בבריינסוויי לא עוצרים: קיבלו אישור להתחיל בניסויים בבני אדם בטיפול בהתמכרות לקוקאין
האישורים ממשיכים להגיע לבריינסוויי: החברה קיבלה אישור של ועדת האתיקה של המוסד הלאומי לגמילה מסמים בארה"ב (NIDA) לביצוע ניסוי קליני אשר יבחן את יעילות מכשיר ה-DEEP TMS של החברה בטיפול בבני אדם הסובלים מהתמכרות לקוקאין.
מדובר באישור לו המתינה החברה מאז מאי 2008, אז חתמה בריינסוויי על הסכם לביצוע ניסוי קליני בבני אדם המכורים לקוקאין עם ה-NIDA. על פי ההסכם שנחתם: ה-NIDA, שהינו גוף תחת המוסד הלאומי לבריאות בארה"ב (NIH), לקח על עצמו לבצע מחקר רפואי אשר יבחן את השפעת מכשיר הגירוי המגנטי המוחי של החברה על בני אדם מעל גיל 18 הסובלים מהתמכרות לקוקאין. כאשר כל המימון של הניסוי ימומן על ידם.
בריינסווי הודיע היום, כי החוקר הראשי בניסוי יהיה דר' דוד גורליק והניסוי שיחל בשבועות הקרובים צפוי להיערך ביחס ל-30 בני אדם.
ניסוי זה הינו חלק מאסטרטגית החברה לבצע ניסויים קליניים בבני אדם כדי לבחון יעילות מכשור החברה לטיפול במחלות שונות, פרט לדיכאון ובכלל זה גם אלצהיימר, גמילה משימוש בקנביס, פרקינסון ומחלות אחרות כפי שדווח בדווחי החברה.
קוקאין הינו סם ממכר ביותר המופק מעלי צמח הקוקה. הקוקאין פועל ישירות על קולטני המתווך העצבי דופמין. קוקאין גורם לחסימת חלבון הנשא לקליטה חוזרת של דופמין חזרה לתא הפרה-סינפטי. פעילות היתר של הדופמין היא הגורמת להשפעות הסם. מכיוון שקוקאין אינו גורם לסבילות (חסינות פרמקולוגית), אין לו סימפטומים של גמילה. אך עדיין, קוקאין הוא אחד הסמים הממכרים ביותר, כנראה בגלל השפעתו הישירה על הדופמין.