אסיה צברה תאוצה בסיום: הסיוע היפני שלח את המדדים לטריטוריה הירוקה
המדדים המרכזיים באסיה הצליחו למחוק את הירידות שנרשמו מוקדם יותר בחלק מן הבורסות. את נקודת המפנה סיפק הממשל היפני שדיווח לקראת סגירה על חבילת סיוע פיסקלית. עוד ברקע למסחר, גזרת המאקרו סיפקה גם כן רוח גבית לבורסות בשנחאי ובטוקיו.
עם סגירת המסחר, מדד הניקיי ביפן זינק 1.5%, בורסת שנחאי עלתה ב-0.26%, מדד האנג סנג בהונק קונג סגר בעלייה של 0.42% והקוספי בדרום קוריאה עלה ב-1%.
יפן מגייסת את כל הכוחות. רק לפני שבוע הודיע הבנק המרכזי ביפן על הרחבת תכנית ההלוואות הבנקאית, וכבר היום הגיע תורו של הממשל היפני שהודיע היום על זריקת עידוד פיסקאלית בדמות חבילת סיוע של 915 מיליון ין יפני (10.9 מיליארד דולר).
נתוני מאקרו חזקים
הקבינט היפני תיקן היום מעלה את נתון הצמיחה לרבעון השני, מרמה של 0.1% לרמה של 0.4% על בסיס שנתי, כך על פי הקריאה השנייה של נתון התמ"ג. גם נתוני ההשקעות תוקנו כלפי מעלה, בתוך כך ההשקעות במגזר הפרטי ירדו ברבעון השני ב-2.7% ולא ב-3.4%, כפי שפורסם בקריאה הראשונה.
בסין פורסמו היום נתונים חזקים, כאשר המרכזי שבהם הינו העודף בחשבון השוטף. בתוך כך, היבוא הסיני טיפס ב-35% לרמה של 119.2 מיליארד דולר באוגוסט, גבוה מתחזיות הכלכלנים שעמדו על עלייה של 25% בלבד. היצוא עלה ב-34.4% לרמה של 139.3 מיליארד דולר, בהתאם לתחזיות. סך הכל עומד העודף בחשבון השוטף על כ-20 מיליארד דולר באוגוסט, נמוך יותר מקונצנזוס האנליסים שהצביע על עודף של 30 מיליארד.
כמו כן פורסמו תוצאות סקר הנדל"ן שנערך בקרב 70 ערים בסין. בשורה התחתונה ניתן לראות בין החודשים יולי ואוגוסט לא חלה עליית מחירים. בראייה שנתית, החל מאוגוסט 2009 ועד אוגוסט האחרון עלו מחירי הנדל"ן ב-9.3%, נמוך מהפער השנתי של חודש יולי שעמד על 10.3%. תוצאות הסקר מעודדות את הממשל, שכן נראה כי צעדיו האחרונים בענף אכן הצליחו לצנן את המחירים.