אירופה ביצעה תפנית חדה: המדדים סגרו בתחום הירוק, הקאק בצרפת טיפס ב-1%

למרות נתונים מאכזבים מכיוונן של צרפת וגרמניה, נראה כי הנפקת אגרות החוב של ממשלת פורטוגל החדירה אופטימיות לשוק. הדאקס הוסיף 0.76%
לירוי פרי |

המדדים המרכזיים בבורסות אירופה סגרו את יום המסחר בעליות שערים, וזאת לאחר פתיחה שלילית שלוותה בחששות שבאו מכיוון המגזר הפיננסי.

עם סגירת המסחר, מדד הפוטסי בלונדון עלה 0.41%, הדאקס הגרמני טיפס 0.76% והקאק בצרפת התחזק ב-0.97%.

ממשלת פורטוגל השלימה היום גיוס מוצלח של מעל 1 מיליארד אירו. המהלך החדיר אופטימיות לשווקים והביא לנקודת מפנה. במסגרת הגיוס, הונפקו אגרות חוב לתקופה של 3 שנים בהיקף של 661 מיליון אירו ואגרות חוב ל-10 שנים בהיקף של 378 מיליון אירו.

הסקטור הפיננסי באירופה הכביד על המסחר. לאחרונה התחדשו החששות שמא המשק עומד לקראתו של מיתון נוסף, ובמקביל עלו מרווחי פרמיית הסיכון על מדינות ה-PIIGS.

בגזרת החברות ענקית התקשורת וודאפון (Vodafone) ריכזה עניין. החברה הודיעה הבוקר על מכירת חלקה במפעילת הסלולר הסינית, צ'יינה מובייל. וודאפון החזיקה כ-3.2% בחברה הסינית והשלמת העסקה צפויה להניב לה הכנסה של 6.6 מיליארד דולר (לפני מס).

הכלכלות הגדולות מאכזבות

בגרמניה פורסמו היום נתוני מאקרו פושרים. בין היתר, יצוא סחורות ירד ב-1.55 ביולי ואילו היבוא נפל ב-2.2%. העודף בחשבון השוטף הסתכם ל-12.7 מיליארד אירו ביולי. "הכלכלה בגרמניה לוקחת הפסקה צפויה לאחר נתוני הצמיחה המרשימים של הרבעון השני. כעת תצטרך להתמודד גרמניה עם שני סכיונים מרכזיים: ירידת ביקושים גלובלית והידוק המדיניות הפיסקלית בגוש האירו", כך לדברי קרסטן ברצקי, כלכלן בכיר ב-ING.

גם צרפת, הכלכלה השנייה בגודלה באירופה אחרי גרמניה, סיפקה היום נתונים מאכזבים. הגרעון לחודש אוגוסט זינק ביותר מ-50% לרמה של 93 מיליארד אירו. זאת בצל העיצומים והשביתות שהחלו אמש במדינה, עקב נסיונותיו של הממשל להעלות את גיל הפרישה.

המסחר בעולם

המטבע היפני שוב בכותרות. הבוקר נסחר המטבע בשיא של 15 שנים אל מול הדולר, וזאת למרות תכניות התמיכה שמנהיגים הממשל והבנק המרכזי. החשש מהמשך התחזקותו של הין שולחת את הניקיי היפני וכן את שאר הבורסות המרכזיות באסיה לירידות שערים. לסקירת המסחר באסיה

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה