שוב פקיעה סוערת: "השחקנים היו עסוקים בהישרדות - העליות בניו-יורק טרפו את הקלפים"

כך נמסר מחדר המסחר של קריפטונייט. "ראינו לחץ גדול מאוד של מוכרים, החוזה לחודש פברואר פתח ב-1090 ואילו השוק כיוון לפקיעה ב-1040, מישהו היה חייב להיפטר מסחורה"
יוסי פינק |

"הפקיעה הבוקר אופיינה יותר מכל דבר בהישרדות" כך אומרים הבוקר בבית ההשקעות קריפטונייט, המתמחה בסחר בנגזרים ובאופציות מעו"ף. "אמש הייתה היסטריה כללית בשווקים והשחקנים חיפשו כיצד לשרוד. ככל הנראה היה פחד מפקיעה מאוד נמוכה, אך הסגירה החיובית בניו יורק טרפה את הקלפים".

"אתמול בסביבות הצהריים, כשהשוק התפרק וירד ממינוס 1.7% למינוס של יותר מ-5% נוצר לחץ היסטרי לסגור את פוזיציות השורט של מוכרי הפוטים. לחץ זה התבטא ברכישה מסיבית של פוטים. דבר שגרר עלייה דרמטית בסטיות התקן לרמה של כמעט 60 במקביל לזינוק במחירי הפוטים. למעשה נוצרה כאן לחיצה של השורטיסטים, שנזדעקו לסגור פוזיציות ולשרוד".

כך או כך, בקריפטונייט מסבירים כי הבוקר נפתח כשהחוזה הסינטטי התחיל ברמה של 1090 נקודות בעוד מדד הפקיעה התיאורטי (נכס הבסיס מניות ת"א 25) הראה על 1040 – 1050 נקודות. "במצב כזה, השחקנים מוכרים חוזה סינטטי וקונים את מניות המעו"ף וחלק נכבד מהשחקנים אכן עשה זאת".

בקריפטונייט מסבירים כי הפער הגדול בין הספוט לסינטטי נוצר מאחר והשחקנים חשבו בבוקר שהשוק יפתח בעליות שערים, וזאת על רקע הסגירה החיובית אמש בניו יורק ובמזרח אסיה. "בפועל" אומרים בקריפטונייט הגיעו מוכרים לשוק ונוצר פער ארביטראז' בין החוזה לבין המניות, הספוט. פער זה החזיק מעמד עד שברגע הפקיעה, בשעה 09:49 הפער עמד על 7 נקודות.

בסופו של דבר, הפקיעה נסגרה ברמה של 1060.6 נקודות, ירידה של 5 נקודות. מחזור הפקיעה עמד על קצת יותר מ-2 מיליארד שקל בדומה לחודשים האחרונים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה