדסטריט ישראל גונבת ממנה מידע ונתונים בהיקף פנומנאלי.

ההעתקות לכאורה, כללו לטענת BDI - העתקת נתונים עסקיים על חברות ובתי עסק, סקרי שוק, סקירות ענפיות, מאמרים מקצועיים, מערכות פילוח ושאר נתונים בעניין חברות ובתי עסק בארץ. נתונים אשר נגנבו ממאגרי BDI והוכנסו למאגרי דאן אנד ברדסטריט ישראל כאילו היו אלה נתונים אשר נאספו על ידה.

נזכיר, כי תביעה בטענה דומה הוגשה לאחרונה על ידי דן אנד ברדסטריט ישראל נגד BDI. אייל ינאי, מבעלי BDI מסר, כי "כתב התביעה שכנגד מוכיח מעל לכל ספק התנהלות אתית פסולה ביותר של חברה העוסקת בנושאים בעלי רגישות עליונה, כאשר האמינות אמורה הייתה להיות לה לאבן דרך. יש להצטער על כך שדן אנד ברדסטריט ישראל שגילתה את החקירה שערכנו בעניין חדירתה למאגרינו, החליטה לנסות ולהקדים תרופה למכה - ובטרם הגשנו את תביעתנו הנוכחית, היא הגישה תביעה מחוצפת כנגדנו. בכל מקרה, אני סמוך ובטוח כי כשתתברר תביעתנו בבית המשפט יתברר לכולם היקף תופעת ההעתקות האגדית של דאן אנד ברדסטריט ונוכל לשים לכך סוף אחת ולתמיד".

BDI טוענת היום, כי דן אנד ברדסטריט ישראל פועלת בשיטות של 'האקרים' על מנת לחבל במאגר המידע של BDI ומנסה כל העת "להפיל" את האתר שלה. כך למשל, במהלך חודש אוקטובר 2004, שלחה דן אנד ברדסטריט ישראל קבצים פולשניים (קבצי EXE) במטרה לנסות ולמוטט את האתר של BDI.

BDI טוענת כי תופעת ההעתקות של דן אנד ברדסטריט ישראל הגיעה לשיאה במהלך השנתיים האחרונות. מבדיקה שערכו מומחי המחשבים של החברה במסגרת החקירה התברר כי במהלך שנת 2004 בלבד, הפנתה דן אנד ברדסטריט ישראל, במסווה של שמות ו/או חברות קש שונות, למעלה מ-340 אלף פניות לשליפת נתונים ממאגר המידע של BDI, ושלפו ממנו כמויות אסטרונומיות של נתונים. לצורך העניין, המציאה דן אנד ברדסטריט ישראל, בין השאר את שם הקש "DAN AND BROUDCAST". BDI טוענת שכמות כניסות אסטרונומית זו, מטרתה לגנוב ממנה נתונים וכן למנוע ממנוייה את הגישה למאגר המידע על ידי פגיעה באתר שלה. לצורך גניבת הנתונים, כך נטען, הקימה דאן אנד ברדסטריט ישראל מערך עובדים שלם אשר תפקידו לשבת מבוקר עד ערב, לחדור למאגר המידע של BDI ולגנוב נתונים.

מחומר התביעה עולה, כי חברת דאן אנד ברדסטריט ישראל השתמשה בלא פחות מחמש כתובות IP אשר שייכות "לחברות קש" או "שמות קש" של דאן אנד ברדסטריט. הנושא אף אומת ע"י חברת בזק בינ"ל. מתוך כל כתובת שכזו, פעלו מספר תחנות עבודה (סה"כ כ ? 12 תחנות עבודה בכל יום) מאויישות על ידי צוות העובדים של דאן אנד ברדסטריט. כאשר נחשפו תחנות עבודה אלה, פעלה BDI לחסום את פעולתם ובמחאה שלח צוות העובדים דאן אנד ברדסטריט ישראל אל BDI כתובות נאצה.

BDI מוסיפה בכתב תביעתה, כי בסוף שנת 2004 העתיקה דן אנד ברדסטריט ישראל את המרכיבים הייחודיים שהכילה מערכת ה ? SEGMENTA, אפליקציה ייחודית שפותחה ושודרגה ע"י BDI המאפשרת פילוח קהלי מטרה על פי מיקומים גיאוגרפיים ורמת הסיכון הטמונה בהם.

יש לציין, כי עוד בשנת 2000 הגישה BDI תובענה על סך של למעלה ממיליון שקלים לפיה דן אנד ברדסטריט ישראל גוזלת ממנה את זכויות היוצרים שלה ומעתיקה ממנה יישומים, כמו כן הגישה BDI עתירה למתן צו מניעה אשר ימנע מדן אנד ברדסטריט ישראל מלעשות שימוש ביישומים המועתקים. תביעה זו הסתיימה בהסכם פשרה בין הצדדים, אך כאמור החלה BDI לחשוד שוב כי דן אנד ברדסטריט ישראל פועלת באופן שיטתי על מנת לגנוב מהם נתונים.

כך - לאורך שנים, טוענת בתובעת, מתברר כי במקום להשקיע משאבים כספיים ומאמצים בפיתוח מקורות מידע משל עצמה, נוהגת דאן אנד ברדסטריט ישראל לגנוב נתונים אלה ממאגריה של BDI ולשווק אותם לציבור במחירים מלאכותיים המשקפים מחיר של מוצר גנוב. בכתב התביעה טוענת BDI, כי דאן אנד ברדסטריט ישראל גרמה לה נזקים בהיקף של 17,593,720 שקל.

BDI טוענת, כי לדעתה, הנתבעת לא תוכל בפועל לעמוד בתשלום סכום זה ולפיכך, היא מעמידה את תביעתה על סך של 8 מיליון שקל. ואולם, גם בתשלום סכום זה חוששת BDI כי דאן אנד ברדסטריט ישראל לא תוכל לעמוד ולפיכך, היא טוענת כי גם בעובדה זו יש כדי לבסס את הצורך בהרמת מסך כנגד מנהליה/בעליה של דאן אנד ברדסטריט. יש לציין, כי עד כה לא נחשפה זהותם של בעלי דאן אנד ברדסטריט ישראל, והתובעים מבקשים מביהמ"ש להורות על החברה לחשוף את זהותם. יש לציין כי בשנת 2004 יצאה דן אנד ברדסטריט העולמית מבעלותה בחברה המקומית.

מנכ"ל דן אנד ברדסטריט, ראובן קובנט מציין, כי מדובר בתגובה היסטרית בלבד לתביעה מבוססת שהגישה דן אנד ברדסטריט נגד ביזנס דאטה בחודש דצמבר 2004 אחרי שביצעה חקירה ממושכת ויסודית, אשר הניבה ראיות מוצקות מהן עולה כי ביזנס דאטה היא זו שעומדת מאחורי גניבת מידע עיסקי מדן אנד ברדסטריט באמצעות הפעלתה של חברת קש בשם פריזמה, והכל כמפורט בכתב התביעה שהוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב. חברת ביזנס דאטה, במצוקתה כי רבה, אימצה את הדרך העתיקה ביותר להתגונן ( "ההתקפה היא ההגנה הטובה ביותר" ) תוך שהיא מתבססת בתגובתה על גבב של שקרים והאשמות שווא, שצצו לפתע רק, ורק לאחר שהוגש כנגדה כתב תביעה חמור ביותר, כאמור.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה