"האח הגדול" באינטרנט: האם קשת מצליחה לעשות כסף מהריאליטי באון-ליין

עם 7.3 מיליון צפיות וידאו בשבוע הראשון ומחירים שכבר היום עוברים את כל שאר פרסומות הוידאו בארץ ועתידים לעלות עוד, הקופה של קשת אמורה לעבוד טוב, אבל לא הכל ורוד
משה בנימין |

הריאליטי החדש של "קשת" 'האח הגדול' יכולה להפוך בקלות ל"קייס סטאדי" של הפרסום בוידאו בישראל. ידוע לכולם כמובן, שבהשוואה בין טלוויזיה לאינטרנט, המדיום הוותיק והשכיח יותר עדיין מגלגל סכומים גבוהים יותר סביב הפרסום ולא מתרגש ממש מאחיו הקטן והמקוון.

עם זאת, 'האח הגדול' שמצליחה להביא רייטינג גבוה של כ-26% לשידורי הטלוויזיה, הפילה ביום השידורים הראשון את האתר של "קשת" עם נהירה קיצונית של אלפי גולשים לאתר כדי לראות את המתמודדים בשידור חי במצלמות האתר.

אנשי "קשת" מדווחים על כ-7.3 מיליון צפיות וידאו במשך שבוע. ממוצע של כמיליון ליום. מספר יפה לכל הדעות. חשוב יותר ממיליוני הצופים זה כמות ה"יוניקים" - גולשים ייחודיים (כל מחשב נספר פעם אחת בלבד) מתוך אותם 7.3 מיליון. לפי ההערכות "קשת" מזרימה לאתר, תודות ל'אח הגדול' כ-100 אלף "יוניקים" ליום.

יצר המציצנות הישראלי מביא להייפ גדול

"האח הגדול משפיע על הטראפיק של כל האתר. רואים את זה במיליוני צפיות הוידאו, בכמות החשיפות ובכמות היוניקים. יהיה מעניין מאוד לראות מה זה יעשה לתחום הפרסום בוידיאו. אני בהחלט חושבת שזה עשה הייפ גדול מאוד - יצר הסקרנות של האנשים רק הולך וגובר. אנחנו מטבענו נוטים למציצנות והאפשרות הזו של לצפות באנשים 24 שעות מסביב לשעון עושה את שלה".

"כמו כן, יש אלפי תגובות בפורום התכנית וזמן שהיה ממוצע של 15 דקות לכל גולש. יחסית לאתרים אחרים, זה נחשב הרבה מאוד".

כרמית דורי-דובלרו - TMF

כך מסבירה ל-Bizportal כרמית דורי-דובלרו, מנהלת רכש המדיה באינטרנט בחברת TMF – מהגדולות בחברות רכש המדיה בישראל ואחראית לקניית שטחי פרסום עבור מפרסמים רבים.

קשת יקרים יותר משאר אתרי האינטרנט

אז במה מדובר כספית? בזמן שעשיריית אתרי האינטרנט המובילים בארץ גובים עבור סרטוני פרסומת וידאו בין 40 ל-70 שקל, גובה קשת באתרה, עבור סרטון שכזה שמשודר לפני פתיחת כל מצלמה 70 שקל (ל-1000 חשיפות) ולפי כל ההערכות אלו מחירים ראשוניים, לפני העלאת מחירים צפויה מאוד שתבוא מכיוון "קשת".

בהנחה שנמצאים באתר כ-20 קמפיינים של וידאו (מעבר לבאנרים המסורתיים)בתקופה זו וחלקם בלעדיים לתכני 'האח הגדול' אפשר להעריך שקשת יכולה למנף את ההתלהבות סביב כנופיית בובליל וחבריו כדי לעשות רווחים נאים.

קשה לשער כמה בדיוק מכניסה קשת ליום פרסומות באתר מכיוון שישנם מסלולי תמחור שונים לפי בחירתו של כל כל מפרסם ופריסתו לאורך זמן. מה שבטוח שאם כבר הכנסה כספית אז זו נקודת הזמן הטובה ביותר שיש. צריך לזכור גם שחברות המדיה לא נשארות אדישות לנתוני החשיפה הגבוהים ומנסים לשכנע את לקוחותיהם להצטרף לחגיגה.

לא הכל כל-כך ורוד - האתר של קשת מאכזב

עם זאת יש בענף המדיה מי שמצננים את ההתלהבות סביב האח הגדול. על-פי אחד מבכירי הענף, "האח הגדול לא מתאים לכל מפרסם, ובכלל - הטלוויזיה היא עדיין המנוע המרכזי של ההכנסות מפרסום סביב התכנית. החלוקה בהכנסה עומדת על 80-20% לטובת הפרסומות בפריים-טיים בערוצי הטלוויזיה וזהו הכח האמיתי. כל השאר, כמו האינטרנט יכול להיות נחמד כתוספת, וקשת בטח לא תתנגד להכניס עוד שקל, אבל מרכז העצבים של ההכנסה מפרסום נמצא בטלוויזיה".

שלא לציטוט, מוסרים אחרים בענף המדיה כי, "מה שקורה באינטרנט עם האח הגדול זה סוג של נחמת טיפשים. אתר מאקו היה אמור לעלות מזמן והוא כל הזמן נדחה. האתר הנוכחי כושל ונראה רע - כל העשייה שלהם מכוונת לעליית האתר החדש ולכן הפעילות הפרסומית שיכלה להיות הרבה יותר טובה, מוצלחת ורווחית נראית מגומגמת ומסורבלת".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה