ענף הפיצריות: 6 מתוך 10 פיצריות הפועלות בישראל נמצאות בסכנת קריסה

"העובדה שפתיחת פיצריה אינה כרוכה בהשקעה כבדה מדי, הופכת את הענף לתחרותי ביותר והופכת אותו לענף מסוכן", אומרים בדן אנד ברסטריט
מאיה זיסר |

הפיצה נחשבת למאכל פופולרי ביותר בציבור הישראלי. עם זאת, ענף הפיצריות בישראל נראה כי הענף מסוכן. מנתונים של חברת דן אנד ברסטריט עולה כי כ-57% מהפיצריות הפועלות בישראל נמצאות בסיכון עסקי גבוה. כלומר, כמעט כל 6 מתוך 10 פיצריות הפועלות בישראל, נמצאות בסכנת קריסה.

עוד עולה מהנתונים, כי בישראל פועלות כיום כ-1,000 פיצריות, המגלגלות מחזור של כ-400 מיליון שקל בשנה ומעסיקות כ-6,000 עד 8,000 עובדים. הרשתות הגדולות בתחום הפיצה בישראל הן: פיצה דומינו- 44 סניפים, דומינו'ס פיצה - 28 סניפים, פיצה האט - 24 סניפים, פיצה דל פפה - 18 סניפים, פיצה רומא- 18 סניפים, פיצה פצץ - 27 סניפים, פיצה פרגו - 11 סניפים.

הרשתות הגדולות (דומינו, דומינו'ס, פיצה האט וכו') מפעילות כ-200 סניפים ואחראיות לכ-55% מסך המחזור הכספי בענף. בנוסף, פועלות בשוק גם כמה רשתות קטנות ? המפעילות 2-6 סניפים ואלה אחראיות לכ-15% מהמחזור הכללי בענף. יתר השוק שייך לפיצריות השכונתיות. כאשר רוב הפיצריות בישראל (כ-57%) נמצאות באיזור המרכז. כ-31% מהפיצריות נמצאות באיזור הצפון, ורק 12% פועלות באיזור הדרום.

בדן אנד ברדסטריט אומרים כי "דווקא הפופולריות של הפיצה בישראל היא שהופכת את הענף למסוכן". העובדה שפתיחת פיצריה אינה כרוכה בהשקעה כבדה מדי, עלות פתיחת פיצרייה נעה בין 100 ל-300 אלף שקל. 40% מההשקעה מיועד לשיפוץ והיתרה לרכישת ציוד, הופכת את הענף לתחרותי ביותר. עם זאת, הרבה מהעסקים בענף אינם שורדים לאורך זמן בגלל התחרות העזה".

ענף המשלוחים מהווה בממוצע כ-55% מסך הענף (במקרים מסוימים נתח המשלוחים מסך ההכנסה של פיצרייה או רשת פיצריות מגיע עד 85%).

עוד מציינים בדן אנד ברסטריט כי שוק הפיצות הקפואות צובר תאוצה. ההערכה היא שמכירות הפיצות הקפואות מהוות כשליש מסך מכירות הפיצה בישראל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה