הנפט איבד 1% לאחר שיא חדש: המשקיעים ניצלו את הרגע ומימשו
החוזים העתידים על מחירי הנפט חתמו את המסחר ביום שני בירידות שערים, כתוצאה ממימושיי רווחים. זאת, לאחר שהנפט זינק בכ-4% למחיר שיא חדש בעקבות היחלשותו של הדולר והחשש כי תעשיית האתנול תילחץ מההרס שיגרם לתבואות התירס משיטפונות הרסניים.
"השיטפונות הפכו להרסניים במהלך סוף השבוע, זה מה שהקפיץ את מחיר הנפט", אמר ביירון קינג, אנליסט נודע בוול סטריט. "איבוד הגובה של הנפט נובע מהיקף עצום של מימוש רווחים", הוסיף קינג. במהלך סוף השבוע, שיטפונות הרסניים ברחבי המדינות בעלות שדות התירס גרמו להתחזקות מחירי התירס מעל 8 דולר לחבית ואיימו על התפתחות תעשיית האתנול.
מחירי התירס זינקו לראשונה כתגובה להחלשות הדולר לאחר פרסום נתוני סקר האמפייר סטייט, הבוחן את הפעילות היצרנית במחוז ניו יורק. על פי נתוני הסקר, הפעילות היצרנית במחוז האמור הידרדרה גם בחודש יוני, בעוד מדד הפעילות צנח לרמה שלילית של 8.7 נקודות.
"המחירים זינקו בחדות בשלושת הדקות לאחר פרסום הנתונים הקודרים של סקר האמפייר סטייט, דבר שגרם לדולר להיחלש עוד יותר", אמר מייק וויטנר, אנליסט אנרגיה בסוסיטא ג'נרל.
החוזים העתידים על מחיר הנפט למסירה בחודש יולי ננעלו בירידה של 1% למחיר של 133.56 דולר לחבית, לאחר שטיפסו מוקדם יותר לשיא של 139.89 דולר לחבית. "היקף המסחר בחוזים על הנפט פשוט עצומה. אף אחד לא יכול להגיד מה צריך היה להיות מחיר הנפט בניכוי השפעת הספקולנטים, עם זאת כולם היו מסכימים על מחיר נמוך יותר", אמר קינג.
מוקדם יותר במסחר, מחירי הנפט צנחו עקב דבריו של בכיר באו"ם, בן קי-מון, במהלך סוף השבוע כי ערב הסעודית, יצואנית הנפט הגדולה בעולם, החליטה להגביר את התפוקה היומית של הנפט בחודש יוני לרמה של 9.7 מיליון חביות. ראוי לציין, שזוהי הפעם השנייה החודש שערב הסעודית העלתה את תפוקת הנפט היומית, או עלייה בת 550 אלף חביות נפט ליום – מעל 6% בהשוואה לחודש מאי.
"לדעתי אופ"ק תגדיל את מספר החביות ליום שהיא מייצרת בשבוע הבא, וזוהי צפויה להיות עלייה משמעותית שגרום לעולם לשים לב למתרחש בשוק הנפט", אמר רוב לוגלין, אנליסט באמ אפ גלובל.