"האם הבנק הפדראלי זורע כעת את זרעי הפורענות של המחר?"
מנהל מחלקת המחקר של בנק מזרחי טפחות מציין, כי "ניתן להתבונן בשינויי הריבית הפדראלית מחודש אוגוסט השנה, עת היתה הריבית בשיעור של 5.25%. זאת כדי לקבל אמת מידה לגבי תנועת המספריים של הריבית הפדראלית אל מול שיעור העלייה במדד המחירים לצרכן (12 חודשים לאחור. הנתון לחודש נובמבר הוא לפי הערכת הקונצנזוס), כדי להבין כי הבנק הפדראלי מקריב במידת מה את סביבת המחירים כדי לנסות לסייע לסביבה הכלכלית"
על פי מנחם "מדיניות זו, לא זו בלבד שאין ערובה שתשכיל להשיג את יעדיה החדשים, היא עלולה לזרוע את זרעי הפורענות האינפלציונית של המחר. הבנק הפדראלי לא מצליח להביא לירידה של ממש בפער בין הריבית על מקורותיו לבין הריבית הבין בנקאית, כך שאינו משכיל לכאורה להקל על מצוקת הנזילות. מנגד, ההקלות המוניטאריות המוצעות על ידו אינן מתיישבות עם העליות המתמשכות במחירי תשומות הייצור".
מנחם מוסיף, כי "סקרים שונים מגלים, כי הציבור בארה"ב שופע נזילות, אך לאחר שנכווה בירידות השערים האחרונות בשוקי המניות, הוא יושב על הגדר וממתין לשעת כושר לתעל את יתרותיו לשווקים". מנחם מסכם, כי "המדיניות הפדראלית עלולה לגרום לנזילות יתר במערכת וגם היא, כידוע, מהווה דלק להתחממות בזירת המחירים".